Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Into the Woods

Blu-ray anmeldelse

Disney har med Into the Woods produsert er film der vi får deler, fint vevet sammen, av «alle» de klassiske Disney-filmene.

Publisert 17.08.15 - 08:45
Into the Woods
Tor Aavatsmark

Basert på musikalen til Lapine og Sondheim synger vi oss igjennom et herlig sammensurium av brødrene Grimm-eventyrene Rødhette og Ulven (Johnny Depp), Rapunsel (med Meryl Streep i glansrollen som moren/heksen), Jack og bønnestengelen og Askepott (Anna Kendrick). Det hele sentrert rundt det barnløse baker-paret (Emily Blunt og James Corden). Etter at Heksen kastet en forbannelse over bakerens far, er familien til evig tid gjort infertil, med mindre de skaffer Heksen en rød kapp, en gylden sko, en melkehvit ku og gyldent hår. Dermed bærer det ut i den imponerende skogen for å redde dagen, og barnet – og i denne skogen skjer det virkelig mye, og det hele tiden. Underveis lærer de noe om seg selv, og utvikler (forbedrer?) seg som mennesker.

Filmen er et overflødighetshorn av eventyrlige påfunn og smittsom entusiasme, det hele nydelig koreografert og med topp skuespill/sang – og, ikke minst, befriende humor med brodd. Til tross for mye humor er filmen så absolutt ikke for de minste i familien, til det er den for dyster og skummel, der vi får mange av de bisarre trekkene fra Grimm-brødrenes ofte «voksne» eventyr. Noe som bidrar til at filmen faller litt mellom to stoler ved at den ikke passer for små barn, og muligens oppleves for «barnslig» av voksne.

Into the Woods_12

Samtlige skuespillere synger imponerende bra, med Meryl Streep (som gjør sin andre musikal) i en klasse for seg. Karakterene er interessante og ofte outrerte, spekket med menneskelige feil, som den særdeles ubesluttsomme og usikre Askepott, prinsen som bedrar sin nygifte brud, Rødhette som stjeler og fråtser og baker-paret som nærmest er villig til å gå over lik for å skaffe seg sitt etterlengtede barn. Alle får etter hvert en liten åpenbaring.

INTO THE WOODS

Høyt tempo og elegant musikk gjennomsyrer Into the Woods, men etter at prinsen får sin Askepott faller tempoet og interessen for den videre historien. Den siste halvtimen blir en unødvendig lang og umusikalsk avslutning på et ellers flott og svingende eventyr. Fire sterke stjerner.

INTO THE WOODS Into the Woods_11 INTO THE WOODS INTO THE WOODS Into the Woods_8 INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS
<
>

Lydsporet (dts-MA 7.1) er i særklasse, med usedvanlig krystallklart vokalspor og en superb surroundmiks. Billedkvaliteten er i samme liga, men spreke farger og nydelige detaljer, selv i de mørkeste scenene. Det omfattende bonusmaterialet gir oss en halvtimes bakomfilm (Deeper Into the Woods), et interessant kommentarspor, trailer og masse mer om musikken, samt en musikknummer med Streep som ble klippet bort.

button-PK[1]

Karakter
Into the Woods

Fakta:

  • Release: 17. august 2015
  • Regi: Rob Marshall
  • Med: Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, Chris Pine, James Corden, Johnny Depp
  • Genre: Eventyr
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:05 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Solid retrokrim fra HBO Max

Men var ikke Baby Yoda i trygge hender?

Siste snort med gjengen

Scroll to Top