itemprop

CES 2014

4K-oppløsning er ikke bare forbeholdt, tv, nå kommer systemkameraene som tar opp i 4K-kvalitet, som Panasonics kommende toppmodell

[Las Vegas, Nevada]

Rett skal være rett. Canon var først med EOS 1C, et speilreflekskamera med fullformat bildebrikke som tar opp i 4K-oppløsning. Som er fire ganger høyere enn oppløsningen på vanlig 1080 HD-video.

Sony har også vist videokameraer med 4K, men mye tyder på at Panasonic blir først i markedet, med 4K i et kompakt systemkamera.

Prototypen som ble vist under glass på CES i Las Vegas, ser lik ut som Lumix GH3, Panasonics foreløpige toppodell. Og et av de beste systemkameraene med HD-video.

4K-skjermer er  utmerket til å vise stillbilder på, for det er ikke bare oppløsningen og skarpheten som er bedre på 4K. Fargegjengivelsen kan også bli bedre, fordi fargerommet i 4K gir plass til enda flere farger. Dermed kan bildet både bli skarpere og mer naturtro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panasonics folk ville ikke si særlig mye om 4k-kameraet, men det vil bli dyrere og plassere seg over GH3 i Lumix G-serien. Det er ikke sikkert at det kommer til å se helt identisk ut med prototypen heller, men det er hvert fall klart at kameraet vil ha egenskaper som GH3, og vel så det.

annonse

Regn med at det kommer ti å støtte 10-bits videofiler (4:2:2) som det må for å øke fargespekteret, og mye større framerate (bildestrøm), med opp til 240 Mbps datastrøm. Det vil nok også ha videostrømming live via HDMI-utgangen, og Panasonic har også annonsert et nytt minnekort: SDXC UHS-I Speed Class 3, som skal støtte opp til 240 Mbps.

annonse

Det er ventet at Panasonis skal slippe spesifikasjoner, pris og tilgjengelighet i løpet av februar.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen