Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xpeng G3 går ned i pris

Takket være valutakursendringer går startprisen på den kompakte SUV-en Xpeng G3 ned hele 40.000 kroner.

Skrevet av / 12.08.20 - 10:09
Xpeng G3 går ned i pris

Xpeng G3 ble lansert for det norske markedet i slutten av april. Startprisen var da 398.000 kroner. Men nå justeres den til 358.000, ned hele førti tusen kroner. Dette takket være endringer i valutakursene. Det vil også ha tilbakevirkende kraft for kunder som allerede har bestilt bilen.

– Valutasituasjonen er helt annerledes nå enn da vi lanserte i april, og denne gevinsten vil vi gi videre til våre kunder. Alle som har bestilt G3 til den opprinnelige prisen skal også kompenseres slik at de mottar den samme fordelen, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

Les også Her er elbilene med heftig lyd Her er 30 elbiler med oppgradert lydanlegg. Og dette koster de.

Smart og Premium

Den nye prisen er altså 358.000 kroner for utstyrsnivå Smart, og 379.000 kroner for Premium-pakken. Premium har blant annet ventilert førersete og et takkamera som kan styres med håndbevegelser. Begge modellene har en rekkevidde på 451 km etter WLTP-standarden. Bilene har også omfattende førerassistenter som er drevet av til sammen 19 HD-kameraer, radarer og sensorer.

Ingen Dynaudio-lyd for Xpeng G3

Der hvor sedanen P7 får lydanlegg fra Dynaudio, vil dette ikke tilbys i Xpeng P3. Vi får vente å se hvor bra lyden er i P3. Det er derimot grunn til å tro at også Xpeng P7 vil gå ned de samme 10 prosentene i pris, i så fall ser vi på 405.000 i stedet for 450.000 kroner for den. Skal vi gjette, kan den fint rundes ned til rett under 400.000 kr.

Autopilot

– Alle bilene er godt utstyrt, blant annet med den avanserte autopiloten Xpilot 2.5. Bilene vil også motta oppgraderinger gjennom såkalte OTA-oppdateringer (Over The Air, red.) i hele bilens levetid. G3 er en plattform for fremtiden, som gjør at du alltid vil ha en oppdatert bil med de nyeste funksjonene og forbedringene. Det er ingen biler som gir mer teknologi for pengene enn Xpeng G3, hevder Strømme.

De første norske bilene er snart på vei

I september vil Xpeng også lansere en helt ny online bilkonfigurator, som lar deg designe og bestille bilen fra din egen stue.

De første kundeeksemplarene av Xpeng P3 sendes fra fabrikken i midten av september, mens kundene kan vente å motta bilene i løpet av november.

Mer info: xpeng.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top