Search
Generic filters
Apple Airpods immersive - Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spennende oppdatering til Apple AirPods Pro åpner for virtuell 3D surroundlyd, inkludert støtte for Dolby Atmos!

Under WWDC eventen lanserte Apple en fiffig ny feature til sine populære trådløse ørepropper AirPods Pro, kalt Spatial Audio, eller rettere sagt 3D surroundlyd for ørepropper.

Det å skulle klemme lyden fra et fullblods surroundanlegg med individuelle høyttalerkanaler inn i et par ørepropper er ingen enkel oppgave. Apple hevder imidlertid de har klart det: Ved hjelp av avanserte algoritmer som endrer fase, frekvens og volum på lydsignalet, skal de ha klart å oppnå en troverdig surroundeffekt.

Virtuell 3D-lyd er ikke noe nytt i seg selv, men Spatial Audio fra Apple tar også høyde for dine egne hodebevegelser innad i «lydrommet». De innebygde gyroskopene i Airpods Pro registrerer nemlig hodebevegelser og sørger for å holde lydbildet stødig og sentrert – slik at for eksempel stemmer på skjermen beholder samme posisjon.

Spatial Audio sammenligner også bevegelsesdata fra hodet og skjermen din, slik at lydbildet hele tiden er sentrert i forhold til skjermen. På denne måten hevder Apple at de kan plassere en lydeffekt nær sagt hvor som helst i et tredimensjonalt lydbilde, som tilpasser seg dine egne bevegelser.

Spatial Audio for AirPods Pro skal virke med 5.1 og 7.1 lydformater i tillegg til Dolby Atmos. Hvis Apple har fått til dette like bra som de hevder, blir det spennende å teste!

Les også Audeze Mobius Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!
Audeze Mobius Copper SingleGamer 50259 scaled - Audeze Mobius
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

SOMMERTILBUD
6 UKER LB+
FOR KUN 6 KR
Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
PRØV i 6 UKER
close-link