Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung kommer med 8K-TV i år også – klarer EUs tøffe energikrav

En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.

Skrevet av / 23.02.23 - 18:30
Samsung kommer med 8K-TV i år også – klarer EUs tøffe energikrav

Fra 1. mars 2023 trer det nye EU-regler i kraft, som setter strengere krav til TV-skjermenes energieffektivitet. Det har vært spekulert i om dette kan bety slutten for TV-er med 8K-oppløsning. Under Samsung Summit 2023 i Frankfurt kunne Samsung imidlertid bekrefte at de kommer med 8K-TV i år også, og viste frem både 8K-modellen QN800C og flaggskipet QN900C med 8K-oppløsning.

Samsung har fortsatt stor tro på 8K-formatet og mener dette er fremtiden innen TV. De hevder de har jobbet hardt for å redusere strømforbruket på 8K-skjermene, som skal være vesentlig forbedret på de senere generasjonene.

Les også Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.

Reddes av strømbesparende øko-modus

Løsningen på utfordringen med strømforbruk er en ny, ekstra strømgjerrig bildemodus kalt Eco Mode. 8K TV-ene sendes fra fabrikk med denne bildeinnstillingen implementert. TV-en kjører da med en vesentlig redusert og «plombert» lysstyrke, slik at det (initielle) strømforbruket er innenfor EU-kravene. Ut fra dette kan kunden selv bestemme om man vil beholde øko-modusen eller gå for en annen og lysere bildemodus.

TV-ene har også andre strømbesparende finesser, slik at man i praksis kan velge andre bildemoduser som Film, Dynamisk og se videoinnhold med HDR (High Dynamic Range) og likevel få godt utbytte av bildeopplevelsen. Alternativt kan man sjalte ut alle øko-finesser og lyssensorer, og i stedet kjøre full spiker på lysstyrken – ideelt for maksimal nytelse av filmer og serier i HDR-format, eller sports-titting i dagslys.

Samsungs nye 8K-modeller lanseres i løpet av våren/sommeren 2023, og vi ser frem til å se nærmere på strømforbruket  – og bildekvaliteten – når vi får dem på testbenken.

Les også Her er Samsungs 2023 TV-modeller - for første gang i Europa De nye 55", 65" og 77" modellene i S95C-serien fra Samsung er like rundt hjørnet, sammen med en rekke andre 2023 TV-modeller.
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Scroll to Top