Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

1923, sesong 2 utsettes

Nok en serie utsettes på grunn av den pågående manusforfatterstreiken i Hollywood.

Skrevet av / 25.06.23 - 09:01
1923, sesong 2 utsettes

Serien som “alle” snakker om, og ser, for tiden er det moderne westerndramaet Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen. Men det er lenge siden vi kunne nyde en ny episode av Paramounts flaggskipserie.

Helt siden januar i år har det hersket full krig i Yellowstone-leiren. Først kald krig, med stillstand og stadig nye utsettelser. I løpet av mai eskalerte så konflikten mellom de to store egoene Taylor Sheridan (serieskaper) og Kevin Costner (som spiller hovedrollen, John Dutton) til fullblods varm krig.

Det hele endte med at Costner forlater showet, og serien legges ned etter sesong 5 (riktignok er det annonsert en ny spin-off-serie, med Matthew McConaughey i hovedrollen).

Les også Slutt for Yellowstone - ny Costner-western på trappene Kevin Costner ligger for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nå skyter han sin egen western. Samtidig skilles skuespillerlegenden.

Denne uken bød på flere negative nyheter for Yellowstone-fansen.

I prequel-serien 1883 (hadde premiere i januar i fjor) serverte serieskaper Taylor Sheridan oss den fascinerende forhistorien om Dutton-familien, og deres særs strabasiøse ferd for å etablere seg under nybrottstiden i USAs ødemark. I februar i fjor annonserte så Paramount at de hadde bestilt flere episoder av 1883. Men hva betød egentlig det? For til Deadline uttalte Taylor følgende:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Og når Sheridan sier noe, så blir det slik. Dermed kom multitalentet opp med ideen om å følge Dutton-klanen i neste generasjon, 40 år senere. Et voilà: 1923!

 

I 1923 følger vi en ny generasjon av Dutton-familien under Den store depresjonen og forbudstiden i USA.

Altså ikke med de samme karakterene som vi har ble kjent med i 1883 – men fortsatt med Kevin Costners forfedre, Dutton-klanen, i begivenhetenes sentrum.

Hovedrollene bekles av ingen ringere enn de to legendene Helen Mirren og Harrison Ford.

1923, sesong 1_1 (10) 1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Det nye kapittelet om Dutton-klanen sentreres rundt patriarken Jacob Dutton (Ford), og hans standhaftige kone Cara (Mirren); i deres søken etter å lede familien igjennom en tøff og vanskelig periode i amerikansk historie. Jacob er broren til James Dutton (Tim McGraw), som var en av hovedkarakterene i 1883.

Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

Sesong 1 endte på dramatisk vis, med Dutton-familiens ranch under angrep og Spencer (Brandon Sklenar) og Alex (Julia Schlaepfer) revet fra hverandre på vei til Montana for å bistå familien.

Dessverre for fans av 1923 blir det enda lenge til vi får se hvordan det går med Spencer, Alex, Jacob og Cara Dutton.

1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Innspillingen av sesong 2 var satt til å starte i juni, men på grunn av den pågående manusforfatterstreiken i Hollywood er nå sesong 2 skjøvet ut i det blå…

Paramount hadde inngått kontrakt om å leie Butte Civic Center for filming av sesong 2, men Civic Center-sjef Bill Melvin uttaler nå til NBC Montana at prosjektet har blitt «forsinket på ubestemt tid» på grunn av streiken.

Streiken blant medlemmene av “Writers Guild of America” har nå snart pågått i to måneder – og viser ingen tegn på snarlig løsning av den fastlåste konflikten, som har utsatt (og også ført til kanselleringer) av utallige serier.

1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Sheridan hintet opprinnelig om at 1923 ville bli en miniserie (slik som 1883), men avslørte deretter at planen var å avslutte etter sesong 2. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekreftet dette nylig til The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Vi krysser fingrene!

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

1 hendelser på “1923, sesong 2 utsettes”

  1. Sissel Wiers

    1923 var en fantastisk flott serie…flotte skuespiller prestasjoner, fantastisk filming i Montana og spenning uten sidestykke … Håper virkelig at det blir en sesong 2 … blir aldri lei den serien … fantastisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top