Seertallene stuper for HBO

Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
Annonse
Annonse
forfatter

I perioden 2011-2019 var det én TV-serie som regjerte over dem alle!

HBO-serien Game of Thrones (basert på bokserien «A Song of Ice and Fire» til R.R. Martin) satte virkelig en ny standard, og ble begynnelse for tidenes gullalder, for TV-serie som medie.

Etter 73 episoder kom serien til en slutt den 19. mai 2019, noe som i etterkant har gitt seg kraftige utslag på seertallene for amerikanske HBO.

I fjor (2020), første året uten Game of Thrones, falt seertallet til amerikanske HBO med hele 38 %. I den viktige seergruppen 18-49 år var nedgangen på ekstreme 57 %.

Tallene det her vises til er den lineære delen av HBO i USA, altså ikke den abonnementsbaserte strømmetjenesten HBO Max (som har sin «fetter» her på berget med HBO Nordic).

HBO Nordic (som ble lansert i 2012) oppgir ikke antallet abonnenter i Norden, men tjenesten gikk for første gang med overskudd i regnskapsåret 2019. Hvordan tallene ser ut for 2020 (uten Game of Thrones og med økt konkurranse fra blant annet nykommeren Disney+) vites ikke.

HBO savner nok Thormund Giantsbane (Kristofer Hivju). (Foto: HBO Nordic)

Det er uansett allerede annonsert at HBO Nordic «pensjoneres» til høsten i år, da erstattes den med sin amerikanske storebror HBO Max, som vil medføre betydelig mer innhold samt økt teknisk kvalitet. I USA har strømmetjenesten per dags dato ca. 13 millioner abonnenter, med pen vekst i 2020.

Til sammenligning har Netflix passert 200 millioner abonnenter globalt, mens Disney+ allerede nærmer seg 90 millioner abonnenter litt over ett år etter at tjenesten ble lansert.

Som en liten kuriositet kan det legges til at vinnerne på det amerikanske TV-markedet i fjor var nyhetskanalene. Godt hjulpet frem av meganyheter som koronapandemien og presidentvalget kunne Fox News notere seg for en vekst på pene 43 %, mens CNN vokste med utrolige 83 (!) %.

Les også
Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
«Lovecraft Country» er an av de nye «flaggskip»-seriene til HBO, men når definitivt ikke et like bredt publikum som «Game of Thrones». (Foto: HBO Nordic).

  1. HBO NORDIC Har for lite variasjoner i tilbudet sitt. De holder på med samme serier, og lite fornyelse av filmer og serier. Mer action, familie og sfi har nok vært bedre for dem.

Kommentarfeltet er stengt.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?