Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Xpeng G3

Xpeng G3

Xpeng blir sammenlignet med Tesla, og det er ikke uten grunn. For det første har de vært klare på at de har benyttet seg av Teslas åpne patenter innenfor elektrisk bilteknologi. De har imidlertid også blitt beskyldt for at en tidligere Tesla-ingeniør som nå jobber hos Xpeng har stjålet med seg Teslas Autopilot-teknologi, og brukt den i Xpeng-bilene. Det er slettes ikke første gang kinesiske selskap blir beskyldt for teknologityveri, og det vil garantert ikke være den siste.

I den dyreste Premium-konfigurasjonen har den mellomstore SUV-en G3 kameraer i kombinasjon med radar, for å oppnå mye av de samme funksjonene som et LIDAR-system, bare billigere. 13 kameraer er montert rundt omkring bilen, hvor fem av dem sitter på toppen av taket for å gi en 360 graders utsikt av miljøet rundt. Dette brukes til kjøreassistanse og trafikkovervåkning.

Når det gjelder lydanlegget, går det bare under navnet Xpeng Advanced Surround Sound System, og består av åtte høyttalere. Dette er standard, uansett hva slags konfigurasjon av bilen du velger. I motsetning til P7 kan du ikke få Dynaudio-anlegg i G3.

Vi har etter hvert blitt vant til å forvente en rekkevidde på over 400 km, og der treffer også G3 blink: 450-460 km (WLTP).

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.