Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Kevin Costner returnerer til Yellowstone?

Representanter for Yellowstones superstjerne, Costner, bekrefter at hovedrolleinnehaveren ønsker et comeback i rollen som John Dutton.

Skrevet av / 08.02.24 - 11:55
Kevin Costner returnerer til Yellowstone?

Som vi har skrevet om i utallige artikler det siste året har det over lengre tid hersket full krig i Yellowstone-leiren – og seriens største stjerne, Kevin Costner har forlatt showet.

Konflikten mellom serieskaper Taylor Sheridan og hovedrolleinnehaver Kevin Costner (som portretterer Pater Familias, kvegbaronen John Dutton), kulminerte i mai i fjor, da Paramount Networks annonserte at serien legges ned!

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Riktignok er det annonsert en ny spin-off-serie (2024), med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Og det skal det komme en avslutning på sesong 5, en gang i løpet av året – men vi tror det ikke før vi får ser det…

Kevin Costner, «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

Opprinnelig skulle del II av sesong 5 slippes av februar i fjor, deretter skjøv Paramount den til «sommeren 2023», før de tidlig på høstparten annonserte av det avsluttende kapittelet vil få premiere «før jul 2023». Den preliminære premieredatoen nå er satt til november 2024.

Bakgrunnen for de gjentatt utsettelsene er at man hele tiden har forsøkt å få Costner med på en siste dans, og dermed en «fornuftig» avslutning av hans regjeringstid som Dutton-familiens overhode.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner. Over knappe fem sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og familiens tradisjonelle levemåte – med alle tenkelige midler.

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

Produksjonsstoppen (som har pågått siden høsten 2022) bunner åpenbart i en konflikt mellom serieskaper Taylor Sheridan og showets ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trakk ut i tid, og dermed kom i konflikt med andre prosjekter han har. Costner har visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsker.

Planlegging av andre prosjekter er heller ikke enkelt med den uforutsigbare produksjonen, der mulittalentet Sheridan skriver på serien under selve innspillingen, og plutselig kan legge til ytterligere episoder.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under innspilling av «Yellowstone» (Foto: Paramount)

Kilder hevdet at Costner, som også er en utøvende produsent av serien, følte seg avvist da han reiste bekymringer om retningen historien tok – og at han da ble bedt av Sheridan om å:

Stick to acting!

En kommentar som vel ikke akkurat beredte grunnen for en god dialog de to store stjernene/egoene imellom…

«Bare Taylor vet hva som virkelig foregår,» sier kilden til New York Post. «Taylor brukte år på å ikke bli verdsatt i Hollywood, og nå som han er toppen av hierarkiet, er det definitivt et ego involvert i alt dette.»

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Costner har selv, under skilsmisserettssaken mot sin ekskone, hevdet at han ikke lenger er under kontrakt med «Yellowstone»/Paramount. Men nå er noe åpenbart på gang.

I følge nettstedet Puck, ønsker nå Costner, for en siste gang, å vende tilbake til serien; for å avslutte sin del av sagaen.

Representanter for Kevin Costners skal ha kontaktet Sheridan/Paramount for å sondere muligheten for et (avsluttende) comeback i rollen som John Dutton.

Hovedproblemet nå er vel at Costner/Sheridan-konflikten har blitt såpass betent at broer er ubønnhørlig brent – og Sheridan allerede har skrevet ham ut av serien.

Og med en planlagt november-premiere er ikke innspillingsstart langt unna…

Personlig krysser vi fingrene!

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

NB! Den virkelig gode nyheten er det lanseres to (!) nye serier fra Yellowstone-universet.

Kort tid etter at nyheten om pause for sesong 5 sprakk, begynte ryktene å surre om at en ny stjerne ville tré inn i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespilleren McConaughey er så visst ingen novise innenfor serie-mediet; han spilte i 2014 en av hovedrollene i en av tidenes beste TV-serier: True Detective, sesong 1.

Matthew McConaughey i «Lone Star», 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Paramount har bekreftet at den nye serien, med Matthew McConaughey i hovedrollen, vil bli en slags fortsettelse av Yellowstone-universet; og ikke en prequel-historie.

Den skal hete 2024, og føyer seg dermed inn i rekken av Yellowstones’ prequel-seriene 1883 (2021) og 1923 (2023).

Hvilke karakterer McConaughey skal portrettere i 2024 (satt til nåtiden) er ikke offentliggjort – men vi forventer at det blir en Duttton.

En meget entusiastisk CEO i Showtime & MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy, uttalte:

Within five years, we grew Yellowstone from a hit U.S. cable show with five million viewers into a global hit franchise with over 100 million fans around the world and multiple extensions – and we’re just getting started. On the heels of «1883» and «1923»‘s success, our new planned spinoffs, «1944» and «2024», will take audiences on a thrilling, new, and unexpected journey with the complex and compelling storytelling that has become a hallmark of the franchise and has helped turn it into a worldwide cultural phenomenon – thanks to the creative mastermind of Taylor Sheridan.

Davis Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Den kommende prequel-serie, 1944, vil følge i fotsporene til tidligere spinoffs (1883 og 1923) ved å ta oss med tilbake til fortiden, for å fortelle om de dramatiske livene til de første generasjonene av Dutton-klanen.

I 1923 er det skuespillerlegendene Harrison Ford og Helen Mirren som gestalter hovedrollene. Hvilke skuespillere vi får se i hovedrollene i 1944 er ikke klart; ei heller en premieredato.

Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

PS! I fjor ble det klart at Costner nå er i full gang med innspillingen av sitt eget western-epos: Horizon: An American Saga.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top