Nyhet

Zack Snyder’s Justice League rett-på-strømming

Koronapandemien fortsetter å skape krøll for kinomarkedet.

Skrevet av / 01.02.21 - 14:30
Zack Snyder’s Justice League rett-på-strømming

I 2017 kom Warner med sin “ultimate” superheltfilm, der de samlet alle superheltene fra sitt DC-univers.

Superheltilmen følger “The Justice League”, Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) og Cyborg (Ray Fisher), i deres desperate forsøk på å redde verden fra Steppenwolf og hans hær av Parademons.

Filmen, Justice League, fikk relativt hard medfart hos anmelderne (og publikum). I flere år nå har filmens opprinnelige regissør, Zack Snyder, lovet at han vil komme med en ny versjon, en “Director’s Cut”.

Justice League (2017) (Foto: Warner)

Snyder (300) måtte trekke seg fra filmen på grunn av personlige årsaker, den ble dermed fullført av Joss Whedon – og endte tilsynelatende opp langt ifra Snyders opprinnelige idé.

Les også Justice League Superheltene i DC forsøker seg på en Avengers, men de er hverken like friske eller interessante som sine Marvel-fettere.

https://youtu.be/XIOU_k4mwDw

 

Den nye filmen, Zack Snyder’s Justice League, var opprinnelig planlagt for storslagen kinolansering – men det var i en annen tid, post korona…

Nå har Warner bestemt seg for (nesten) samme praksis på Justice League 2.0 som Wonder Woman 1984.

Wonder Woman 1984 ble sluppet rett på Warners strømmetjeneste HBO Max i USA, samme dag som den hadde kinopremiere (i de få kinosalene som fortsatt holdt åpent). Zack Snyder’s Justice League derimot vil lanseres eksklusivt på HBO-strømmetjenester, herunder HBO Nordic i Norden.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Den 18. mars kan alle HBO Nordic-abonnenter benke seg foran sin egen storskjerm, hjemme i sin lune stue og se hva Snyder har fått ut av det bearbeidede materialet. I tillegg til forbedrede spesial- og digitaleffekter er det også filmet nytt materiale til den nye versjonen. Kostnadene har beløpt seg til ca. 615 millioner kroner.

Vi håper du har en riktig god sofa i TV-stuen, og ikke harde pinnestoler, for den nye filmen er hele 4 (!) timer lang.

Filmens manus er skrevet av Chris Terrio, etter en historie av Chris Terrio, Zack Snyder og Will Beall. Manuset er basert på DC-karakterene fra Superman, skapt av Jerry Siegel og Joe Shuster. Charles Roven og Deborah Snyder har produsert, og filmens utøvende produsenter er Christopher Nolan, Emma Thomas, Wesley Coller, Jim Rowe, Curtis Kanemoto, Chris Terrio og Ben Affleck.

“Zack Snyder’s Justice League”, på HBO Nordic den 18. mars (Foto: Warner/HBO)
Les også 007 (og kinoene) rammes ytterligere av korona! Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen - og kinokrisen eskalerer.

Med koronakrisen fikk vi stengte kinoer, utsatte premierer og nedstengte film- og serieproduksjoner. Med et påfølgende slunkent kinotilbud.

Så lenge smitten øker i samfunnet vil de amerikanske og europeiske kinoene i all hovedsak forbli stengt – og dermed holder Hollywood tilbake storfilmer fra internasjonal premiere.

“No Time to Die” var den første filmen som ble rammet av korona. Nå har den blitt utsatt for tredje gang, til 8. oktober (!) 2021 – halvannet år etter opprinnelig kinopremiere. (Foto: MGM/Universal)

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Gal Gadot i “Justice League” (Foto: Warner)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Kansellert!

Utrolig!

Ny svensk serie

Klart for Avatar-strømming!

Se trailer!

Skarpere versjon av Kill Bill

Scroll to Top