Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Samsungs nye OLED-TV-er slippes 20. april

De nye 55", 65" og 77" modellene i S95C-serien fra Samsung er like rundt hjørnet, sammen med en rekke andre 2023 TV-modeller.

Skrevet av / 23.02.23 - 08:44
Samsungs nye OLED-TV-er slippes 20. april

Frankfurt/Lyd & Bilde: Samsung kunngjorde i dag at deres nye QLED og OLED TV-modeller for 2023 vil være tilgjengelig fra 20. april i Norden. Det inkluderer også den nye OLED-toppmodellen S95C. Den bygger på fjorårets populære S95B, som Lyd & Bilde også testet og kåret til årets TV-innovasjon.

Kunngjøringen kommer i forbindelse med Europas første Samsung Summit. Messen holdes i Frankfurt og viser frem produktnyhetene for 2023 innen TV og lyd, smarthjem og husholdningsapparater. Lyd & Bilde deltar på invitasjon fra Samsung, sammen med store deler av europeisk tek-presse.

– I Samsung innoverer vi for å skape sammenkoblede opplevelser som hjelper kundene våre å spare energi og leve en mer praktisk livsstil. Fra bransjeledende Neo QLED- og OLED-TV-er, til vaskemaskiner som bruker kunstig intelligens for å avgjøre hvor mye tid, vaskemiddel og vann som faktisk trengs. Produktene våre er levende og koblet sammen gjennom SmartThings, sier Benjamin Braun, Samsung Europe’s Chief Marketing Officer.

Mange av nyhetene som ble vist for første gang under CES 2023 i Las Vegas i januar, men nå er den europeiske lanseringen altså et faktum.

– På Samsung Summit feirer vi funksjonene til våre nye produkter, og hvordan de kan hjelpe kundene våre med å leve en rolig og sammenkoblet livsstil, sier Braun.

Les også Større OLED-skjermer fra Samsung Samsung viser frem både Neo QLED, Micro LED og OLED TV-er i Las Vegas, inkludert en ny 77-tommer!

Samsung S95C og S90C: Toppmodeller med QD-OLED teknologi

De nye OLED-modellene bygger på en ny generasjon QD-OLED teknologi fra paneldivisjonen Samsung Display, akkurat slik vi kjenner fra fjorårets S95B modell og Sonys A95K, men Samsung velger i stedet å kalle dem «OLED med Quantum Dot».

Årets modeller har fått en rekke forbedringer, der det loves opptil 2000 nits maksimal lysstyrke, i tillegg til den imponerende kontrasten og fargegjengivelsen vi forbinder med OLED generelt, og QD-OLED spesielt. En annen viktig nyhet er det også at OLED-skjermene nå også leveres i opptil 77 tommers skjermstørrelse, til glede for de av oss som synes 65 tommer blir for knapt.

Samsung S95C kommer i 55, 65 og 77 tommers skjermstørrelse. (Foto: Audun Hage)

Det ventes to nye modellserier, der toppmodellen S95C kommer med den separate koblingsboksen One Connect, i likhet med de beste Neo QLED-skjermene.

Ved å legge tilkoblingene og deler av elektronikken i en slik ekstern boks, kan selve skjermen lages vesentlig slankere. Lillebroren S90C har integrerte tilkoblinger og elektronikk, med en litt tykkere formfaktor. Begge modellseriene kommer med fire HDMI-innganger som støtter 2.1 standarden på alle fire.

OLED-skjermene støtter oppdateringsfrekvenser opptil 144 Hz, og har alle Samsungs smarte funksjoner, inkludert Samsung Gaming Hub. De har også fått AMDs FreeSync Premium Pro-sertifisering for en glattere spillopplevelse. Derimot er det – dessverre – ennå ikke snakk om å støtte Dolby Vision, verken for film, strømming eller gaming.

Samsung IoT Hub: Et smartere økosystem for underholdning

De 2023 TV-modellene fra Samsung får bred støtte for ulike smart-standarder. Foruten Samsungs egen SmartThings støttes både Zigbee, Thread og Matter, gjennom en innebygd smart-modul i TV-skjermen. Dette tillater enklere kontroll av ulike IoT-enheter for det smarte hjemmet, som kan styres via TV-skjermen via det Samsung kaller SmartThings Dashboard.

SmartThings med innebygd IOT Hub støttes på samtlige2023 QLED- og OLED modeller, mens en separat dongle kreves på de rimeligere CU7000, CU8000 & CU8500-modellene.

Samsungs 2023 TV-modeller kan brukes til koble sammen og styre en rekke smarthjem-produkter. (Foto: Audun Hage)

Mer Neo QLED

I tillegg til de nye OLED-skjermene får vi selvsagt se en rekke nye Neo QLED 4K og 8K TV-er, som er LCD-TV med  miniLED-baklys. Neo QLED-bildekvaliteten drives av Samsungs avanserte Neural Quantum-prosessor, Mini LED bakbelysning, 14-bits prosessering og AI-oppskalering.

Blant modellene som vises er 8K-modellene QN900C og QN800C, samt 4K-modellene QN95C, QN90C og QN85C, som erstatter de populære QN95B, QN90B og QN85B fra 2022. For å være sikker på at det er en 2023-modell du kjøper, skal du altså kikke etter en «C» i modellbetegnelsen.

Årets modeller bygger videre på generasjonen vi kjenner fra i fjor, med noen viktige nyvinninger. Samsung legger blant annet vekt på sin nye Auto HDR Remastering algoritme. Den bruker AI-teknologi for å analysere og oppskalere vanlig Standard Dynamic Range (SDR)-innhold til HDR. Funksjoner som Shape Adaptive Light Control og Real Depth Enhancer Pro skal bidra til et lysere og mer naturtro bilde.

Opplevelsen er selvsagt ikke komplett uten skikkelig lyd. Samsungs OLED- og Neo QLED-TV-er støtter Dolby Atmos og Object Tracking Sound (OTS), for bedre gjengivelse av surroundlyd. Flere av modellene støtter også Q Symphony, som gir utvidet surroundlyd når de kobles sammen med en kompatibel lydplanke.

Samsung QN900C med 8K-oppløsning. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

Samsungs nye 2023 TV-modeller slippes i Europa og Norden fra 20. april. De norske prisene er ennå ikke offisielle, men vi oppdaterer med mer info og flere inntrykk fra Frankfurt etter hvert.

Les også Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top