Nyhet

Hvor er PC’en min hen?

HP-bærbar med 5G og innebygd sporing, som advarer deg før maskinen forsvinner i horisonten.

Skrevet av / 07.01.20 - 15:15
Hvor er PC’en min hen?

Hvor pokker la jeg PC’en?

Hvis det er snakk om en stasjonær gaming-pc, er spørsmålet lett å svare på. Men er det snakk om en superkompakt ultrabook-notebook, kan det være vanskeligere å finne ut hvor den uunnværlige laptopen befinner seg. Spesielt når man tar den med seg overalt.

Dette spørsmålet har HP funnet en løsning på. HP Elite Dragonfly er en av de mange PC’ene som selskapet viser fram på CES 2020 i Las Vegas denne uken, som har innebygd sporing i form av Tile. Tile har spesialisert seg i gjøre alle slags gadgets lette å finne. Det ved hjelp av smarte «brikker», som kan monteres på tingene som typisk blir gjenglemt. Men i dette tilfellet er teknologien innebygd i selve maskinen, det betyr blant annet at du blir advart når du i ferd med å glemme igjen laptopen i taxien, baren eller på flyet.

Blant de andre fordelene finner man support for 5G, som – en gang i fremtiden – lover oss rask forbindelse overalt. Skjermen har også «HP Sure View Reflect», slik at person ved siden av ikke kan se hvilke nettsider du kikker på i et møte.

I tillegg kan du bruke den med grønn samvittighet. Elite Dragonfly er verdens første notebook laget med plastmateriale utvunnet fra havet. Og mer enn 82% av de mekaniske delene er fremstilt av gjenbrukte materialer.

Vi har ikke fått en norsk pris enda, men vi tipper rundt 20.000 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere WiFi 6 mesh fra Netgear

Denne kommer til sommeren

VIDEO: Her prøver vi den første smarttelefonen med usynlig kamera

Acer vil selge PC'er til Mac-brukerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptopen

Asus setter hastighetsrekord med ny skjerm

Scroll to Top