TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Apple går tom for reservedeler

Apple er på etterskudd med reparasjoner

forfatter
Publisert 23.06.22 - 16:58

Komponentkrisen skaper ikke bare leveringsproblemer for nye produkter for Apple, som sliter med å produsere nok iPhones, iPads og Mac-datamaskiner. Elektronikkgiganten sliter også med mangel på reservedeler. Butikker og verksted må nå utsette reparasjoner og sende kunder hjem med defekte enheter, det skriver Winfuture.de.

Les også Snart kan du reparere iPhone selv Fra neste år vil Apple selge originale reservedeler til private brukere samt tilby verktøy og brukerveiledning, slik at man selv kan reparere sin iPhone.

Komponentmangel gjør at kunder som ønsker å reparere Apple-produktene sine selv også sliter.

Leveranser fra Kina utgjør en stor andel av forsinkelsene. Kunder må f.eks. vente i flere måneder på en ny skjerm til 16″ Macbook Pro, skriver Macrumors. Videre er det også vanskelig å få tak i batterier, tastaturer og kabinetter pga forsinkelsene.

Les også Nå blir det enklere å få reparert din iPhone Apple utvider iPhone-reparationstjenester i hele Europa.

Inntil videre er det hovedsakelig USA som er rammet, men de globale flaskehalsene kan fort føre til problemer for norske forbrukere også, i nær fremtid.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Den beste til høyoppløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spillopplevelse, og dessuten nøytrale og gode farger rett ut av esken, så er dette skjermen for deg.
Wi-Fi 7 ruter til gaming Ruteren kommer med nytt antennedesign og nettverkshastigheter på opptil 19 Gbit/s.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ett.
lbpluss
Kaffe latte-segmentets heteste drøm 14” MacBook Pro med M2 Pro-prosessor er den beste og raskeste bærbare i sin prisklasse. Men Apple bør oppgradere webkameraet.
Følg Lyd & Bilde