Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple lanserer reparasjon via selvbetjening i Europa

Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.

Skrevet av / 08.12.22 - 14:07
Apple lanserer reparasjon via selvbetjening i Europa

Frem til nå har alminnelige forbrukere vært nødt til å dra til et autorisert Apple-verksted, dersom f.eks. kameraet eller skjermen på den dyre iPhone-en skulle gå i stykker.

Men i fjor overrasket Apple med nyheten om at selskapet fra begynnelsen av 2022 ville la kunder, som føler seg i stand til det, selv reparere sin iPhone 12 eller iPhone 13. Det inkluderer muligheten til å kjøpe originale reservedeler direkte fra Apple samt tilgang til originalt verktøy og brukermanualer.

Les også Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner

I første omgang åpnet det nye såkalte Self Service Repair-programmet kun opp for amerikanske brukere, men nå er reparasjon via selvbetjening blitt tilgjengelig i åtte europeiske land, herunder Sverige.

Reparasjonsveiledninger og originale Apple-reservedeler og verktøy kan bestilles via Apples Self Service Repair Store. Kunder som ønsker å gjøre egne reparasjoner, kan utføre mange av de mest vanlige reparasjoner for iPhone 12- og iPhone 13-modellene samt bærbare Mac-maskiner med Apple-chips, skriver Apple i en pressemelding.

Apples “selvhjelpsbutikk” tilbyr mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy. (Foto: Apple)

Self Service Repair Store gir tilgang til mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy samt reperasjonsveiledninger.

Apple tilbyr leie av verktøyskit for EUR 59,95, slik at kunder som ikke ønsker å kjøpe verktøy til en enkelt reperasjon, fortsatt har tilgang til disse profesjonelle reparasjonsverktøyene. Disse kan leies i en uke, og sende gratis til kundene.

 1. Apple iPhone 14

  Den billigste iPhone 14

  iPhone 14 er bedre enn forgjengeren, men den er også dyrere og kommer ikke med mange vesentlige oppdateringer.

  Enda raskere med bedre kamera og flere funksjoner.
  Lader er ekstrautstyr. Mangler teleobjektiv. Prisen har gjort et hopp.
  Les hele testen
 2. Apple iPhone 14 Pro Max

  Den største iPhone mister pusten

  Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.

  Raskeste mobil noensinne. Superskarp og lyssterk skjerm uten den gamle notch, men til gjengjeld med Dynamic Island samt ny alltid-aktiv funksjon og masser av skjermareal. Fremragende lyd og nye smarte iOS 16-funksjoner.
  Dyreste mobil noensinne. Dårligere batteritid enn forgjengeren. Ingen hurtiglading, og hva har Apple egentlig imot Wi-Fi 6E?
  Les hele testen
 3. Apple TV 4K 128 GB

  Mediespiller med muskler

  Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

  Den oppgraderte 128 GB utgaven har rikelig med lagringsplass og lynrask internett. En fin oppgradering som kan gi din nåværende TV nytt liv!
  Fjernkontrollen og menysystemet kan kreve litt tilvenning dersom du kommer fra andre systemer og brukergrensesnitt.
  Les hele testen
 4. Apple Watch Ultra

  En klokke for menn!

  Apple Watch Ultra vasker gulvet med alle andre smartklokker på markedet.

  Stor 49 mm og lyssterk skjerm, ekstremt holdbar og lang batteritid. Car Crash Detection samt en lang rekke smarte helse- og treningsfunksjoner. Forbedret GPS. Kommer kun i versjon med innebygd eSIM til LTE.
  Lader er ekstrautstyr. Kun egnet til iPhone-brukere.
  Les hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Raske, intelligente PC-er kommer snart

Dell Inspiron: Fleksible bærbare datamaskiner for skrivebordet

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Scroll to Top