Nyhet

Hyundais store el-SUV Ioniq 7 bekreftet for 2024

Tre rader og "familiefokusert" - med lang rekkevidde på over 600 km?

Skrevet av / 28.05.21 - 11:14
Hyundais store el-SUV Ioniq 7 bekreftet for 2024

Der hvor Hyundai Ioniq 5 konkurrerer i mellomstørrelse-SUV-segmentet sammen med slike som Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E, blir Ioniq 7 større. Tenk nærmere Tesla Model X. Ioniq 7 får da også tre seterader, med inntil sju seter totalt.

Ioniq 7 bygges på den skalerbare E-GMP-plattformen til Hyundai og Kia, i versjonen med firehjulstrekk sitter to motorer på til sammen 313 hk (230 kW). Dette i følge Hyundai under en presentasjon som egentlig handlet om lanseringen av Ioniq 5 i USA.

Les også IONIQ 5 blir Hyundais første elbil under nytt merke IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.

Hurtiglading og rekkevidde

I likhet med Ioniq 5 vil bilen kunne hurtiglades med inntil 800 volt. 10-80 prosent lading så raskt som på 17 minutter, og vi forventer det samme for Ioniq 7, med tilsvarende batteripakke. Men der hvor den mer kompakte SUV-en tilbys med 58 eller 73 kWh batteri, vil du kunne velge opp til 100 kWh om du bestiller Ioniq 7. Ioniq 5 gir en rekkevidde på inntil 500 km med 73 KWh, og det er derfor grunn til å forvente at den kommende storebroren kan gå lenger enn 600 km med det største batteriet.

Stor innvendig plass

Dersom Hyundai har maksimert innvendig plass på samme måte som med Ioniq 5, kan vi forvente god benplass i hvert fall for de fem fremste setene, så spørs det om de bakerste settene er viet like mye oppmerksomhet. Men bedre plass enn i en forbrenningsbil av tilsvarende størrelse, er nesten garantert.

Dersom resten av interiøret blir lignende Ioniq 5, betyr det at frontsetene kan legges helt bakover i soveposisjon, mens bakseteradene kan justeres noen centimeter frem og tilbake for å optimalisere benplass i forhold til bagasje.

Infotainment og lyd

I Ioniq 5 sitter et 12,3 tommers digitalt instrumentpanel som glir sømløst sammen med infotainment-skjermen i midten. Og sidespeilene kan erstattes med videokameraer og skjermer, og stilles slik at du totalt unngår blindsoner. Vi forvente intet mindre i den større modellen.

Vi regner også med at Bose-anlegget i Ioniq 5 videreføres i Ioniq 7. Kanskje den til og med får et par ekstra høyttalere?

hyundai ioniq 5, ioniq 6 6, ioniq 7
Hyundais fremstilling av Ioniq-serien. Fra venstre: Ioniq 6, 7 og 5.

Hyundai Ioniq 7: Lansering

En offisiell bekreftelse av Hyundai Ioniq 7 forventes å skje på slutten av 2023, mens lanseringen blir i starten av 2024.

Men før det vil sedanen Ioniq 6 lanseres i 2022.

Kilde: Carscoops

(Artikkelbilde: illustrasjon av YouTube-kanalen MIN)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top