Nyhet

Sonos Roam er enkel å ta med seg

Nå kan du ta med deg Sonosanlegget i lomma - og ta med musikken fra den bærbare høyttaleren hjem til stuehøyttaleren.

Skrevet av / 09.03.21 - 22:00
Sonos Roam er enkel å ta med seg

Sonos’ multiromshøyttalere er populære og godt kjent for sin brukervennlighet, men de har kun vært til hjemmebruk, selv om selskapet har utvidet territoriet med terrassen og hagen med Sonos Outdoor og Sonos Move.

Nå tar Sonos spranget ut i den store verden – og tar opp konkurransen med UE, JBL og utallige andre – med en bærbar høyttaler kalt Sonos Roam.

Roam kjører på Sonos-systemet via WiFi og bytter automatisk til Bluetooth når man tar den med seg ut. Når høyttaleren er stasjonær tilpasser den selv lyden til omgivelsenes akustikk. Sonos Roam veier under en halv kilo, og er litt mindre enn en vannflaske. Altså rundt de samme dimensjonene som JBL Flip og UE Boom. Med full IP67-beskyttelse kan man ta den med overalt – også i bassenget, når vær og virus tillater det.

Det som skiller Sonos Roam fra konkurrente er integrasjonen med selskapets stasjonære høyttalere. Når man kommer hjem blir høyttaleren automatisk en del av husets multiromsystem, og lyden man spilte av på den bærbare høyttaleren, kan med et trykk på en knapp overføres til den nærmeste Sonos-høyttaleren i huset. Også selv om det var en Bluetooth-kilde, som man ikke normalt kan høre på Sonos. Det er i hvert fall det vi fikk vite på den hemmelige pressevisningen før introduksjonen i dag.

Roam kan stemmestyres med Google Assistant og på engelsk med Amazon Alexa. Ifølge Sonos kan man bruke de samme streamingtjenestene på Roam som på de andre Sonos-produktene. Om det kommer til å fungere like sømløst ved bærbar bruk som vi er vant til på de stasjonære, er vi litt spente på.

Sonos Roam er på størrelse med en vannflaske – og andre populære Bluetooth-høyttalere. (Foto: Sonos)

Lanseringen av Sonos Roam må nok være årets minst overraskende nyhet i lydverdenen, da nyheten har vært lekket i mange medier. Men nå er det altså offisielt. Vi kommer tilbake med en test så fort vi får tak i et testeksemplar.

De tekniske detaljene er som vanlig på bærbare høyttalere, sparsomme, men vi har fått vite at det er to høyttalerenheter i Roam, en diskantenhet og en oval bass/mellomtone, og at de drives av hver sin klasse H-forsterker. Batteritiden er oppgitt til 10 timer, og det er både kablet og trådløs oppladning. Riktignok til en tillegspris. Det følger kun med en USB-kabel til oppladning i boksen.

Tilgjengelighet og pris.

Sonos Roam kan kjøpes fra den 20. april til 1.800,- kroner, og den kan forhåndsbestilles på sonos.com fra i dag.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Sonos Roam er enkel å ta med seg”

  1. Sonos Roam er på størrelse med en vannflakse- og andre populære Bluetooth-høyttalere.

    Fantastisk bra formulert, John Hvidlykke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Scroll to Top