TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spennende oppdatering til Apple AirPods Pro åpner for virtuell 3D surroundlyd, inkludert støtte for Dolby Atmos!

forfatter
Publisert 22.06.20 - 20:25

Under WWDC eventen lanserte Apple en fiffig ny feature til sine populære trådløse ørepropper AirPods Pro, kalt Spatial Audio, eller rettere sagt 3D surroundlyd for ørepropper.

Det å skulle klemme lyden fra et fullblods surroundanlegg med individuelle høyttalerkanaler inn i et par ørepropper er ingen enkel oppgave. Apple hevder imidlertid de har klart det: Ved hjelp av avanserte algoritmer som endrer fase, frekvens og volum på lydsignalet, skal de ha klart å oppnå en troverdig surroundeffekt.

Virtuell 3D-lyd er ikke noe nytt i seg selv, men Spatial Audio fra Apple tar også høyde for dine egne hodebevegelser innad i «lydrommet». De innebygde gyroskopene i Airpods Pro registrerer nemlig hodebevegelser og sørger for å holde lydbildet stødig og sentrert – slik at for eksempel stemmer på skjermen beholder samme posisjon.

Spatial Audio sammenligner også bevegelsesdata fra hodet og skjermen din, slik at lydbildet hele tiden er sentrert i forhold til skjermen. På denne måten hevder Apple at de kan plassere en lydeffekt nær sagt hvor som helst i et tredimensjonalt lydbilde, som tilpasser seg dine egne bevegelser.

Spatial Audio for AirPods Pro skal virke med 5.1 og 7.1 lydformater i tillegg til Dolby Atmos. Hvis Apple har fått til dette like bra som de hevder, blir det spennende å teste!

Les også Audeze Mobius Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde