Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: She-Hulk, sesong 1

Cheesy! Men på en god måte

Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.

Publisert 17.08.22 - 15:00
She-Hulk, sesong 1
Tor Aavatsmark

I 2003 fikk Eric Bana (Hulk, regissert av Ang Lee) æren av å ta den grønne mannen med sinneproblemer, Hulken, inn i vår moderne tid. Dessverre ble Bana allerede fem år senere erstattet av Edvard Norton i The Incredible Hulk, som ble startskuddet for «Phase 1» i Marvel-universet.

Men akkurat som den store, sterke mannen Norton fremstilte på lerretet, så hadde også han sine personlige «sinneproblemer» – og fikk følgelig fyken. Lykkeligvis erstattet Marvel ham med karakterskuespilleren Mark Ruffalo.

Ruffalo har siden The Avengers (2012) spilt den grønne kjempen i hele åtte Marvel-filmer. Nå dukker han også opp i She-Hulk: Attorney at Law.

 

I den nye Marvel-serien får vi gleden av å stifte bekjentskap med advokaten Jennifer Walters (fyrrige Tatiana Maslany) i hovedrollen, som plutselig forvandles til en grønn, illsint, superheltinne.

Som de fleste Marvel-karakterene er også She-Hulken klekket ut av hodet til den avdøde legendariske serieskaperen Stan Lee; hun fikk sin tegneserie-debut først i 1980. Bakgrunnshistorien hennes er at Walters er Bruce Banners kusine, og under en dramatisk bilulykke får hun mikset dråper av blodet til Bruce inn i kroppen – og resten er historie.

Hun blir dog ikke like hardt rammet som Banner, og beholder (stort sett) kontrollen over sin smarte advokat-personlighet, selv når hun forvandles til She-Hulk. Nå må hun takle en krevende advokatpraksis med sitt nye, grønne, alter ego på 320 kg og over 2 meters høyde.

She Hulk Attorney of Law 1 8
She Hulk – Attorney at Law (Foto: Marvel / Walt Disney)

Etter en uheldig «hendelse» i rettssalen, der hun må takle Titania (Jameela Jamil), og dermed avslører sin grønne hemmelighet, mister hun jobben hos statsadvokaten, men får raskt ny jobb i advokatfirmaet GLK&H, i den nyopprettede avdelingen for forsvar av superhelter. Hennes første klient blir monsteret som forsøkte å drepe hennes fetter, Emil Blonsky/Abomination (Tim Roth).

Manusforfatter er Jessica Gao og serien er regissert av Kat Coiro og Anu Valia. Heldigvis har teamet bak evnet å ta She-Hulk-historien for akkurat hva den er, hemningsløs lettbent underholdning med et kraftig komisk, og selvironisk, tilsnitt. Er du på jakt etter høstens lille guilty pleasure-serie, så let ikke lenger.

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.

Balansegangen mellom action og lettbent komikk fikk Marvel godt til med juleserien Hawkeye. Denne gangen har de skrudd komikken opp til et nytt (cheesy) nivå, og både handling, karakterer og skuespillere oser av selvironi og lekenhet.

Jo visst ser She-Hulk både keitete, utilpass og «merkelig» ut – og Walters er åpenbart ikke komfortabel i den nye kroppen (som sprenger hennes designerdrakter). På den annen side gir hun oss en usminket, spot on, analyse av selvhøytidelige superhelter og deres higen etter å «redde verden». Walters ønsker kun å fortsette praksisen som advokaten, og det bekymringsfrie livet med nettdating og restaurantbesøk.

She Hulk Attorney of Law 1 9 She Hulk Attorney of Law 1 7 She Hulk Attorney of Law 1 6 She Hulk Attorney of Law 1 4 She Hulk Attorney of Law 1 3 She Hulk Attorney of Law 1 2 She Hulk Attorney of Law 1 1 She Hulk Attorney of Law 1 12 She Hulk Attorney of Law 1 11 She Hulk comics
<
>
She Hulk - Attorney at Law (Foto: Marvel / Walt Disney)

Hennes tilblivelse blir unnagjort allerede i første episode, med en i overkant belærende og unaturlig stiv «Smart» Hulk. Disney har heller ikke skjenket spesialeffekt-avdelingen et stort nok budsjett til serien, for både bevegelse og mimikk blir noget stakkato. Da blir da adskillig morsommere med en absurd herlig Tim Roth i fri dressur, samt Wong (Benedict Wong) som bekymret sjefsmagiker.

Tatiana Maslany er et funn i hovedrollen, og grepet med at Walters til stadighet henvender seg direkte til seerne fungerer utmerket; og selv om serien er full av referanser om håpløse menn og sexisme blir dette aldri hverken påtatt eller kunstig påtrengende. Mer som et lekent krydder til den løsslupne, tidvis crazy, historien.

Les også Gosling vs. Evans! Russo-brødrene leverer sitt svar på heseblesende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.

Til tross for korte episoder er det dog ikke alltid dramaturgien og tempoet sitter som spikret. Det fylles til stadighet på med kjente Marvel-karakterer, men ikke alle føles like nødvendige for å formidle She-Hulks historie. Regien burde vært strammet noe opp, og episodene behøver litt mer rom for å puste. Men dette er definitivt et mer enn godkjent førstemøte med en sprelsk, og befriende uhøytidelig, Marvel-karakter. 4 stjerner.

Anmeldelsen er basert på de 4 (av 9) første episodene. She-Hulk: Attorney at Law får premiere på Disney+ den 18. august.

She Hulk Attorney of Law 1 10
She Hulk – Attorney at Law (Foto: Marvel / Walt Disney)

Karakter
She-Hulk, sesong 1

Fakta:

  • Disney+
  • Release: 18. august 2022
  • Regi: Kat Coiro
  • Med: Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Benedict Wong, Ginger Gonzaga, Charlie Cox, Jameela Jamil, Josh Segarra, Jon Bass, Renée E. Goldsberry
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 4:30 t.
  • Karakter: 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Langt fra originalen!

Nok en gang J.Lo: Nei takk!

Kongen krones – til tragedie!

Scroll to Top