TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Netflix støtter Spatial Audio på iPhone og iPad

Med Apples Spatial Audio-funksjon kan du snart nyte Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

forfatter
Publisert 22.08.21 - 08:00

Netflix kommer med støtte for Spatial Audio til iOS og iPadOS-enheter. Dette er Apples 3D-lydformat, som fungerer sammen med Dolby Atmos.

Nyheten kom først på Reddit og ble senere bekreftet av en talsmann fra Netflix gjennom 9to5Mac.

Det later ikke til at funksjonen har kommet hit til lands ennå, i hvert fall dukket den ikke opp for oss, med nyeste versjon av Netflix-appen. Men når den kommer, skal det bare være å gå til Kontrollsenter, holde inne Netflix-ikonet og skru Spatial Audio av eller på. Da kan du nyte Dolby Atmos med dine Apple-hodetelefoner.

Apple Music er full av eksempler på musikk med Spatial Audio.
Foto: Lasse Svendsen
Les også AirPods Pro får 3D-lyd Spennende oppdatering til Apple AirPods Pro åpner for virtuell 3D surroundlyd, inkludert støtte for Dolby Atmos!

Netflix med Spatial Audio: kun for Apple-hodetelefoner

Du trenger kompatible hodetelefoner, som for tiden betyr proppene AirPods Pro og klokkene AirPods Max, om du skal få utnyttet «head tracking»-funksjonen. Det betyr at lydbildet vil endre fokus når du snur på hodet, noe som bør kunne bety en mer realistisk filmopplevelse.

Det finnes flere Beats-modeller som skal støtte Spatial Audio og Dolby Atmos men uten «head tracking», deriblant Beats Solo Pro, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds, Powerbeats3 Wireless (men ingen ord om Powerbeats4) og Beats Studio3.

Netflix er ikke først ute med Spatial Audio over Dolby Atmos, da Disney+ og Amazon Prime allerede støtter det. Vi har ikke klart å få noen av tjenestene til å fungere med Powerbeats Pro, selv om musikktjenesten Apple Music gir Dolby Atmos gjennom disse. Så vi får inntil videre lene oss på at du faktisk trenger et par AirPods Pro eller AirPods Max.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et par fremragende trådløse ørepropper i mellomklassen.
Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde