Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

KIA EV6

Lader på 20 minutter og går 50 mil.

De første bildene av KIAs kommende elbil i mellomklassen, er sluppet, og elbilen som er basert på den samme E-GMP-plattformen som Hyundai Ioniq 5, kan kjøre opptil 500 km med den største batteripakken.

KIA har sluppet bilder, men ikke noe data om EV6, som er starten på en rekke elbiler på den nye plattformen.

Men Auto Express i England har funnet ut at den trolig får samme 72,6 kW batteripakke som den nye Ioniq 5, som bør rekke til 50 mil, og EV6 vil bli tilgjengelig som to- eller firehjulstrekker, og med flere batteripakker.

Siden den deler plattform med Ioniq 5, har den også den samme 800V arkitekturen som støtter opptil 200 kW hurtiglading. Det skal være mulig å lade fra 10 til 80 prosent batterikapasitet på under 20 minutter.

EV6 lanseres offisielt innen utgangen av mars, da vet vi mer om pris, batteripakker og ikke minst tilgjengelighet. I følge KIA skal bilen på veiene senere i 2021, men så langt vet vi ikke når den kan bestilles og leveres.

Annonse

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Lader på 20 minutter og går 50 mil.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Lader på 20 minutter og går 50 mil.

Lader på 20 minutter og går 50 mil.

Lader på 20 minutter og går 50 mil.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.