TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Nye Nvidia-kort til høy og lav

Ny super-GPU til bærbare PC'er - og ekte raytracing til lav pris

forfatter
Publisert 05.01.22 - 11:37

Navnet Nvidia er stort sett synonymt med gaming-grafikk i dag. Og Nvidia hadde selvfølgelig også nyheter med til spillerne på CES i Las Vegas. Messen har offisiell åpning i senere i dag, men de to dagene frem til åpningen er tett pakket med presentasjoner, og det er et kappløp om å komme først og få oppmerksomheten.

Nvidia har nettopp presentert noen ekstra kraftige utgaver av sine beste grafikkprosessor til bærbare maskiner, kalt GeForce RTX 3080 Ti og GeForce RTX 3070 Ti (tidligere var GeForce RTX 3080/3070 Super den raskeste modellen). De nye GPU-ene kommer med 16 GB GDDR6-RAM, som skal være det raskeste grafikkminne montert i en laptop noen gang.

Slike grafiske krefter ikke for alle, og en GeForce RTX 3080 Ti-laptop kommer nok til å koste godt over 30.000 kroner, når den kommer til Norge.

Derfor vil nok mange glede seg over at GeForce-familien nå får en ny lillebror, nemlig GeForce RTX 3050 (artikkelbildet). Det nye kortet er til bygging av stasjonære PC-er, det kommer med 8 GB RAM GDDR6-minne, og det skal være kraftig nok til å spille raytracede spill med 60 bilder i sekundet. Uten at Nvidia sier noe om verken om konkrete spill, skjermoppløsning eller andre grafikkinnstillinger. Nvidia GeForce RTX 3050 er tilgjengelig fra den 27. januar, og prisen blir fra USD 249, tilsvarende ca 2.500 kroner.

 

Samsung QN900A (QE75QN900A)

8K: En visuell nytelse

På jakt etter en stuevennlig storskjerm? Samsung QN900A leverer et knivskarpt bilde i en superslank og lekker innpakning.

Samsung Q900A serverer 8K-video med en fabelaktig skarphet. TV-ens slanke og lekre design bidrar til at den lett glir inn i omgivelsene.
Samsungs toppmodell er en kostbar fornøyelse, og det er først og fremst med 8K-innhold at den skiller seg ut. Vi savner støtte for HDR-formatet Dolby Vision.

Philips OLED+986 (65OLED986/12)

I en klasse for seg

Philips OLED+986 leverer både utsøkt bilde og knallbra lyd.

Philips OLED+986 leverer en kontrastrik bildeopplevelse full av farger og liv, og akkompagnerer det hele med en førsteklasses lydgjengivelse.
Philips OLED+986 kommer kun i 65” skjermstørrelse: Vi savner flere skjerm-muligheter, gjerne noe i 77” eller større!

Panasonic JX940 (TX-75JX940E)

Storskjerm til sport og spill

Panasonics største LCD-TV er et godt alternativ til selskapets egne OLED-skjermer. Men vi savner litt av den gode kontrasten!

Panasonic-skjermen byr på en fin og fargerik bildekvalitet, bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er midt på treet, og kan ikke måle seg med de råeste bak-LED og MiniLED-skjermene. App-utvalget er fortsatt noe begrenset.

Sony Bravia XR A90J (XR-83A90J)

OLED-TV i kinoformat!

Vi har allerede latt oss imponere av bildekvaliteten fra Sonys beste OLED-TV, A90J. Men bildeopplevelsen blir enda bedre når den blåses opp i stort format!

83” OLED TV-en fra Sony leverer en rålekker, kontrastrik bildekvalitet i stort format. Lydgjengivelsen er også imponerende, med klar, sterk og fyldig lyd fra de innebygde (usynlige) høyttalerne.
Sony-skjermen er teknisk sett fortsatt en 2021-modell, hvor kun to av de fire HDMI inngangene er HDMI 2.1 kompatible. OLED-skjermen har et relativt blankt frontglass.

