Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Seertallene stuper for HBO

Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Skrevet av / 07.01.21 - 12:30
Seertallene stuper for HBO

I perioden 2011-2019 var det én TV-serie som regjerte over dem alle!

HBO-serien Game of Thrones (basert på bokserien «A Song of Ice and Fire» til R.R. Martin) satte virkelig en ny standard, og ble begynnelse for tidenes gullalder, for TV-serie som medie.

Etter 73 episoder kom serien til en slutt den 19. mai 2019, noe som i etterkant har gitt seg kraftige utslag på seertallene for amerikanske HBO.

Les også Game over! Fortsatt den komplette TV-serie Visuell storslagen avslutningssesong av tidenes største TV-serie, men med preg av hastverk og noe sviktende helhetsforståelse.

I fjor (2020), første året uten Game of Thrones, falt seertallet til amerikanske HBO med hele 38 %. I den viktige seergruppen 18-49 år var nedgangen på ekstreme 57 %.

Tallene det her vises til er den lineære delen av HBO i USA, altså ikke den abonnementsbaserte strømmetjenesten HBO Max (som har sin «fetter» her på berget med HBO Nordic).

HBO Nordic (som ble lansert i 2012) oppgir ikke antallet abonnenter i Norden, men tjenesten gikk for første gang med overskudd i regnskapsåret 2019. Hvordan tallene ser ut for 2020 (uten Game of Thrones og med økt konkurranse fra blant annet nykommeren Disney+) vites ikke.

HBO savner nok Thormund Giantsbane (Kristofer Hivju). (Foto: HBO Nordic)

Det er uansett allerede annonsert at HBO Nordic «pensjoneres» til høsten i år, da erstattes den med sin amerikanske storebror HBO Max, som vil medføre betydelig mer innhold samt økt teknisk kvalitet. I USA har strømmetjenesten per dags dato ca. 13 millioner abonnenter, med pen vekst i 2020.

Les også Snart tid for mer film Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!

Til sammenligning har Netflix passert 200 millioner abonnenter globalt, mens Disney+ allerede nærmer seg 90 millioner abonnenter litt over ett år etter at tjenesten ble lansert.

Som en liten kuriositet kan det legges til at vinnerne på det amerikanske TV-markedet i fjor var nyhetskanalene. Godt hjulpet frem av meganyheter som koronapandemien og presidentvalget kunne Fox News notere seg for en vekst på pene 43 %, mens CNN vokste med utrolige 83 (!) %.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
«Lovecraft Country» er an av de nye «flaggskip»-seriene til HBO, men når definitivt ikke et like bredt publikum som «Game of Thrones». (Foto: HBO Nordic).

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

1 hendelser på “Seertallene stuper for HBO”

  1. HBO NORDIC Har for lite variasjoner i tilbudet sitt. De holder på med samme serier, og lite fornyelse av filmer og serier. Mer action, familie og sfi har nok vært bedre for dem.

Stengt for kommentarer.

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top