TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse Lupin, sesong 1 – del 2

Gentlemanstyv med litt for enkle grep

Den erkefranske gentlemanstyv sjarmerer oss nok en gang – om enn ikke i en like elegant delsesong.

forfatter
Publisert 07.06.21 - 09:00
Karakter
Krim
Lupin, sesong 1 – del 2

I den mørke januarmåneden kunne vi kose oss foran TV-en med en leken, freidig og sterkt sjarmerende fransk gentlemanstyv.

Andre del av førstesesongen følger i akkurat samme spor, men mangler litt av overraskelseselementet og oppfinnsomheten.

https://youtu.be/P5RCDq9XYjA

Løselig basert på den franske fiksjons-gentlemanstyven Arsène Lupin (bokserie fra begynnelsen av 1900-tallet, skrevet av Maurice Leblanc) møter vi den driftige Assane Diop (Omar Sy) som, i Paris, livnærer seg helt i Lupins ånd.

Del 1 av førstesesongen sluttet brått i det Assanes sønn, Raoul, forsvant i løse luften fra en kystby i Bretagne. Assane er hellig overbevist om at det er familie-erkefienden, den gjennomkorrupte finansmogulen Hubert Pellegrini (Hervé Pierre), som står bak kidnappingen.

Tematikken denne runden blir å redde sønnen, samt fullføre en utspekulert hevn mot Pellegrini som svertet Assanes far og drev ham i døden; som en rød tråd lurer den «umulige» kjærligheten som en gang forsvant…

Les også Franske fristelser! Omar Sy er fransk gentlemanstyv med finesse og kløkt, i en serie som oser av sjarm og lekenhet.

Både plottet og persongalleriet er sterkt karikerte og overdrevne, her males det fortsatt med bred pensel med dumme/naive politifolk og håpløst lettlurte ofre; men, det er en stil som kler den uhøytidelige, eventyrlige røverhistorien.

Omar Sy er fortsatt et funn i rollen som den kreative, løsslupne og høyst energiske mestertyven. En vaskekte gentlemanstyv som raner de som kan tåle tapet, aldri bærer våpen og drar det hele i land på en spektakulær og fiks måte – konstant med et bredt smil om munnen, og en kjapp replikk på lur.

Lupin, sesong 1, del 2 (Foto: Netflix)

Det skal dog sies, Sy er ikke en mann det ikke er så lett å forkle. Med sin kraftige kropp og store høyde blir mange av forkledningene hans i overkant lett gjennomskuelige. Troverdighet i plott og historie er da heller ikke blant kriteriene som har fått størst prioritet når man skrev manuset, det er da heller ikke meningen i en slik befriende eskapistisk serie, der lekenhet, freidighet og sjarmoffensiv står i fokus.

Nok en gang får vi en postkort-rundtur i episk vakre Lysenes by, med Triumfbuen, Eiffeltårnet, Seinen og Musée d’Orsay i sentrale roller. Vakre omgivelser til tross, det lugger litt i første halvdel av denne runden, der jakten på kidnapperne hverken blir spennende nok eller innehar samme wow-faktor som del 1 av førstesesongen.

Spenningen tiltar i det Assane setter inne alle midler, og utspekulerte metoder, for å få Pellegrini til å gå i baret. Finansmogulens naive datter, og Assanes tidligere flamme, blir en viktig brikke i det intrikate plottet.

DSC07562.ARW Lupin, sesong 1, del II_11 DSC05280.ARW DSC08458.ARW Lupin, sesong 1, del II_12 Lupin, sesong 1, del II_10 DSC03806.ARW Lupin, sesong 1, del II_9 DSC09451.ARW Arsene Lupin Season 2
<
>
Lupin, sesong 1, del 2 (Foto: Netflix)

Som en kuppserie fungerer Lupin godt, om ikke helt på høyde med de beste innenfor genren. Det er når man avkler triksene og dobbeltspillet av det virkelig svinger av serien, på det mer personlige planet blir både karakterene og relasjonene for overfladisk behandlet.

Vi føler at det ikke står like mye på spill for Assane i del 2, det sagt så er kuppserien fortsatt lekent tegneserieaktig og sjarmerende. Så absolutt godkjent, lettbent underholdning for en regntung sommerkveld. 4 stjerner.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Lupin, sesong 1, del 2 (Foto: Netflix)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 11. juni 2021
 • Regi: Ludovic Bernard
 • Med: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Vincent Garanger, Vincent Londez, Shirine Boutella, Antoine Gouy, Soufiane Guerrab, Fargass Assandé, Etan Simon
 • Genre: Krim
 • Land: Frankrike
 • År: 2021
 • Tid: 3:42 t.
 • Karakter: 4
IMDB Rating
Lupin Action, Crime, Drama, Mystery | January 8, 2021 (France) Summary:
Countries: France, United StatesLanguages: French
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde