Zack Snyder’s Justice League rett-på-strømming

Koronapandemien fortsetter å skape krøll for kinomarkedet.
Annonse
Annonse
forfatter

I 2017 kom Warner med sin «ultimate» superheltfilm, der de samlet alle superheltene fra sitt DC-univers.

Superheltilmen følger «The Justice League», Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) og Cyborg (Ray Fisher), i deres desperate forsøk på å redde verden fra Steppenwolf og hans hær av Parademons.

Filmen, Justice League, fikk relativt hard medfart hos anmelderne (og publikum). I flere år nå har filmens opprinnelige regissør, Zack Snyder, lovet at han vil komme med en ny versjon, en «Director’s Cut».

Justice League (2017) (Foto: Warner)

Snyder (300) måtte trekke seg fra filmen på grunn av personlige årsaker, den ble dermed fullført av Joss Whedon – og endte tilsynelatende opp langt ifra Snyders opprinnelige idé.

Les også

Justice League

Annonse

 

Den nye filmen, Zack Snyder’s Justice League, var opprinnelig planlagt for storslagen kinolansering – men det var i en annen tid, post korona…

Nå har Warner bestemt seg for (nesten) samme praksis på Justice League 2.0 som Wonder Woman 1984.

Wonder Woman 1984 ble sluppet rett på Warners strømmetjeneste HBO Max i USA, samme dag som den hadde kinopremiere (i de få kinosalene som fortsatt holdt åpent). Zack Snyder’s Justice League derimot vil lanseres eksklusivt på HBO-strømmetjenester, herunder HBO Nordic i Norden.

Les også
Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Den 18. mars kan alle HBO Nordic-abonnenter benke seg foran sin egen storskjerm, hjemme i sin lune stue og se hva Snyder har fått ut av det bearbeidede materialet. I tillegg til forbedrede spesial- og digitaleffekter er det også filmet nytt materiale til den nye versjonen. Kostnadene har beløpt seg til ca. 615 millioner kroner.

Annonse

Vi håper du har en riktig god sofa i TV-stuen, og ikke harde pinnestoler, for den nye filmen er hele 4 (!) timer lang.

Filmens manus er skrevet av Chris Terrio, etter en historie av Chris Terrio, Zack Snyder og Will Beall. Manuset er basert på DC-karakterene fra Superman, skapt av Jerry Siegel og Joe Shuster. Charles Roven og Deborah Snyder har produsert, og filmens utøvende produsenter er Christopher Nolan, Emma Thomas, Wesley Coller, Jim Rowe, Curtis Kanemoto, Chris Terrio og Ben Affleck.

«Zack Snyder’s Justice League», på HBO Nordic den 18. mars (Foto: Warner/HBO)

Med koronakrisen fikk vi stengte kinoer, utsatte premierer og nedstengte film- og serieproduksjoner. Med et påfølgende slunkent kinotilbud.

Så lenge smitten øker i samfunnet vil de amerikanske og europeiske kinoene i all hovedsak forbli stengt – og dermed holder Hollywood tilbake storfilmer fra internasjonal premiere.

«No Time to Die» var den første filmen som ble rammet av korona. Nå har den blitt utsatt for tredje gang, til 8. oktober (!) 2021 – halvannet år etter opprinnelig kinopremiere. (Foto: MGM/Universal)

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Annonse

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Gal Gadot i «Justice League» (Foto: Warner)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.