Nå kan du få Sonos-lyd til bilen

Ja, du leste riktig! Audi Q4 e-tron blir den første modellen med bilstereo fra Sonos.
Annonse
Annonse
forfatter

Audi har lang tradisjon for å tilby oppgraderte lydsystemer i sine bilmodeller: da kan du som oftest velge mellom Bose eller Bang & Olufsen som premium-alternativ. Til den snart ankommende Q4 e-tron har Audi imidlertid funnet en ny samarbeidspartner: Ingen ringere enn Sonos!

Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Sonos
<
>
Interior

Sonos bilstereo?

Sonos lanserte nettopp sin nye bærbare høyttaler Roam, men nå viser det seg at de også har større ting i gjære. Samarbeidet med Audi markerer det første steget innenfor billydens verden.

Dette er saken: Audi publiserte nylig ferske bilder av kommende Q4 e-Tron, og her kan man såvidt skimte Sonos-logoen i interiøret. Sonos har senere gått ut og bekreftet at Q4 e-tron blir den første bilen som får Sonos-lyd i kupéen.

Sonos-anlegget skal i første rekke leveres til den nye Audi Q4 e-tron, men i følge Sonos-sjef Patrick Spence vil de også kunne tilby lydsystemene sine til andre bilfabrikanter:

– Vi ønsker å være i alle de forskjellige lydkategoriene, og mye av det er i bilområdet, skal Spence ha sagt under investorarrangement. – Vårt første partnerskap for å bringe lydopplevelsen vår til biler er med Audi.

Annonse

Sonos-sjefen sa videre at ytterligere detaljer om Audi-partnerskapet vil bli kunngjort “snart” – antagelig på Q4 E-Trons lanseringsarrangement i april.

Nøyaktige spesifikasjoner og funksjoner på Sonos-systemet – slik som antall høyttalere, watt, surround etc . er ikke offentligjort enda, men vi antar at det i det minste kan kommunisere og synkronisere med Sonos-appen, slik at du kan lytte til den samme musikken, streamingtjenestene og spillelistene i bilen som hjemme. Kanskje også Sonos Radio?

– Vi kan bekrefte at vi arbeider med Audi på ett nytt audio partnership. Samarbeidet kommer til å gi ”Sonos-tuned” lyd i den nye Q4 e-tron. Vi kommer til å ha mer informasjon å dele i framtiden, sier Sonos sin nordiske PR-representant Sabrina Krim til Lyd & Bilde.

Les også
Sonos hodetelefoner i 2021? Ryktene vil ha det til at Sonos lanserer sine første hodetelefoner i 2021. Slik kan de bli seende ut!

Audi Q4 e-tron: 70-tommers AR-display

Utover Sonos-lyd skal Audi Q4 e-tron har mer snacks å by: deriblant en ny Augmented Reality (AR) skjerm som viser navigasjonsdata, hastighet og annen informasjon i direkte i frontruten. Enkelte av assistentsystemene vises som dynamiske projiseringer i veien, ca. ti meter foran bilen. Dette skal bistå føreren spesielt ved dårlige og krevende siktforhold.

Arealet for AR-visningen tilsvarer en skjerm på ca. 70 tommer. Q4 e-tron har også det største MMI-skjermen i Audi hittil: en 11,6” skjerm med 1763×834 pikslers oppløsning. (Foto: Audi)

 

Annonse

(Kilde: Protocol via The Verge)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.