TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse The Politician, sesong 2

Fornøyelig miks av idealisme og herlig kynisme

Andresesongen om «gutten-som-alltid-drømte-om-å-bli-president» er ikke like frisk og stilsikker som førsterunden.

forfatter
Publisert 27.07.20 - 00:01
Karakter
Komedie
The Politician, sesong 2

Siden han var syv år gammel har den karismatiske rikmannssønnen Payton Hobart (Ben Platt) visst eksakt hva han skal bli når han blir stor: USAs president!

youtu.be/e-wH7hD9Liw

 

Der førstesesongen fokuserte på Paytons voksende politiske ambisjoner, nettverksbygging og kampen om å bli elevrådspresident på high school, er det nå en senatsplass i New Yorks delstatsforsamling som er i spill. Motkandidatene er den durkdrevne Dede Standish (Judith Light), med over 30 års erfaring og all verdens kynisme i bagasjen.

Payton har fått med seg den brogete gjengen fra high school til New York, for å drive valgkamp for ham. Han fremste støttespiller er den yndige kjæresten Alice (Julia Schlaepfer), mens McAfee, James, Astrid og Skye gjør alt fra analyser og meningsmålinger til valgkamputspill.

The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Motkandidatens fremste våpendrager er PR-lobbyisten Hadassah Gold (Bette Midler), som nærmest har viet livet sitt for å fremme den politiske karrieren til Standish – og, hun har ingen planer og å la en jypling som Payton komme i veien for henne.

The Politician var et friskt pust fra Netflix, med en elegant miks av «kul» ungdomsserie og «seriøs» politisk tematikk, som ikke vek av banen for å ta opp tunge temaer som hvordan politikere er villig til å si og gjøre «alt» for å bli gjenvalgt. Samtidig var den frekk og leken i stilen, toppet med et übersjarmerende persongalleri.

Andresesongen fortsetter i samme stilen, men er ikke like veloppbygget og hel ved som første sesong. Det tipper litt for ofte over i nærmest farse denne runden, og flere av karakterens valg fremstår lite begrunnet og konstruerte.

The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Ben Platt er fortsatt seriens sterkeste kort, og mest spennende karakter. Han fortsetter å imponere, og sjarmere, som den overambisiøse, hyperfokuserte unge mannen som har stålkontroll på målet, men samtidig viser menneskelige trekk og svakheter. På toppen av det hele får han vist frem sine musikalske evner; bare så synd at det ikke skjer i en duett med Midler.

Hans idealistiske hippiemor, en ubetalelig Gwyneth Paltrow, står dessverre mer i bakgrunnen i andresesongen, i det også hun (av kjedsomhet?) her begynt å dyrke politiske ambisjoner. Mor stiller like godt til guvernørvalg i California, med fremste valgkampsak å trekke delstaten ut av USA.

Gwyneth Paltrow. The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

For mye fokus vies det noget utradisjonelle privatlivet til Standish, der hun i skjul lever med to menn – etter hvert hopper det menn inn og ut av hennes privatliv/seng, til det tipper over i det ufrivillig parodiske. Bette Midler er i en klase for seg, og har god komisk timing, men, hun kan rett og slet bli litt for mye «Bette Midler». Her serveres vi en lille overdose.

Bak den skitne politiske maktkampen, krydret med ungdommelig hybris, er det miljøfokus, plast i havet og kritikk av kast-og-bruk-samfunnet. Litt vel politisk korrekt, men riktignok satt i en kontekst der Payton er villig til å fronte på de «riktige» sakene for å vinne valget.

Samtidig er serien modig nok til å kritisere den tiltagende krenkekulturen som brer seg som en landeplage verden rundt, ved å latterliggjøre sosiale-medierstormen som oppstår i det Ben blir «outet» utkledd i indianerkostyme som seksåring.

Judith Light og Bette Midler. The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Standish, med over 30 års erfaring, og passe blasert etter mange år på maktens tinde, anses som lite i pakt med samtiden, og en som ikke evner å lytte til den oppvoksende slekt. La ungdommen slippe til! er et mantra manusforfatterne og skaperne bak serien ønsker å få frem – noe de lykkes godt med på en leken og frisk måte.

Payton kommer seg dog for lett frem denne runden, motstanden er ikke hard (troverdig) nok, og det kuttes lettvinte hjørner i plottet. Karakterene forsvinner og bytter side nesten uten mål og mening – det hviler noe litt halvferdig over hele sesongen – det til tros, fortsatt såpass sjarmerende, godt skuespill og relevant at vi tviler oss frem til 4 stjerner.

Julia Schlaepfer. The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

Vi sier ja takk til nok en runde med Payton – forhåpentligvis med Det hvite hus i potten neste gang.

Sesong 2 består av kun 7 episoder, anmeldelsen er basert på samtlige. Hele sesong 2 kan nå strømmes fra Netflix.

The Politician, sesong 2_13 The Politician, sesong 2_11 The Politician, sesong 2_10 The Politician, sesong 2_6 The Politician, sesong 2_5 The Politician, sesong 2_4 The Politician, sesong 2_2
<
>
The Politician, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Netflix
 • Release: 19. juni 2020
 • Regi: Gwyneth Horder-Payton
 • Med: Ben Platt, Julia Schlaepfer, Judith Light, Bette Midler, Gwyneth Paltrow, Lucy Boynton, Laura Dreyfuss, Theo Germaine,
 • Genre: Dramakomedie
 • Land: USA
 • År: 2020
 • Tid: 4:39 t.
 • Karakter: 4
IMDB Rating
The Politician Comedy, Drama | September 27, 2019 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vei fra Disney+. Se den første fulle traileren her.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene leverer sitt svar på heseblesende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Sveitsisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret avfans, som får del i overskuddet hvis filmen blir en suksess.
Nå kan du strømme Game of Thrones i 4K-kvalitet *OPPDATERT* 4K-versjonene av Game of Thrones sesong 1-8 er nå tilgjengelig på HBO Max.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend