Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kevin Costner er ute – men Rip blir med videre i Yellowstone-oppfølger

Oppfølgerserien til Yellowstone begynner å ta form.

Skrevet av / 12.06.24 - 12:01
Kevin Costner er ute – men Rip blir med videre i Yellowstone-oppfølger

Som vi har skrevet om i utallige artikler det siste året har det over lengre tid hersket full krig i Yellowstone-leiren – og det er allerede avgjort at seriens største stjerne, Kevin Costner, forlater showet, og at serien legges ned etter sesong 5.

I mai kunngjorde produksjonsselskapet, Paramount, at innspillingen av (den kraftig forsinkede) finalesesongen faktisk er i gang.

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Westernserien Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Kevin Costner, “Yellowstone, sesong 5” (Foto: SkyShowtime)

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Costner.

Over knappe fem sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og familiens tradisjonelle levemåte – med alle tenkelige midler.

Rip Wheeler (Cole Hauser), Kayce Dutton (Luke Grimes) og John Dutton (Kevin Costner), “Yellowstone, sesong 5” (Foto: SkyShowtime)

Serieskaper er Taylor Sheridan, som etter megasuksessen med Yellowstone har blitt en av de mektigste serieprodusentene i Hollywood.

Høsten 2022 kom del I av Yellowstone, sesong 5 – og alt var (tilsynelatende) fred og fordragelighet i Montana – med forventet premieredato på del II av sesongen i februar ’23.

Men så begynte det å strømme ut lekkasjer om konflikt, der de to store egoene, serieskaper Taylor Sheridan og hovedrolleinnehaver Kevin Costner, stanget mot hverandre.

 

Siden har konflikten kun eskalert, der Costner offisielt trakk seg fra serien i april 2023, til klimakset i mai i fjor, da det ble avgjort at Yellowstone legges ned!

Etter at Costner trakk seg/fikk sparken (alt etter hvilken versjon du retter mest lit til) var Paramount raskt ute med å annonsere en ny Yellowstone (oppfølger)serie: 2024.

I april i fjor ble det, av produksjonsselskapet, bekreftet at karakterskuespilleren Matthew McConaughey var signert for den kommende serien, i hovedrollen (sannsynligvis som en Dutton).

Den nye spin-off-serien 2024 skal være slags fortsettelse av Yellowstone-universet, ikke en prequel-historie (som 1883 og 1923).

Og apropos de mange spin off-seriene, ifølge Costner (i et nylig intervju med GQ) er det nettopp Sheridans fokus på dem, og ikke hovedserien, som var den opprinnelige årsaken til forsinkelsen på Yellowstone, sesong 5, del II:

Other shows became more important […] The scripts never came. And so then at one point they said to me that we don’t have an ending or anything. I said, “Well, if you want to kill me, if you want to do something like that, I have a week before I start. I’ll do what you want to do”.

Les også Vil tilbake i sadelen! Nå angrer Costner seg, og har et stort ønske å om fortsette i Yellowstone-rollen som John Dutton.

I et intervju med The Hollywood Reporter bekreftet CEO for CBSViacom, Chris McCarthy at selskapet hadde signert McConaughey for Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Derimot skal konflikten mellom Costner og Sheridan ha pågått så lenge, og blitt så betent, at Sheridan visstnok skal ha skrevet hans karakter ut av serien. Nå ser det dessverre ut til at så mye tid har gått, at også McConaugheys inntreden i Montana henger i en tynn tråd.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under innspilling av “Yellowstone” (Foto: Paramount)

Men, med eller uten McConaughey, så kommer det en oppfølgerserie til Yellowstone (dog ikke i år) – og nå er det bekreftet at flere helt sentrale Yellowstone-karakterer blir med videre på hesteryggen.

John Duttons altmuligmann, og svigersønn, Rip Wheeler (Cole Hauser), hans fyrrige og uregjerlige datter, Beth Dutton (Kelly Reilly) og sønn Kacey Dutton (Luke Grimes), skal visstnok alle ha kommet frem til enighet om å fortsette i sine ikoniske roller.

Les også Skruen strammes til! I sin tredje runde står fikseren Mike McLusky overfor sine største utfordringer i den helvetes fengselsbyen – og leverer en jævel av en sesong.

Del II av Yellowstone, sesong 5 har planlagt premiere den 10. november i år. Vi forventer ikke at innspillingen av 2024 (eller hva den nå måtte ende opp med å hete) tar til før tidligst på nyåret.

Hensikten er uansett, at serien har til intensjon å videreføre den unike Yellowstone-stemmingen, stilen og karakterene – hvor godt Sheridan & Co vil lykkes med det uten showets stjerne, Costner, gjenstår dog å se…

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

PS! Lawmen: Bass Reeves er den nyeste av Taylor Sheridans serier (som er tilgjengelige for strømming på SkyShowtime), de andre er:

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

6 hendelser på “Kevin Costner er ute – men Rip blir med videre i Yellowstone-oppfølger”

 1. Er i gang med å se hele serien på tv. Litt mye stygge ord og banning, nen det hører vel med til det å være Cowboy.
  En dag må jeg bare møte Kevin Costner! Elsker den mannen. ♥️♥️♥️
  Hilsen noname

 2. Den verste serien JEG har sett!
  Bra det ikke kommer noe mer Yellowstone, men synd at Rip Wheeler (Cole Hauser) og Beth Dutton (Kelly Reilly) fortsetter i en ny serie. Særlig Beth var den mest kjedligste karakteren i en serie noen sinne

 3. Bente Monsen

  Kevin Costner hører til serien han er limet som holder serien gående.
  Ingen andre skuspillere kan ta hans plass.
  Hele gjengen hører sammen.
  Beste serien jeg har sett alle er gode skuspillere.
  Kevin må tilbake.
  Det jeg skulle ønske er at sønn og datter blir gode venner det er vondt å se hvor jævli dattern er mot broren sin.

 4. Yellow stone er utrolig bra serie. Den er helt oppe på min top 10 liste av gode serier. Kevin Costner og Cole Hauser med bla. Annet flere gode karakter skuespillere gjør en utrolig bra fremtreden. Se den fra sesong 1 og hele veien ut. Du kommer ikke til å klare og slutte å se den før siste episode er sett.

 5. Nils Westfossen Ek

  Den beste tv serie jeg har sett. I en alder av 80 å r har jeg sett det meste av middelmådig tv

  1. Helt enig! Og den fengsler meg også, selv om man blir litt «matlei» etter å ha lest tusenvis av bøker med forskjellige plots gjennom et langt liv.

   I går så jeg Prisoner X på Prime. En helt annen sjanger, men den mest spennende filme jeg har sett på årevis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top