Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

MWC 2019: Etterfølger til populær Huawei-bærbar kommer kanskje ikke til Norge

Huawei Mateboox X pro har kommet i en ny versjon. Men den populære og kritikerroste laptopen er fortsatt ikke på vei til norske butikker. Vi må nøye oss med MateBook 13.

Skrevet av / 26.02.19 - 15:46
MWC 2019: Etterfølger til populær Huawei-bærbar kommer kanskje ikke til Norge

Det ble ikke spart på superlativene da Richard Yu fra storscenen ved Huaweis pressekonferanse på Mobile World Congress lanserte etterfølgeren til fjorårets kritikerroste ultrabærbare, Huawei MateBook X Pro.

Den nye Matebook X Pro har blitt oppgradert på flere punkter. F. eks. kommer den nå med 8. generasjons Intel Core i7 8565-prosessor, GeForce MX250 GPU, 2 x Thunderbolt 3-porter og hele fire innebygde høyttalere.

Men selv om forgjengeren fra i fjor var veldig populær, er det fortsatt uklart om den kommer i de norske butikkene, forteller markedsføringssjef for Huawei i Danmark, Marie Dam Feldborg. Det blir bl.a. besluttet etter Mobile World Congress når norske kjeder og teleoperatører har fått tid til å vurdere om de vil ta den nye ultrabærbare inn i sortimentet, forteller hun.

Det samme gjelder for den 14″ MateBook-modellen som Huawei også viste fram på pressekonferansen.

Huawei MateBook 13. Foto: Huawei

MateBook 13 kommer helt sikkert

Dog er det sikkert at den minste modellen fra lanseringen i Barcelona, Huawei Matebook 13, kommer på det norske markedet om ikke lenge. Maskinen vil koste fra rundt 9.000 til 13.000 kroner avhengig av konfigurasjon.

Matebook 13 har ikke overraskende en 13″ skjerm med 2.160 x 1.440 pikslers oppløsning og et litt utypisk skjermformat på 3:2, som den forøvrig har til felles med Matebook X Pro. I de to billigste versjonene har ikke skjermen touch-funksjonalitet. Det er reservert til den dyreste modellen.

Vekten er på 1,28 kg, og den kommer enten med 8. generasjons Intel Core i5-8265U- eller Intel Core i7-8565U-prosessor. Sistnevnte er den samme som sitter i Matebook X Pro, mens Matebook 13 til gjengjeld må nøye seg med GeForce MX 150 GPU.

Alle versjoner av Matebook 13 får 8 GB RAM, mens lagringsplassen enten er på 256 GB eller 512 GB. Det har også blitt plass til innebygd fingeravtrykksleser og 2 x USB-C

MateBook 13 har to USB-C porter. Én på venstre side … (Foto: Huawei)

OneHop

Alle de nye MateBook-modellene – altså både MateBook 13 samt de to modellene som muligens ikke kommer til Norge – er utstyrt med Huaweis eget fildelingssystem, kalt OneHop, som gjør det enkelt å dele video, bilder og dokumenter mellom mobilen og den bærbare.

Systemet minner om Apples AirDrop og virker ved hjelp av NFC, som kan registrere Huawei-mobiler i nærheten. Når MateBook har funnet mobilen overføres filer lynraskt til maskinen med 30 MB/s.

… og en på høyre side. (Foto: Huawei)

Pris og tilgjengelighet

Det kommer tre Matebook 13 modeller til Norge.

– Prosessor: i5 8 + 256 non-touch i fargen ‘Space Grey’. Pris: 9.000 kroner
– Prosessor: i5 8 + 256 MX150 non-touch i fargen ‘Space Grey’. Pris 10.000 kroner
– Prosessor: i5 8 + 256 MX150 touch i fargen ‘Space Grey’. Pris 12.000 kroner

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

IFA-nyheter fra Samsung

Hva kan vi vente oss på årets IFA-messe?

Men high-end hi-fi var slett ikke dødt.

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top