TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Into the Woods

Blu-ray anmeldelse

Disney har med Into the Woods produsert er film der vi får deler, fint vevet sammen, av «alle» de klassiske Disney-filmene.

forfatter
Publisert 17.08.15 - 08:45
Karakter
Eventyr
Into the Woods

Basert på musikalen til Lapine og Sondheim synger vi oss igjennom et herlig sammensurium av brødrene Grimm-eventyrene Rødhette og Ulven (Johnny Depp), Rapunsel (med Meryl Streep i glansrollen som moren/heksen), Jack og bønnestengelen og Askepott (Anna Kendrick). Det hele sentrert rundt det barnløse baker-paret (Emily Blunt og James Corden). Etter at Heksen kastet en forbannelse over bakerens far, er familien til evig tid gjort infertil, med mindre de skaffer Heksen en rød kapp, en gylden sko, en melkehvit ku og gyldent hår. Dermed bærer det ut i den imponerende skogen for å redde dagen, og barnet – og i denne skogen skjer det virkelig mye, og det hele tiden. Underveis lærer de noe om seg selv, og utvikler (forbedrer?) seg som mennesker.

youtu.be/7pjy5MK1X70

Filmen er et overflødighetshorn av eventyrlige påfunn og smittsom entusiasme, det hele nydelig koreografert og med topp skuespill/sang – og, ikke minst, befriende humor med brodd. Til tross for mye humor er filmen så absolutt ikke for de minste i familien, til det er den for dyster og skummel, der vi får mange av de bisarre trekkene fra Grimm-brødrenes ofte «voksne» eventyr. Noe som bidrar til at filmen faller litt mellom to stoler ved at den ikke passer for små barn, og muligens oppleves for «barnslig» av voksne.

Into the Woods_12

Samtlige skuespillere synger imponerende bra, med Meryl Streep (som gjør sin andre musikal) i en klasse for seg. Karakterene er interessante og ofte outrerte, spekket med menneskelige feil, som den særdeles ubesluttsomme og usikre Askepott, prinsen som bedrar sin nygifte brud, Rødhette som stjeler og fråtser og baker-paret som nærmest er villig til å gå over lik for å skaffe seg sitt etterlengtede barn. Alle får etter hvert en liten åpenbaring.

INTO THE WOODS

Høyt tempo og elegant musikk gjennomsyrer Into the Woods, men etter at prinsen får sin Askepott faller tempoet og interessen for den videre historien. Den siste halvtimen blir en unødvendig lang og umusikalsk avslutning på et ellers flott og svingende eventyr. Fire sterke stjerner.

INTO THE WOODS Into the Woods_11 INTO THE WOODS INTO THE WOODS Into the Woods_8 INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS
<
>

Lydsporet (dts-MA 7.1) er i særklasse, med usedvanlig krystallklart vokalspor og en superb surroundmiks. Billedkvaliteten er i samme liga, men spreke farger og nydelige detaljer, selv i de mørkeste scenene. Det omfattende bonusmaterialet gir oss en halvtimes bakomfilm (Deeper Into the Woods), et interessant kommentarspor, trailer og masse mer om musikken, samt en musikknummer med Streep som ble klippet bort.

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 17. august 2015
 • Regi: Rob Marshall
 • Med: Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, Chris Pine, James Corden, Johnny Depp
 • Genre: Eventyr
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 2:05 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend