TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Xpeng G3

Xpeng blir sammenlignet med Tesla, og det er ikke uten grunn. For det første har de vært klare på at de har benyttet seg av Teslas åpne patenter innenfor elektrisk bilteknologi. De har imidlertid også blitt beskyldt for at en tidligere Tesla-ingeniør som nå jobber hos Xpeng har stjålet med seg Teslas Autopilot-teknologi, og brukt den i Xpeng-bilene. Det er slettes ikke første gang kinesiske selskap blir beskyldt for teknologityveri, og det vil garantert ikke være den siste.

I den dyreste Premium-konfigurasjonen har den mellomstore SUV-en G3 kameraer i kombinasjon med radar, for å oppnå mye av de samme funksjonene som et LIDAR-system, bare billigere. 13 kameraer er montert rundt omkring bilen, hvor fem av dem sitter på toppen av taket for å gi en 360 graders utsikt av miljøet rundt. Dette brukes til kjøreassistanse og trafikkovervåkning.

Når det gjelder lydanlegget, går det bare under navnet Xpeng Advanced Surround Sound System, og består av åtte høyttalere. Dette er standard, uansett hva slags konfigurasjon av bilen du velger. I motsetning til P7 kan du ikke få Dynaudio-anlegg i G3.

Vi har etter hvert blitt vant til å forvente en rekkevidde på over 400 km, og der treffer også G3 blink: 450-460 km (WLTP).

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Tesla Model X

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde