TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Seertallene stuper for HBO

Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

forfatter
Publisert 07.01.21 - 12:30

I perioden 2011-2019 var det én TV-serie som regjerte over dem alle!

HBO-serien Game of Thrones (basert på bokserien «A Song of Ice and Fire» til R.R. Martin) satte virkelig en ny standard, og ble begynnelse for tidenes gullalder, for TV-serie som medie.

Etter 73 episoder kom serien til en slutt den 19. mai 2019, noe som i etterkant har gitt seg kraftige utslag på seertallene for amerikanske HBO.

Les også Game over! Fortsatt den komplette TV-serie Visuell storslagen avslutningssesong av tidenes største TV-serie, men med preg av hastverk og noe sviktende helhetsforståelse.

I fjor (2020), første året uten Game of Thrones, falt seertallet til amerikanske HBO med hele 38 %. I den viktige seergruppen 18-49 år var nedgangen på ekstreme 57 %.

Tallene det her vises til er den lineære delen av HBO i USA, altså ikke den abonnementsbaserte strømmetjenesten HBO Max (som har sin «fetter» her på berget med HBO Nordic).

HBO Nordic (som ble lansert i 2012) oppgir ikke antallet abonnenter i Norden, men tjenesten gikk for første gang med overskudd i regnskapsåret 2019. Hvordan tallene ser ut for 2020 (uten Game of Thrones og med økt konkurranse fra blant annet nykommeren Disney+) vites ikke.

HBO savner nok Thormund Giantsbane (Kristofer Hivju). (Foto: HBO Nordic)

Det er uansett allerede annonsert at HBO Nordic «pensjoneres» til høsten i år, da erstattes den med sin amerikanske storebror HBO Max, som vil medføre betydelig mer innhold samt økt teknisk kvalitet. I USA har strømmetjenesten per dags dato ca. 13 millioner abonnenter, med pen vekst i 2020.

Les også Snart tid for mer film Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!

Til sammenligning har Netflix passert 200 millioner abonnenter globalt, mens Disney+ allerede nærmer seg 90 millioner abonnenter litt over ett år etter at tjenesten ble lansert.

Som en liten kuriositet kan det legges til at vinnerne på det amerikanske TV-markedet i fjor var nyhetskanalene. Godt hjulpet frem av meganyheter som koronapandemien og presidentvalget kunne Fox News notere seg for en vekst på pene 43 %, mens CNN vokste med utrolige 83 (!) %.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
«Lovecraft Country» er an av de nye «flaggskip»-seriene til HBO, men når definitivt ikke et like bredt publikum som «Game of Thrones». (Foto: HBO Nordic).

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

En kommentar om “Seertallene stuper for HBO”

  1. HBO NORDIC Har for lite variasjoner i tilbudet sitt. De holder på med samme serier, og lite fornyelse av filmer og serier. Mer action, familie og sfi har nok vært bedre for dem.

Det er stengt for kommentarer.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde