Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Rimelig Nighthawk WiFi 6 mesh-nettverk

Med en startpris på 3000 kroner blir dette meget interessant.

Skrevet av / 13.01.20 - 14:42
Rimelig Nighthawk WiFi 6 mesh-nettverk

Da det første WiFi 6 mesh-nettverket i Netgears Orbi-serie ble lansert, tenkte vi at dette blir saker! Bare synd prisen var så sabla høy: 8490 kroner for ruter med bare én satellitt. Vel, nå er Netgear på banen med sitt første mesh-nettverk under Nighthawk-merket. Og prisen blir langt hyggeligere.

For 3000 kroner får du Nighthawk Mesh WiFi 6 System, med ruter pluss én satellitt. Nesten en tredjedel av prisen for Orbi! Ønsker du to satellitter, koster det 4000 kroner.

Nighthawk Mesh WiFi 6 System starter på 2990 kr. Da med én satellitt. Foto: Netgear

 

Nettverket støtter både 2,4 og 5 GHz frekvensene, med opptil 1,8 Gbps. WiFi 6-standarden (ax) skal endelig kunne gi oss ekte gigabit hastighet over det trådløse nettverket, og ikke bare teoretisk som den forrige ac-standarden. Men viktigere enn maksimal hastighet til én tilkoblet enhet er langt bedre stabilitet når flere trådløse enheter er koblet til. Det betyr mindre fare for at produkter henger seg opp, og rutere må restartes. Viktig i disse stemmestyrte smarthjem-tider, hvor det nesten ikke finnes en produktkategori som ikke kan kobles til internett.

WiFi 6-nettverket vil fungere aller best med kompatible enheter, som de nyeste iPhone- og Android-modellene, og mange andre WiFi 6-kompatible produkter som stadig kommer på markedet. Men vi blir fortalt at også eldre produkter vil få en mer stabil tilkobling. WiFi 6 skal nemlig skifte mellom WiFi-kanalene mer effektivt enn de forrige ac-ruterne. Så hvis du har noen produkter som bruker 5 GHz og andre bruker 2,4 GHz, så skal du oppleve bedre stabilitet i et WiFi 6-nettverk.

I tillegg til WiFi har ruteren to Ethernet-porter som støtter gigabit-hastighet, mens satellittene har 1 Gigabit Ethernet-port.

Pris og tilgjengelighet

Nighthawk Mesh WiFi 6 System med én router og én satellitt (MK62) kommer i januar, pris 2990 kroner.

Routeren med to satellitter (MK63) kommer senere første kvartal, til 3990 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere WiFi 6 mesh fra Netgear

Denne kommer til sommeren

VIDEO: Her prøver vi den første smarttelefonen med usynlig kamera

Acer vil selge PC'er til Mac-brukerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptopen

Asus setter hastighetsrekord med ny skjerm

Bedre lyd med romkorreksjon

VIDEO: Bli kjent med elbilens storslåtte underholdningssystem

Se denne syke bilen fra Mercedes!

Arlos nye overvåkningskamera kaster lys over land og hjem

Philips Hue oppruster med lavvolts utendørsbelysning

Gaming-PC-er fra MSI

0
Scroll to Top