TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse Last Seen Alive

Så dårlig at det burde vedtas en lov mot!

Akkurat nå topper en ny Gerard Butler-film Netflix-listene. Det burde den virkelig ikke.

forfatter
Publisert 10.02.23 - 00:01
Karakter
Thriller
Last Seen Alive

Det skal sies, Gerard Butler er nok ikke mest kjent for sitt finslepne karakterskuespill i «dype» roller med stor menneskelig innsikt og Pulitzerpris-vinnende dialog.

Men, den litt enfoldige skotten har jo så absolutt popcorn-underholdt oss i filmer som 300, Law Abiding Citizen, Reign of Fire, Den of Thieves, Olympus Has Fallen og Angel has Fallen. At mannen også har et visst komisk talent fikk han vist i The Ugly Truth og Dragetreneren.

Les også Geostorm 3D Geostorm er en åpenbar fornærmelse mot enhver normal intelligent person – og, dørgende kjedelig!

Dessverre får du nok adskillig flere Google-treff om du søker på «bad gerald butler movies»; her holder det å nevne kalkuner som Timeline, Gods of Egypt og Geostorm. Om ikke annet, så kan han med Last Seen Alive legge en ny film til denne listen.

 

Enkelte filmer er så dårlige, at vi rett og slett ikke vet hvor si skal begynne! Vi finner faktisk INTET positivt å fremheve med Last Seen Alive. Det er en komplett «stinker» fra ende til annen. Manuset henger ikke på greip, Butler spiller katastrofalt dårlig, regi, foto og klipp holder et nivå som en filmskolelærer ville tatt frem linjalen og pisket dine fingre til blods for – og manuset? Gud hjelpe oss!

Vi skal hverken bruke mengder av spalteplass, eller ta for mye av din dyrbare tid med å utbrodere det håpløse plottet, men kan fortelle at Butler og hans bedre halvdel («hun har noe mørkt i sitt indre!») går igjennom en tøff periode, og nå vil hun ha en pause.

Hvorpå Butler blåser ut, innen han noget motvillig kjører henne til svigers. På veien stopper de for å tanke (ja, bensin, vi er tross alt i USA), og Fruen forsvinner i det blå.

Last Seen Alive (Foto: Netflix)

Selvsagt mistenker den inkompetente småby-politimannen umiddelbart Butler («Have you had an affair?») og forspiller dyrbar tid. Handlekraftige Butler tar like godt saken i egne hender, finner (spoiler!) kidnapperen og plaffer løs på alt og alle. Slutt!

Plottet inneholder ikke en eneste troverdig handling eller tankerekkefølge. Vi tror ikke ett sekund på noen av karakterene eller den oppkonstruert settingen, og spenningskurven er like fraværende som den norske strømstøtten. Manuset er oppkok, et knapt nok halvhjertet røveri, fra en mengde kvalitetsthrillere, uten evne eller vilje til å skape noe originalt, severdig eller underholdende.

At Netflix har valgt å promotere filmen med følgende bevingede ord: «Steinhard nervepirrende actionthriller» burde strømmetjenesten faktisk bøtelegges for.

Last Seen Alive_7 Last Seen Alive_6 Last Seen Alive_4 Last Seen Alive_3
<
>
Last Seen Alive (Foto: Netflix)

Filmen hadde Netflix-premiere sist fredag, og (Surprise! Surprise!) troner nå på toppen av de mest strømmede titlene. Hva faen er det som er galt med dere??! Du ja, vi snakker til deg som en trist og mørk vinterkveld sitter hjemme i rekkehuset ditt, med en sixpack Tuborg pils, i en sliten Ikea-sofa og generelt føler deg mislykket og misfornøyd med tilværelsen og livet: Har du ikke lenger et snev av verdighet og noen få fnugg av kvalitetsbevissthet, mann? Slå av dette mølet og kom deg videre i livet!

Til Butler kan vi bare gratulere: Du har nå tre filmer på Lyd & Bilde med den «imponerende» karakteren 1 stjerne!

Les også Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.

PS! Anmelderen ønsker, for ordens skyld, og informere om at han har vokst opp i et rekkehus, og har en Ikea-sofa hjemme. Øl liker han visstnok også 😉

Last Seen Alive (Foto: Netflix)

Fakta
 • Netflix
 • Release: 3. februar 2023
 • Regi: Brian Goodman
 • Med: Gerard Butler, Russell Hornsby, Jamie Alexander, Ethan Embry, Michael Irby, Bruce Altman
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Tid: 1:35 t.
 • Karakter: 1
 • IMDb

En kommentar om “Last Seen Alive”

 1. Morsommere å lese elendige anmeldelser, enn det er å lese gode. Dette var en god elendig en. Anmeld flere søppelfilmer👌

  Svar

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.
Følg Lyd & Bilde