Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: The Politician, sesong 2

Fornøyelig miks av idealisme og herlig kynisme

Andresesongen om «gutten-som-alltid-drømte-om-å-bli-president» er ikke like frisk og stilsikker som førsterunden.

Publisert 27.07.20 - 00:01
The Politician, sesong 2
Tor Aavatsmark

Siden han var syv år gammel har den karismatiske rikmannssønnen Payton Hobart (Ben Platt) visst eksakt hva han skal bli når han blir stor: USAs president!

https://www.youtube.com/watch?v=e-wH7hD9Liw

 

Der førstesesongen fokuserte på Paytons voksende politiske ambisjoner, nettverksbygging og kampen om å bli elevrådspresident på high school, er det nå en senatsplass i New Yorks delstatsforsamling som er i spill. Motkandidatene er den durkdrevne Dede Standish (Judith Light), med over 30 års erfaring og all verdens kynisme i bagasjen.

Payton har fått med seg den brogete gjengen fra high school til New York, for å drive valgkamp for ham. Han fremste støttespiller er den yndige kjæresten Alice (Julia Schlaepfer), mens McAfee, James, Astrid og Skye gjør alt fra analyser og meningsmålinger til valgkamputspill.

The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Motkandidatens fremste våpendrager er PR-lobbyisten Hadassah Gold (Bette Midler), som nærmest har viet livet sitt for å fremme den politiske karrieren til Standish – og, hun har ingen planer og å la en jypling som Payton komme i veien for henne.

The Politician var et friskt pust fra Netflix, med en elegant miks av «kul» ungdomsserie og «seriøs» politisk tematikk, som ikke vek av banen for å ta opp tunge temaer som hvordan politikere er villig til å si og gjøre «alt» for å bli gjenvalgt. Samtidig var den frekk og leken i stilen, toppet med et übersjarmerende persongalleri.

Andresesongen fortsetter i samme stilen, men er ikke like veloppbygget og hel ved som første sesong. Det tipper litt for ofte over i nærmest farse denne runden, og flere av karakterens valg fremstår lite begrunnet og konstruerte.

The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Ben Platt er fortsatt seriens sterkeste kort, og mest spennende karakter. Han fortsetter å imponere, og sjarmere, som den overambisiøse, hyperfokuserte unge mannen som har stålkontroll på målet, men samtidig viser menneskelige trekk og svakheter. På toppen av det hele får han vist frem sine musikalske evner; bare så synd at det ikke skjer i en duett med Midler.

Hans idealistiske hippiemor, en ubetalelig Gwyneth Paltrow, står dessverre mer i bakgrunnen i andresesongen, i det også hun (av kjedsomhet?) her begynt å dyrke politiske ambisjoner. Mor stiller like godt til guvernørvalg i California, med fremste valgkampsak å trekke delstaten ut av USA.

Gwyneth Paltrow. The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

For mye fokus vies det noget utradisjonelle privatlivet til Standish, der hun i skjul lever med to menn – etter hvert hopper det menn inn og ut av hennes privatliv/seng, til det tipper over i det ufrivillig parodiske. Bette Midler er i en klase for seg, og har god komisk timing, men, hun kan rett og slet bli litt for mye «Bette Midler». Her serveres vi en lille overdose.

Bak den skitne politiske maktkampen, krydret med ungdommelig hybris, er det miljøfokus, plast i havet og kritikk av kast-og-bruk-samfunnet. Litt vel politisk korrekt, men riktignok satt i en kontekst der Payton er villig til å fronte på de «riktige» sakene for å vinne valget.

Samtidig er serien modig nok til å kritisere den tiltagende krenkekulturen som brer seg som en landeplage verden rundt, ved å latterliggjøre sosiale-medierstormen som oppstår i det Ben blir «outet» utkledd i indianerkostyme som seksåring.

Judith Light og Bette Midler. The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Standish, med over 30 års erfaring, og passe blasert etter mange år på maktens tinde, anses som lite i pakt med samtiden, og en som ikke evner å lytte til den oppvoksende slekt. La ungdommen slippe til! er et mantra manusforfatterne og skaperne bak serien ønsker å få frem – noe de lykkes godt med på en leken og frisk måte.

Payton kommer seg dog for lett frem denne runden, motstanden er ikke hard (troverdig) nok, og det kuttes lettvinte hjørner i plottet. Karakterene forsvinner og bytter side nesten uten mål og mening – det hviler noe litt halvferdig over hele sesongen – det til tros, fortsatt såpass sjarmerende, godt skuespill og relevant at vi tviler oss frem til 4 stjerner.

Julia Schlaepfer. The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Vi sier ja takk til nok en runde med Payton – forhåpentligvis med Det hvite hus i potten neste gang.

Sesong 2 består av kun 7 episoder, anmeldelsen er basert på samtlige. Hele sesong 2 kan nå strømmes fra Netflix.

The Politician, sesong 2_13 The Politician, sesong 2_11 The Politician, sesong 2_10 The Politician, sesong 2_6 The Politician, sesong 2_5 The Politician, sesong 2_4 The Politician, sesong 2_2
<
>
The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Karakter
The Politician, sesong 2

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 19. juni 2020
  • Regi: Gwyneth Horder-Payton
  • Med: Ben Platt, Julia Schlaepfer, Judith Light, Bette Midler, Gwyneth Paltrow, Lucy Boynton, Laura Dreyfuss, Theo Germaine,
  • Genre: Dramakomedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 4:39 t.
  • Karakter: 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klassisk Lindgren!

Generisk, tretten-på-dusinet krim

Rambo, tre til side!

Scroll to Top