Nyhet

KIA EV6

Lader på 20 minutter og går 50 mil.

Skrevet av / 15.03.21 - 10:38
KIA EV6

De første bildene av KIAs kommende elbil i mellomklassen, er sluppet, og elbilen som er basert på den samme E-GMP-plattformen som Hyundai Ioniq 5, kan kjøre opptil 500 km med den største batteripakken.

KIA har sluppet bilder, men ikke noe data om EV6, som er starten på en rekke elbiler på den nye plattformen.

Men Auto Express i England har funnet ut at den trolig får samme 72,6 kW batteripakke som den nye Ioniq 5, som bør rekke til 50 mil, og EV6 vil bli tilgjengelig som to- eller firehjulstrekker, og med flere batteripakker.

Siden den deler plattform med Ioniq 5, har den også den samme 800V arkitekturen som støtter opptil 200 kW hurtiglading. Det skal være mulig å lade fra 10 til 80 prosent batterikapasitet på under 20 minutter.

EV6 lanseres offisielt innen utgangen av mars, da vet vi mer om pris, batteripakker og ikke minst tilgjengelighet. I følge KIA skal bilen på veiene senere i 2021, men så langt vet vi ikke når den kan bestilles og leveres.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top