Hisense U8GQ (65U8GQ)

Stor TV på budsjett

På jakt etter en stor TV uten at det koster skjorta? Hisense U8GQ kan skilte med kontrastrikt bilde, og et bredt spekter av finesser til en gunstig pris.

TV-en fra Hisense har en tiltalende design og et lett anvendelig brukergrensesnitt. Bildegjengivelsen har god lysstyrke og kontrast, og TV-en har bred støtte for ulike videoformater.
Hisense U8GQ støtter både 4K-oppløsning og 120 fps videosignaler, men ikke på samme tid. TV-en mangler en del nordiske apper, og lyden er relativt slank.

Philips OLED856 (65OLED856)

OLED-TV med ”X-faktor”

Philips OLED856 er ikke helt som andre OLED-skjermer: Det fargesprakende Ambilight-lyset gir en saftig boost til filmopplevelsen!

Philips OLED856 gir en utmerket bildekvalitet med suveren kontrast og glatte bevegelser. Ambilight-lyset sørger også for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.
Philips-skjermen har litt begrenset lysstyrke sammenlignet med de sterkeste MiniLED-skjermene. Vi opplevde også problemer med å få Dolby Atmos-lyd fra eksterne videokilder.

LG QNED99 (75QNED996PB)

8K-TV med falkeblikk

LG QNED99 er definitivt ikke til å spøke med. Denne 8K-skjermen griper tak og trekker oss inn i handlingen!

LG QNED99 har en imponerende skarphet, og det avanserte MiniLED-baklyset sørger for glimrende kontrast og svartnivå.
Innsynsvinkelen er litt begrenset: bildet preges av glorier rundt lyse objekter når TV-en sees skrått fra siden.

Sony Bravia XR-75Z9J

Kanonsterk 8K-skjerm

Med sylskarp 8K-oppløsning og avansert bildebehandling leverer Sony Z9J en bildeopplevelse av de sjeldne. Men vi savner mer 8K-innhold!

Sony Z9J gir imponerende kontrastrike og fargesterke bilder, og fremstår som noe av de beste vi har sett fra tradisjonell LCD.
Sony-skjermen mangler (fortsatt) støtte for 8K-video fra YouTube, noe som begrenser tilgangen på innhold i det sylskarpe formatet.

TCL C825 (65C825)

Lyssterk TV med glimrende lyd

Med TCL C825 får du en komplett, moderne Android-TV med utmerket bilde- og lydkvalitet.

TCL-skjermen serverer et meget lyssterkt og kontrastrikt bilde. Den får også pluss for moderne Android-TV, og saftig lyd fra de innebygde høyttalerne.
TV-en har en litt tykkere formfaktor enn de tynneste OLED-skjermene.

LG OLED G1 (OLED65G1)

Krystallklar OLED-TV til veggen

LG er tilbake med en oppgradert versjon av fjorårets beste og stiligste OLED-TV! Svarer G1 til forventningene?

LG OLED G1 er en imponerende TV med glassklart bilde og flott, vegghengt design. Brukervennligheten og tilkoblingsmulighetene er svært gode.
G1 koster mer enn andre OLED-modeller, og forskjellen er ikke kjempestor. Lyden er ganske innestengt og diffus. Føtter til bordmontering er ekstrautstyr.
Samsung QN900A (QE75QN900A) Philips OLED+986 (65OLED986/12) Panasonic JX940 (TX-75JX940E) Sony Bravia XR A90J (XR-83A90J) Hisense U8GQ (65U8GQ) Philips OLED856 (65OLED856) LG QNED99 (75QNED996PB) Sony Bravia XR-75Z9J TCL C825 (65C825) LG OLED G1 (OLED65G1)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Orbi 860: Internett for den kravstore Netgears nest dyreste mesh-nettverk er nå oppgradert til Orbi 860. Med 10 gigabit på inngangen.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mer? Acer Swift 5 ligner og oppfører seg som et direktørleketøy. Men den koster så lite at de fleste kan være med.
Få den gamle PC-en på det raske nettet Netgear AXE3000 gir deg enkel tilgang til det lynraske Wi-Fi 6E med en USB 3.0-adapter.
Følg Lyd & Bilde