Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Xpeng P7

Xpeng P7

P7 fra kinesiske Xpeng er en stor sedan, med klar inspirasjon fra Tesla Model S. Teknologisk sett deler den det meste med G3, bare med 14 kameraer i stedet for 13.

XPILOT 3.0, som autopiloten heter, bruker 12 sensorer, fem radarer og altså hele 14 kameraer som dekker 360 grader rundt kjøretøyet, for å holde bilen på rett kurs i hvert fall på kinesiske veier. Skal bli artig å se hvordan det fungerer på isete veier i Nord-Norge…

Xpeng hevder at selvkjøring ligger på nivå 3, som betyr at sjåføren kan ta øynene av veien og la bilen gjøre jobben. Sjåfører kan lovlig bruke mobilen og se på film, selv om de er pålagt å kunne overta rattet når nødvendig. Du kan med andre ord ikke sove! Hvorvidt den norske Veitrafikkloven tillater å ta øynene bort fra veien, er en annen historie.

I Xpeng P7 kan du velge lydanlegg med høyttalere fra Dynaudio. Vi snakker 600 watts forsterkerkraft i et surroundoppsett, med hele 18 høyttalere plassert en mengde steder i kupeen. Vi gleder oss til å høre!

Annonse

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.