Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Viaplay fornyer Billy the Kid

Viaplay fornyer westernserien Billy the Kid. Sesong 2 kommer neste år.

Skrevet av / 28.06.23 - 13:53
Viaplay fornyer Billy the Kid

Vi innrømmer det så gjerne, undertegnede har en svak forkjærlighet for klassiske westernfilmer. En av våre absolutte favorittfilmer er faktisk en western, Clint Eastwoods superbe, og blendende vakre, Unforgiven (1992).

Den smått forslitte genren har fått seg et skikkelig comeback de siste årene – ikke minst hjulpet tilbake på skjermen av megasuksessen til Taylor Sheridans Yellowstone, med de påfølgende spin-off-seriene 1883 og 1923.

Les også Utsettes! Nok en serie utsettes på grunn av den pågående manusforfatterstreiken i Hollywood.

Senest i fjor kunne vi nyde Emily Blunt i den knallsterke, nyskapende, westernserien The English, og i 2017 kom Antoine Fuqua med en meget vellykket remake av The Magnificent Seven. Ja til og med teknotunge Westworld var til å begynne med heftig western-influert.

Selv Viaplay/Prime Video forsøkte seg i fjor med en (ikke helt vellykket) westernserie, Billy The Kid. Til neste år kommer sesong 2.

Billy the Kid, sesong 1 (Foto: Viaplay)

I andre sesong av Viaplay-serien møter vi nok en gang Tom Blyth (The Gilded Age) i hovedrollen som en av det ville vestens mest legendariske personer – Billy the Kid. Den nye sesongen er regissert av Michael Hirst (Vikings, The Tudors), som også har skrevet manus.

Westernserien er inspirert av livet til USAs mest beryktede lovløse. Billy og hans allierte havner denne runden i klammeri med Billys eldste venn, Jesse Evans (Daniel Webber), og de korrupte maktpersonene i Santa Fe-ringen.

Når skuddene begynner å hagle, eskalerer konflikten til den blodige Lincoln County-krigen. Midt i kampen må Billy kjempe for å beholde sin egen integritet – og sin elskede.

 

Skaper, manusforfatter og ansvarlig produsent er Michael Hirst. I pressemeldingen uttaler han:

Jeg er spent på å fortsette historien om den fredløse legenden «Billy the Kid» i andre sesong. Jeg er spesielt entusiastisk over at den nye sesongen tar for seg hendelsene i den beryktede og blodige Lincoln County-krigen. Billys ekstraordinære tapperhet under krigen gjorde at han først ble berømt i USA, og etter hvert i hele den vestlige verden. Dette er en dramatisk og gripende historie det virkelig er verdt å fortelle.

Sesong to vil bestå av åtte episoder, og spilles nå inn i Canada. Premieren blir på Viaplay en gang i løpet av 2024.

Les også Blunt ut av komfortsonen Actionvante Emily Blunt imponerer i sin første, komplekse, western.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Lyd & Bilde
Scroll to Top