: John Wick

Blu-ray anmeldelse

Mannen som ved flere anledninger har fungert som Keanu Reeves stuntdouble debuterer som regissør med ovennevnte i hovedrollen. Det ferdige produktet er absolutt ikke intellektuell føde, men i aller høyeste grad lettfordøyelig snacks med høyt testosteroninnhold.

Karakter
Action
John Wick

John Wick (Keanu Reeves) er en tidligere leiemorder som har trukket seg tilbake etter at han har blitt enkemann. Han lever et stillferdig liv sammen med en hundevalp som var en siste gave fra hans avdøde kone. Ufrivillig kommer han på kant med en gruppe med gangstere som dreper bikkja, stjeler hans favorittbil og mishandler ham på det groveste. Hendelsene gir John Wick rikelig med motivasjon for et comeback som profesjonell drapsmann.

 

 

Chad Stahelski har jobbet som stuntmann i Hollywood i cirka 25 år og har blant annet vært stuntdouble for Keanu Reeves i både Point Break og The Matrix. Han har brukt sin erfaring til å debutere som filmregissør, og resultatet er slettes ikke verst. John Wick er en gjennomført stilisert actionfilm som er både underholdende og visuelt tilfredsstillende. Filmen er et klassisk hevndrama med en enkel historie som går rett på sak og aldri prøver å være noe mer enn hjernedød action. Når det er sagt så kunne filmen ha vært mye bedre med noen ekstra runder i skrivestuen, og flere av karakterene er svært endimensjonale med varierende skuespill. John Wick er uansett severdig underholdning selv om det er ufattelig tomt og lite nyansert. Fire stjerner.

Blu-ray-utgivelsen er bra. En time med forskjellig ekstramateriell og et greit kommentarspor. I tillegg er både lyd- (dts-MA 5.1) og bildekvalitet i øverste divisjon.

platekomp

John-Wick_2 John-Wick_3 John-Wick_4 John-Wick_5 John-Wick_6
<
>

Fakta

  • Release: 11. februar 2015
  • Regi: Chad Stahelski
  • Originaltittel: John Wick
  • Med: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Ian McShane, Dean Winters
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:41 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».