Sonos Roam er enkel å ta med seg

Nå kan du ta med deg Sonosanlegget i lomma - og ta med musikken fra den bærbare høyttaleren hjem til stuehøyttaleren.
Annonse
Annonse
forfatter

Sonos’ multiromshøyttalere er populære og godt kjent for sin brukervennlighet, men de har kun vært til hjemmebruk, selv om selskapet har utvidet territoriet med terrassen og hagen med Sonos Outdoor og Sonos Move.

Nå tar Sonos spranget ut i den store verden – og tar opp konkurransen med UE, JBL og utallige andre – med en bærbar høyttaler kalt Sonos Roam.

Roam kjører på Sonos-systemet via WiFi og bytter automatisk til Bluetooth når man tar den med seg ut. Når høyttaleren er stasjonær tilpasser den selv lyden til omgivelsenes akustikk. Sonos Roam veier under en halv kilo, og er litt mindre enn en vannflaske. Altså rundt de samme dimensjonene som JBL Flip og UE Boom. Med full IP67-beskyttelse kan man ta den med overalt – også i bassenget, når vær og virus tillater det.

Det som skiller Sonos Roam fra konkurrente er integrasjonen med selskapets stasjonære høyttalere. Når man kommer hjem blir høyttaleren automatisk en del av husets multiromsystem, og lyden man spilte av på den bærbare høyttaleren, kan med et trykk på en knapp overføres til den nærmeste Sonos-høyttaleren i huset. Også selv om det var en Bluetooth-kilde, som man ikke normalt kan høre på Sonos. Det er i hvert fall det vi fikk vite på den hemmelige pressevisningen før introduksjonen i dag.

Roam kan stemmestyres med Google Assistant og på engelsk med Amazon Alexa. Ifølge Sonos kan man bruke de samme streamingtjenestene på Roam som på de andre Sonos-produktene. Om det kommer til å fungere like sømløst ved bærbar bruk som vi er vant til på de stasjonære, er vi litt spente på.

Annonse
Sonos Roam er på størrelse med en vannflaske – og andre populære Bluetooth-høyttalere. (Foto: Sonos)

Lanseringen av Sonos Roam må nok være årets minst overraskende nyhet i lydverdenen, da nyheten har vært lekket i mange medier. Men nå er det altså offisielt. Vi kommer tilbake med en test så fort vi får tak i et testeksemplar.

De tekniske detaljene er som vanlig på bærbare høyttalere, sparsomme, men vi har fått vite at det er to høyttalerenheter i Roam, en diskantenhet og en oval bass/mellomtone, og at de drives av hver sin klasse H-forsterker. Batteritiden er oppgitt til 10 timer, og det er både kablet og trådløs oppladning. Riktignok til en tillegspris. Det følger kun med en USB-kabel til oppladning i boksen.

Tilgjengelighet og pris.

Sonos Roam kan kjøpes fra den 20. april til 1.800,- kroner, og den kan forhåndsbestilles på sonos.com fra i dag.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Sonos Roam er på størrelse med en vannflakse- og andre populære Bluetooth-høyttalere.

    Fantastisk bra formulert, John Hvidlykke 🙂

    1
    1
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.