BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Audi e-tron GT får høyteknologisk «e-sound»

Men hva med lyden på innsiden?

Audi har hatt stor suksess med el-suven e-tron, og på nyåret kommer firedørs luksuskupéen e-tron GT. En «Gran Turismo» bil i ordets rette forstand, der alt er tilrettelagt for en høyverdig kjøreopplevelse. I tillegg ventes det en ekstra heftig RS-variant.
GT-modellene bygger på samme plattform som Porsche Taycan (J1), og hvis sistnevnte noe å gå etter, har Audi-fansen noe å glede seg til!

2021-audi-e-tron-gt-12 2021-audi-e-tron-gt 2 2021-audi-e-tron-gt
<
>
Audi e-tron GT konseptmodell. (Foto: Audi)

GT-modellen får et topp moderne karosseri i aluminium og stål, og selvfølgelig elektrisk quattro firehjulstrekk. Den skal etter planen bygges på Audis avanserte fabrikk i Neckarsulm, hvor også sportsbilen R8 ruller av samlebåndet. Ytelsen blir også av sportslig karakter: 590 hestekrefter og 0-100 på 3,5 sekunder er spesifikasjoner på konseptmodellen, med oppgit rekkevidde over 400 kilometer.

Les også Audi e-tron - Konsertsal på fire hjul De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!

Elektrisk motorlyd: «E-sound»

E-tron GT er Audis første helelektriske kupé, og fabrikken forteller at de har jobbet spesielt med lyden på denne modellen. Da sikter de til den utvendige lyden(AVAS = Acoustic Vehicle Alerting System), som skal varsle fotgjengere i nærheten – eller «e-sound», som Audi liker å kalle det.

I følge produsenten vil e-tron GT få en særegen lydsignatur som er karakteristisk for akkurat denne modellen. For å oppnå dette har de montert kraftige høyttalere foran på bilen. Vil man ha enda tydeligere «motorlyd» er det også mulig å spesifisere ekstra høyttalere bak, som et slags alternativ til fossilbilenes sportseksos…

Den elektriske lyden styres av bilens hastighet, og hvor hardt man tråkker på gasspedalen. Den er aktiv opptil 20 km/t (opptil 32 km/t i USA). Føreren kan selv justere hvor godt motorlyden skal høres innvendig i kupéen.

Hva med stereoen, da?

Siden ingeniørene har brukt så mye krefter på den utvendige lyden, blir vi naturligvis nysgjerrige på hvilken godlyd vi kan forvente oss på innsiden! Musikk på reisen er jo enda viktigere enn lyden av hvinende elmotorer.

Audi har lenge hatt tradisjon for å utstyre sine modeller med premium lydsystem fra Bang & Olufsen som tilvalg utover standard. Enkelte modeller har også mulighet for et oppgradert «Advanced» system med et større antall høyttalere og mer forsterkereffekt.

Nøyaktig hvilket lydsystem du kan «spekke» i en e-tron GT, har ikke produsenten gått ut med enda: Lyd & Bilde har vært i kontakt med Audi-importør Harald A. Møller, som verken kunne bekrefte eller avkrefte noe rundt temaet. Men gitt Audis lange samarbeid med Bang & Olufsen er det nærliggende å tro at også e-tron GT får B&O lyd ombord. Uansett gleder vi oss til å høre både bilen og anlegget!

Audi har allerede åpnet for forhåndsreservasjon av e-tron GT, med levering i 2021.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!