TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nye Nvidia-kort til høy og lav

Ny super-GPU til bærbare PC'er - og ekte raytracing til lav pris

Navnet Nvidia er stort sett synonymt med gaming-grafikk i dag. Og Nvidia hadde selvfølgelig også nyheter med til spillerne på CES i Las Vegas. Messen har offisiell åpning i senere i dag, men de to dagene frem til åpningen er tett pakket med presentasjoner, og det er et kappløp om å komme først og få oppmerksomheten.

Nvidia har nettopp presentert noen ekstra kraftige utgaver av sine beste grafikkprosessor til bærbare maskiner, kalt GeForce RTX 3080 Ti og GeForce RTX 3070 Ti (tidligere var GeForce RTX 3080/3070 Super den raskeste modellen). De nye GPU-ene kommer med 16 GB GDDR6-RAM, som skal være det raskeste grafikkminne montert i en laptop noen gang.

Slike grafiske krefter ikke for alle, og en GeForce RTX 3080 Ti-laptop kommer nok til å koste godt over 30.000 kroner, når den kommer til Norge.

Derfor vil nok mange glede seg over at GeForce-familien nå får en ny lillebror, nemlig GeForce RTX 3050 (artikkelbildet). Det nye kortet er til bygging av stasjonære PC-er, det kommer med 8 GB RAM GDDR6-minne, og det skal være kraftig nok til å spille raytracede spill med 60 bilder i sekundet. Uten at Nvidia sier noe om verken om konkrete spill, skjermoppløsning eller andre grafikkinnstillinger. Nvidia GeForce RTX 3050 er tilgjengelig fra den 27. januar, og prisen blir fra USD 249, tilsvarende ca 2.500 kroner.

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.