Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye elbiler på eCarExpo 2024

Vises for første gang i Norge.

Skrevet av / 09.02.24 - 16:55
Nye elbiler på eCarExpo 2024

Flere av årets nye elbiler vises for første gang for publikum i Norge, på årets eCarExpo som arrangeres i Nova Spektrum på Lillestrøm.

Mange av dem kan bestilles nå og leveres i år, andre er det litt mer usikkert med, men her er noen av de aller viktgste bilene som vises for publikum på eCarExpo. Som også tilbyr prøvekjøring av mer enn 20 elbiler, hvor publikum for første gang kan få prøvd ulike elbilmodeller på et og samme sted.

En av bilmodellene det kanskje knytter seg størst forventning til, er nye Polestar 4, som ble avduket av den norske Polestar-sjefen Alexander Hørthe, og Polestars sjefsdesigner Maximillian Missoni.

Polestar 4

Polestars sjefsdesigner Maximillian Missoni. Foto: Lasse Svendsen

Polestar 4 er en bil det knytter seg store forventninger til. Ikke minst hos Polestars salgsapparat, som garantert ser fram til å ha mer enn én bilmodell å selge. Og snart kommer SUV-en Polestar 3 også, da ser det straks lysere ut for Polestar.

Som har valgt en kontroversiell løsning for Polestar 4, årets snakkis så langt blant elbiler i hvert fall. Den har nemlig ingen bakrute. I stedet ser man bakover i et digitalt bakspeil, en skjerm der speilet normalt er, som viser bildene fra et kamera på taket.

Les også Nå kan du bestille Polestar 4 Alt om priser, spesifikasjoner og levering.

Gøy, og litt rart på samme tid, men etter å ha sett løsningen selv, er jeg neimen ikke sikker på hvor kontroversielt jeg synes det er.

IMG_0422 IMG_0423 IMG_0424 IMG_0425
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Bilen kan allerede bestilles på nett, og de første bilene blir nok å se på veiene i løpet av sommeren, vil vi tro.

BMW i5 Touring

Det er ikke mange dagene siden vi kunne fortelle om BMWs stasjonsvognutgave av i5. Den er også utstilt på messen, og virker veldig romslig basert på førsteinntrykket.

IMG_0383 IMG_0385 IMG_0386 IMG_0387
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Den utstilte bilen er en M60 med firehjulsdrift. Det lanseres også en eDrive40 med bakhjulsdrift, og senere kommer en rimeligere utgave med firehjulsdrift kalt xDrive40.

Vi tipper at touringutgaven blir den klart mest populære her hjemme. Den byr på mer plass til bagasje enn en iX, og kan trekke henger opp til 2 tonn, og har garantert de samme dynamiske kjøreegenskapene som vi opplevde under testen av i5 M60.

Les også Denne har mange ventet på Endelig er stasjonsvognen her.

BMW iX2

En BMW som kanskje appelerer mer til en yngre kjøpergruppe, er den mellomstore iX2. En crossover basert på samme plattform som iX1. Altså betyr det firehjulsdrift, sporty kjøreegenskaper for en crossover, og som man ser av bildene, en sporty coupe-profil også.

IMG_0388 IMG_0390 IMG_0389 IMG_0411
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Lotus Emeya

Denne kommer ikke på veiene før senere i år, men Lotus sportslige utgave av Eletre, Emeya, er om mulig enda lekrere enn Eletre. Den bilen som vises på messen, er en høyrestyrt utgave for hjemmemarkedet, men man kan se de elegante linjene hele 5 meter og tjue av dem på messen. R-utgaven med over 900 hk, skal klare 0-100 km/t på mindre enn 2,8 sekunder.

Les også Skjærer luften som en skalpell Lotus Eletre er fantastisk å kjøre, har plass som en limousin, og går langt nok.
IMG_0397 IMG_0398 IMG_0399 IMG_0413 IMG_0414
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Mini Cooper SE og Countryman

Andre generasjon av den festlige helelektriske Cooper SE, er utstilt sammen med det som er Minis bestelger: Countryman. Også den helelektrisk, men selvsagt mye større, og tilgjengelig med firehjulsdrift.

IMG_0408 IMG_0404 IMG_0406 IMG_0405 IMG_0407
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Lucid Air

Den amerikanske nykommeren vises i to utgaver, Pure- og Grand Touring, og Lucid Air er blant bildene man kan prøvekjøre. Den over fem meter lange bilen stiller i samme klasse som BMW i7 og Mercedes EQS, og prisene er deretter.

Lucid har også en sporty SUV på trappene, men den er dessverre ikke kommet så langt at den kan vises frem for publikum riktig ennå.

IMG_0393 IMG_0394 IMG_0395
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Volvo EX30

Det kan Volvo EX30, som vi snart skal teste. Den kompakte crossoveren er på veiene om ikke lenge, og med en startpris på 322.000 kroner, kan den fort bli Volvos bestselgende modell. Hvis man ikke trenger all verdens plass, er EX30 mye bil for pengene, og utstyrspakkene ser ut til å inneholde det meste man trenger, uten at det koster skjorta. Den aller raskeste utgaven av EX30, bruker bare 3,6 sekunder fra 0-100 km/t.

IMG_0391 IMG_0392
<
>
Foto: Lasse Svendsen
Les også Volvo EX30 vist fram Se bildene av Volvos nye baby.

Zeekr

Det hagler med nye kinesiske bilmerker for tiden, og en av de vi ser fram til å få testet skikkelig, er Zeekrs kommende 001. En lynrask coupeaktig femseter med praktisk kombiluke, bare trenger 3,8 sekunder fra null til hundre. Den stiller i premiumklassen hva utstyr, materialvalg og ytelse angår, og kan leveres med noe vil aldri har sett før i noen bil: Et lydanlegg fra Yamaha.

IMG_0429 IMG_0428 IMG_0427 IMG_0431
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Yamaha-anlegget er standard i utstyrsnivået Zeekr kaller Privilege, både på 001 og crossoveren Zeekr X. Som faktisk er basert på samme plattform som Volvo EX30, bare strukket litt i lengderetningen. Begge inkludert Volvo, hører innunder Geely-paraplyen, og de tre produsentene deler teknologi på tvers av bilmerkene.

Om denne kommer i en Volvo-versjon med det første, er vel tvilsomt. Zeekr M-Vision er et konsept, som viser hvordan Zeekr tenker seg en selvkjørende elbil. De autonome funskjonene på alle elbiler, er foreløpig på et ganske umodent stadium, men ideen – og designet – er ganske tiltrekkende.

IMG_0401 IMG_0400 IMG_0432
<
>
Foto: Lasse Svendsen

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top