Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spennende oppdatering til Apple AirPods Pro åpner for virtuell 3D surroundlyd, inkludert støtte for Dolby Atmos!

Skrevet av / 22.06.20 - 20:25
Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Under WWDC eventen lanserte Apple en fiffig ny feature til sine populære trådløse ørepropper AirPods Pro, kalt Spatial Audio, eller rettere sagt 3D surroundlyd for ørepropper.

Det å skulle klemme lyden fra et fullblods surroundanlegg med individuelle høyttalerkanaler inn i et par ørepropper er ingen enkel oppgave. Apple hevder imidlertid de har klart det: Ved hjelp av avanserte algoritmer som endrer fase, frekvens og volum på lydsignalet, skal de ha klart å oppnå en troverdig surroundeffekt.

Virtuell 3D-lyd er ikke noe nytt i seg selv, men Spatial Audio fra Apple tar også høyde for dine egne hodebevegelser innad i “lydrommet”. De innebygde gyroskopene i Airpods Pro registrerer nemlig hodebevegelser og sørger for å holde lydbildet stødig og sentrert – slik at for eksempel stemmer på skjermen beholder samme posisjon.

Spatial Audio sammenligner også bevegelsesdata fra hodet og skjermen din, slik at lydbildet hele tiden er sentrert i forhold til skjermen. På denne måten hevder Apple at de kan plassere en lydeffekt nær sagt hvor som helst i et tredimensjonalt lydbilde, som tilpasser seg dine egne bevegelser.

Spatial Audio for AirPods Pro skal virke med 5.1 og 7.1 lydformater i tillegg til Dolby Atmos. Hvis Apple har fått til dette like bra som de hevder, blir det spennende å teste!

Les også Ut av hodet opplevelse Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top