Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

1923, sesong 2 – nå er innspillingen endelig i gang

SkyShowtime-topp bekrefter nå at både Ford og Mirren er i full gang med innspillingen av sesong 2 av Yellowstone-prequelen.

Skrevet av / 23.06.24 - 09:40
1923, sesong 2 – nå er innspillingen endelig i gang

Nå kan vi endelig se frem til sesong to av opprinnelseshistorien til Dutton-dynastiet.

Yellowstone-serien har det siste året vært plaget av intet annet enn støy, utskjelling i media, offentlig skittentøyvask, rettssaker og skuespillere som enten har fått sparken eller sluttet.

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Konflikten mellom serieskaper Taylor Sheridan og hovedrolleinnehaver Kevin Costner (som portretterer Pater Familias, kvegbaronen John Dutton), kulminerte i mai i fjor, da Paramount Networks annonserte at serien legges ned! Riktignok er det annonsert en ny spin-off-serie, med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Og visstnok skal det komme en avslutning på sesong 5, uten Costner, en gang i løpet av året – men vi tror det ikke før vi får ser det…

Les også Ventetiden er over! Paramount bekrefter nå at siste del av Yellowstone, sesong 5, faktisk kommer.

Da ser vi adskillig mer frem til den langt bedre prequel-serien til Yellowstone: 1923.

 

I prequel-serien 1883 (hadde premiere i januar 2022) serverte serieskaper Taylor Sheridan oss den fascinerende forhistorien om Dutton-familien, og deres særs strabasiøse ferd for å etablere seg under nybrottstiden i USAs ødemark. I februar ’22 annonserte så Paramount at de hadde bestilt flere episoder av 1883. Men hva betød egentlig det? For til Deadline uttalte Taylor følgende:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Og når Sheridan sier noe, så blir det slik. Dermed kom multitalentet opp med ideen om å følge Dutton-klanen i neste generasjon, 40 år senere. Et voilà: 1923!

Harrison Ford og Helen Mirren, “1923, sesong 1” (Foto: SkyShowtime)

I 1923 følger vi en ny generasjon av Dutton-familien under Den store depresjonen og forbudstiden i USA.

Altså ikke med de samme karakterene som vi har ble kjent med i 1883 – men fortsatt med Kevin Costners forfedre, Dutton-klanen, i begivenhetenes sentrum.

Hovedrollene bekles av ingen ringere enn de to legendene Helen Mirren og Harrison Ford, samt nykommerne Brandon Sklenar og Julia Schlaepfer.

Brandon Sklenar og Julia Schlaepfer, “1923, sesong 1” (Foto: SkyShowtime)

Det nye kapittelet om Dutton-klanen sentreres rundt patriarken Jacob Dutton (Ford), og hans standhaftige kone Cara (Mirren); i deres søken etter å lede familien igjennom en tøff og vanskelig periode i amerikansk historie. Jacob er broren til James Dutton (Tim McGraw), som var en av hovedkarakterene i 1883.

Sesong 1 endte på dramatisk vis, med Dutton-familiens ranch under angrep og Spencer (Sklenar) og Alex (Schlaepfer) revet fra hverandre på vei til Montana for å bistå familien.

Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

Sheridan hintet opprinnelig om at 1923 ville bli en miniserie (slik som 1883), men avslørte deretter at planen var å avslutte etter sesong 2. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekreftet dette til The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Serien ble umiddelbart populær, og fikk raskt grønt lys for en oppfølger. Dessverre for fans av 1923 ble sesong 2 skjøvet ut i det blå som en konsekvens av den langvarige manusforfatter- og skuespillerstreiken som lammet Hollywood i fjor. Men NÅ skjer det endelig noe!

Helen Mirren, “1923, sesong 1” (Foto: SkyShowtime)

Til Deadline uttalte nylig toppsjefen i SkyShowtime, Monty Sarhan, følgende om 1923, sesong 2:

They are filming a new season right now, Harrison Ford and Helen Mirren are hard at work.

Les også Ventetiden er over! Paramount bekrefter nå at siste del av Yellowstone, sesong 5, faktisk kommer.

Til Fox News (i januar i år) sa skuespiller Brandon Sklenar at innspillingen av sesong 2 var rett rundt hjørnet. Sklenar uttalte til nettstedet at han måtte gå igjennom en “cowboy-camp” som forberedelse til innspillingen i Montana.

I samtalen med Fox News, svarte Sklenar følgende på spørsmålet om han filmet med sine medskuespillere nå:

I will [get a chance to film with my costars] in the last eight episodes that we’re about to start.

1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

 

Filmingen var planlagt å starte i juli i år, i Austin – nå som de har startet noe tidligere enn planlagt, med mulig avslutning allerede i september, er det godt mulig at vi får en premiere senhøstes/tidlig vinter i år.

I tillegg er nn ny karakter, Mamie Fossett, nettopp bekreftet for andresesongen. Hun vil gestaltes av Jennifer Carpenter (Dexter).

Fossett beskrives som en svært dyktig U.S. Deputy Marshal som deler ut arrestordrer, og foretar arrestasjoner, med en selvtillit langt forut for sin tid.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

PS! 1923 ble tidligere i år honorert med tre Golden Globe-nominasjoner, for beste TV-serie, drama og beste skuespillerinne (Helen Mirren); men måtte dessverre gå tomhendt hjem fra prisutdelingen som fant sted natt til mandag, der Oppenheimer var kveldens ubestridte seierherre.

1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top