TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Xpeng P7

P7 fra kinesiske Xpeng er en stor sedan, med klar inspirasjon fra Tesla Model S. Teknologisk sett deler den det meste med G3, bare med 14 kameraer i stedet for 13.

XPILOT 3.0, som autopiloten heter, bruker 12 sensorer, fem radarer og altså hele 14 kameraer som dekker 360 grader rundt kjøretøyet, for å holde bilen på rett kurs i hvert fall på kinesiske veier. Skal bli artig å se hvordan det fungerer på isete veier i Nord-Norge…

Xpeng hevder at selvkjøring ligger på nivå 3, som betyr at sjåføren kan ta øynene av veien og la bilen gjøre jobben. Sjåfører kan lovlig bruke mobilen og se på film, selv om de er pålagt å kunne overta rattet når nødvendig. Du kan med andre ord ikke sove! Hvorvidt den norske Veitrafikkloven tillater å ta øynene bort fra veien, er en annen historie.

I Xpeng P7 kan du velge lydanlegg med høyttalere fra Dynaudio. Vi snakker 600 watts forsterkerkraft i et surroundoppsett, med hele 18 høyttalere plassert en mengde steder i kupeen. Vi gleder oss til å høre!

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde