Seertallene stuper for HBO

Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
Annonse
Annonse
forfatter

I perioden 2011-2019 var det én TV-serie som regjerte over dem alle!

HBO-serien Game of Thrones (basert på bokserien “A Song of Ice and Fire” til R.R. Martin) satte virkelig en ny standard, og ble begynnelse for tidenes gullalder, for TV-serie som medie.

Etter 73 episoder kom serien til en slutt den 19. mai 2019, noe som i etterkant har gitt seg kraftige utslag på seertallene for amerikanske HBO.

I fjor (2020), første året uten Game of Thrones, falt seertallet til amerikanske HBO med hele 38 %. I den viktige seergruppen 18-49 år var nedgangen på ekstreme 57 %.

Tallene det her vises til er den lineære delen av HBO i USA, altså ikke den abonnementsbaserte strømmetjenesten HBO Max (som har sin “fetter” her på berget med HBO Nordic).

HBO Nordic (som ble lansert i 2012) oppgir ikke antallet abonnenter i Norden, men tjenesten gikk for første gang med overskudd i regnskapsåret 2019. Hvordan tallene ser ut for 2020 (uten Game of Thrones og med økt konkurranse fra blant annet nykommeren Disney+) vites ikke.

Annonse
HBO savner nok Thormund Giantsbane (Kristofer Hivju). (Foto: HBO Nordic)

Det er uansett allerede annonsert at HBO Nordic “pensjoneres” til høsten i år, da erstattes den med sin amerikanske storebror HBO Max, som vil medføre betydelig mer innhold samt økt teknisk kvalitet. I USA har strømmetjenesten per dags dato ca. 13 millioner abonnenter, med pen vekst i 2020.

Til sammenligning har Netflix passert 200 millioner abonnenter globalt, mens Disney+ allerede nærmer seg 90 millioner abonnenter litt over ett år etter at tjenesten ble lansert.

Som en liten kuriositet kan det legges til at vinnerne på det amerikanske TV-markedet i fjor var nyhetskanalene. Godt hjulpet frem av meganyheter som koronapandemien og presidentvalget kunne Fox News notere seg for en vekst på pene 43 %, mens CNN vokste med utrolige 83 (!) %.

Les også
Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
“Lovecraft Country” er an av de nye “flaggskip”-seriene til HBO, men når definitivt ikke et like bredt publikum som “Game of Thrones”. (Foto: HBO Nordic).
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
  1. HBO NORDIC Har for lite variasjoner i tilbudet sitt. De holder på med samme serier, og lite fornyelse av filmer og serier. Mer action, familie og sfi har nok vært bedre for dem.

Kommentarfeltet er stengt.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.