Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Netflix støtter Spatial Audio på iPhone og iPad

Med Apples Spatial Audio-funksjon kan du snart nyte Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.
netflix spatial audio apple

Netflix kommer med støtte for Spatial Audio til iOS og iPadOS-enheter. Dette er Apples 3D-lydformat, som fungerer sammen med Dolby Atmos.

Nyheten kom først på Reddit og ble senere bekreftet av en talsmann fra Netflix gjennom 9to5Mac.

Det later ikke til at funksjonen har kommet hit til lands ennå, i hvert fall dukket den ikke opp for oss, med nyeste versjon av Netflix-appen. Men når den kommer, skal det bare være å gå til Kontrollsenter, holde inne Netflix-ikonet og skru Spatial Audio av eller på. Da kan du nyte Dolby Atmos med dine Apple-hodetelefoner.

Apple Music er full av eksempler på musikk med Spatial Audio.
Foto: Lasse Svendsen

AirPods Pro får 3D-lyd Spennende oppdatering til Apple AirPods Pro åpner for virtuell 3D surroundlyd, inkludert støtte for Dolby Atmos!

Netflix med Spatial Audio: kun for Apple-hodetelefoner

Du trenger kompatible hodetelefoner, som for tiden betyr proppene AirPods Pro og klokkene AirPods Max, om du skal få utnyttet «head tracking»-funksjonen. Det betyr at lydbildet vil endre fokus når du snur på hodet, noe som bør kunne bety en mer realistisk filmopplevelse.

Annonse

Det finnes flere Beats-modeller som skal støtte Spatial Audio og Dolby Atmos men uten «head tracking», deriblant Beats Solo Pro, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds, Powerbeats3 Wireless (men ingen ord om Powerbeats4) og Beats Studio3.

Netflix er ikke først ute med Spatial Audio over Dolby Atmos, da Disney+ og Amazon Prime allerede støtter det. Vi har ikke klart å få noen av tjenestene til å fungere med Powerbeats Pro, selv om musikktjenesten Apple Music gir Dolby Atmos gjennom disse. Så vi får inntil videre lene oss på at du faktisk trenger et par AirPods Pro eller AirPods Max.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.