No Time to Die utsettes til april – og kinoer stenger

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen - og kinokrisen eskalerer.
Annonse
Annonse
forfatter

I selvsamme stund som Donald Trump trilles inn på sykehus i Washington D.C. for “eksperimentell” koronabehandling, kommer en annen korona-nyhet.

Som vi allerede har skrevet om flere ganger har kinopremieren på Daniel Craigs siste film som 007, No Time to Die, blitt utsatt på grunn av koronapandemien.

Les også
Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

I kveld melder MGM/Universal at Bond-premieren skyves fra 12. november i år til 2. april 2021.

Når får vi se 007 på det hvite lerret igjen? (Foto: MGM/Universal)

Med koronakrisen fikk vi stengte kinoer, utsatte premierer og nedstengte film- og serieproduksjoner. Med et påfølgende slunkent kinotilbud.

Så lenge smitten øker i samfunnet vil de amerikanske og europeiske kinoene i all hovedsak forbli stengt – og dermed holder Hollywood tilbake storfilmer fra internasjonal premiere.

Annonse
Tom cruiser ikke inn på kinoene i år… (Foto: Paramount)

En av filmene et sulteforet kinopublikum venter mest på, er gjensynet med Maverick (Tom Cruise) i Top Gun: Maverick. Opprinnelig skulle filmen hatt verdenspremiere den 26. juni. Etter koronautbruddet ble så premieren utsatt til den 23. desember i år.

Siste oppdatering er nå at Top Gun: Maverick ikke får premiere før den 2. juli 2021 (!).

Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november i år.

Nå må vi (foreløpig) smøre oss med tålmodighet til april (!) innen vi får høre det ikoniske «Shaken, not stirred»; men alt avhenger av hvordan pandemien utvikler seg.

Ana de Armas er Bond-piken i den 25. 007-filmen.

Eneste storfilmen vi har kunnet se på kino siden i sommer har vært Christopher Nolans fremragende, men sterkt kaotiske, Tenet. Selv innspillingen av Indiana Jones 5 er utsatt til «en gang neste år».

Annonse

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

I pressemeldingen fra MGM/Universal og Broccoli kan vi lese: “We understand the delay will be disappointing to our fans but we now look forward to sharing No Time to Die next year.”

Vi får håpe slagordet fra slutten av rulleteksten på så mange Bond-filmer stemmer: “James Bond Will Return!”

Nok en gang er James Bond, No Time to Die, satt på vent – og kinoer verden rundt blør som følge av det (Foto: MGM/Universal).

OPPDATERT (04.10.2020)

Som en direkte konsekvens av koronapandemien, og med den siste James Bond-utsettelsen som den berømte “dråpen i begeret”, har en av verdens største kinoselskaper, Cineworld, nå besluttet å stenge ned sine kinoer. Dette melder Variety i dag.

Vedtaket innebære at hele 543 kinoer stenges allerede fra kommende uke, i UK, Irland og USA. Når de gjenåpnes (og hvor mange av dem) er i det blå, men den blir sannsynligvis ikke på denne siden av nyttår.

Annonse

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive “kinovinduet” og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Disney lanserte den 4. september storfilmen Mulan rett på Disney+, som en eksklusiv betalingsfilm. Blir dette fremtidens “kino”-premiere? (Foto: Walt Disney).

Disney har allerede lansert Artemis Fowl og Mulan rett på Disney+, og det har lenge versert rykter om at Marvel-filmen Black Widow (som opprinnelig skulle hatt kinopremiere 1. mai i år) vil slippes rett på strømmetjenesten deres. Enn så lenge har filmen en tentativ kinopremiere den 7. mai 2021. Disney/Pixar-filmen Soul har en foreløpig kinopremiere den 20. november – noe som er heller tvilsomt.

Les også

Mulan til Disney+

Hva Warner nå velger å gjøre med Wonder Woman 1984 og Dune (som begge har planlagt kinopremiere i desember) gjenstår å se. Men med vedvarende høye smittetall og krav om sosial avstand ser 2020 definitivt ut som et annus horribilis for verdens kinoer – om de noensinne vil reise seg igjen er usikkert; vi tør spå at kinopublikumet og antallet kinopremierer i alle fall, noensinne, ikke vil komme tilbake på samme nivå som før korona.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.