TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Apple går tom for reservedeler

Apple er på etterskudd med reparasjoner

forfatter
Publisert 23.06.22 - 16:58

Komponentkrisen skaper ikke bare leveringsproblemer for nye produkter for Apple, som sliter med å produsere nok iPhones, iPads og Mac-datamaskiner. Elektronikkgiganten sliter også med mangel på reservedeler. Butikker og verksted må nå utsette reparasjoner og sende kunder hjem med defekte enheter, det skriver Winfuture.de.

Les også Snart kan du reparere iPhone selv Fra neste år vil Apple selge originale reservedeler til private brukere samt tilby verktøy og brukerveiledning, slik at man selv kan reparere sin iPhone.

Komponentmangel gjør at kunder som ønsker å reparere Apple-produktene sine selv også sliter.

Leveranser fra Kina utgjør en stor andel av forsinkelsene. Kunder må f.eks. vente i flere måneder på en ny skjerm til 16″ Macbook Pro, skriver Macrumors. Videre er det også vanskelig å få tak i batterier, tastaturer og kabinetter pga forsinkelsene.

Les også Nå blir det enklere å få reparert din iPhone Apple utvider iPhone-reparationstjenester i hele Europa.

Inntil videre er det hovedsakelig USA som er rammet, men de globale flaskehalsene kan fort føre til problemer for norske forbrukere også, i nær fremtid.

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mer? Acer Swift 5 ligner og oppfører seg som et direktørleketøy. Men den koster så lite at de fleste kan være med.
Få den gamle PC-en på det raske nettet Netgear AXE3000 gir deg enkel tilgang til det lynraske Wi-Fi 6E med en USB 3.0-adapter.
Musestille fra Trust Hvis du - eller omgivelsene dine - plages av høylytte tastetrykk og museklikk, da har Trust et alternativ.
Følg Lyd & Bilde