Nyhet

Vaskemaskinen din vil gjerne vite hva som gjør deg glad

Teknologien skal ifølge LG ikke bare være din forlengede arm. Maskinene i det smarte hjem skal arbeide sammen for å bedre forstå sin eier.

Skrevet av / 07.01.20 - 13:18
Vaskemaskinen din vil gjerne vite hva som gjør deg glad

«Nei, du får ikke sove fem minutter til! Hva med et glass juice – det pleier å fungere? Jeg har kjøpt yndlingsmerket ditt.»

Ordene kommer ikke fra en vennlig kontrollerende ektefelle, men fra det smarte hjem, slik LG forestiller seg at vil være om et par år.

På sin åpnings-pressekonferanse på CES 2020 i Las Vegas presenterte LGs president og teknologisjef, DR. IP Park, selskapets kjøreplan for det smarte hjem. En plan, som i fire utviklingstrinn viser veien fra de stemmestyrte assistentene som vi kjenner i dag, og frem til et nettverk av teknologi, som ikke bare gjør hva det får beskjed om, men som i bakgrunnen jobber med å ikke bare forstå hva vi ønsker – men hvorfor vi ønsker det.

Slik forestiller LG seg at den kunstige intelligensen i ditt hjem vil utvikle seg i de kommende årene. (Foto: LG)

LG har alliert seg med canadiske programvareselskapet Element AI. Selskapets CEO, Jean-Francois Gagné forklarte på pressekonferansen hvordan AI-teknologien kommer til å utvikle seg i fire faser i de kommende årene.

Første fase, hvor vi befinner oss i dag. Handler om å forbedre vår effektivitet. Her har vi teknologi som er oppmerksom på våre ønsker og som utfører oppgaver på kommando.

Anden fase handler om å gjøre AI personlig. Her lærer de smarte maskinene å gjenkjenne våre vaner og behov. Som maskinene vil arbeide sammen om å oppfylle.

I tredje fase, som har overskriften resonnement, vil AI’en jobbe med å forstå hvorfor brukerne handler som de gjør. Her blir teknologien ifølge LG og Element AI en partner som jobber med å hjelpe brukeren med å nå deres mål.

Fjerde fase har overskriften utforskning. Teknologien har nå blitt en rådgiver, som på egenhånd samler inn informasjon for å hjelpe deg i livet, og som forutser dine ønsker, før du selv oppdager dem.

De enkelte smarte enhetene skal jobbe sammen for å forstå brukerens behov. Og på sikt også forutse dem. (Foto: LG)

Vi er prinsipielt begeistret for teknologi her i redaksjonen, men hvis du synes det høres litt innpåslitent ut, kan vi berolige deg med at det fortsatt tar noen år før vi når stadie to.

Foreløpig var det mest avanserte LG viste frem en vaskemaskin, som selv finner ut hva du har puttet i trommelen, og sammensetter et vaskeprogram som passer til det, slik at gulvklutene blir rene uten at det går utover silkeskjortene. Og når vasken er ferdig etter 29 minutter på lynprogrammet, forteller vaskemaskinen sin venn tørketrommelen hvordan tøyet best bør tørkes.

Mannen til venstre på bildet  ser med god grunn litt lamslått ut. Han har nettopp fått en SMS fra tørketrommelen som forteller at han har glemt å rense filtret. (Foto: LG)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere WiFi 6 mesh fra Netgear

Denne kommer til sommeren

VIDEO: Her prøver vi den første smarttelefonen med usynlig kamera

Acer vil selge PC'er til Mac-brukerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptopen

Asus setter hastighetsrekord med ny skjerm

Scroll to Top