TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Rimelig Nighthawk WiFi 6 mesh-nettverk

Med en startpris på 3000 kroner blir dette meget interessant.

forfatter
Publisert 13.01.20 - 14:42

Da det første WiFi 6 mesh-nettverket i Netgears Orbi-serie ble lansert, tenkte vi at dette blir saker! Bare synd prisen var så sabla høy: 8490 kroner for ruter med bare én satellitt. Vel, nå er Netgear på banen med sitt første mesh-nettverk under Nighthawk-merket. Og prisen blir langt hyggeligere.

For 3000 kroner får du Nighthawk Mesh WiFi 6 System, med ruter pluss én satellitt. Nesten en tredjedel av prisen for Orbi! Ønsker du to satellitter, koster det 4000 kroner.

Nighthawk Mesh WiFi 6 System starter på 2990 kr. Da med én satellitt. Foto: Netgear

 

Nettverket støtter både 2,4 og 5 GHz frekvensene, med opptil 1,8 Gbps. WiFi 6-standarden (ax) skal endelig kunne gi oss ekte gigabit hastighet over det trådløse nettverket, og ikke bare teoretisk som den forrige ac-standarden. Men viktigere enn maksimal hastighet til én tilkoblet enhet er langt bedre stabilitet når flere trådløse enheter er koblet til. Det betyr mindre fare for at produkter henger seg opp, og rutere må restartes. Viktig i disse stemmestyrte smarthjem-tider, hvor det nesten ikke finnes en produktkategori som ikke kan kobles til internett.

WiFi 6-nettverket vil fungere aller best med kompatible enheter, som de nyeste iPhone- og Android-modellene, og mange andre WiFi 6-kompatible produkter som stadig kommer på markedet. Men vi blir fortalt at også eldre produkter vil få en mer stabil tilkobling. WiFi 6 skal nemlig skifte mellom WiFi-kanalene mer effektivt enn de forrige ac-ruterne. Så hvis du har noen produkter som bruker 5 GHz og andre bruker 2,4 GHz, så skal du oppleve bedre stabilitet i et WiFi 6-nettverk.

I tillegg til WiFi har ruteren to Ethernet-porter som støtter gigabit-hastighet, mens satellittene har 1 Gigabit Ethernet-port.

Pris og tilgjengelighet

Nighthawk Mesh WiFi 6 System med én router og én satellitt (MK62) kommer i januar, pris 2990 kroner.

Routeren med to satellitter (MK63) kommer senere første kvartal, til 3990 kroner.

Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Seriøs platespiller du har råd til På CES lanserte Audio-Technica en ny toppmodell i budsjettserien, nemlig AT-LPW50PB.
Billigere WiFi 6 mesh fra Netgear Med en startpris på 3000 kroner blir dette meget interessant.
Denne kommer til sommeren Det er bare å glede seg til Mark Levinsons platespiller.
VIDEO: Her prøver vi den første smarttelefonen med usynlig kamera OnePlus har i samarbeid med McLaren presentert en konseptmobil som benytter teknologien i elektrokromisk glass til å lage et usynlig kamera.
Acer vil selge PC'er til Mac-brukerne Acer satser på de kreative databrukerne. De som oftest har en Mac i sekken eller på skrivebordet.
Asus: Her er den kraftigste 14" laptopen Asus ROG Zephyrus G14 er den råeste lettvekts-gameren til dato. Med animasjoner i lokket for en ekstra kostnad.
Følg Lyd & Bilde