: Into the Woods

Blu-ray anmeldelse

Disney har med Into the Woods produsert er film der vi får deler, fint vevet sammen, av «alle» de klassiske Disney-filmene.
Karakter
Eventyr
Into the Woods
Annonse
Annonse
forfatter

Basert på musikalen til Lapine og Sondheim synger vi oss igjennom et herlig sammensurium av brødrene Grimm-eventyrene Rødhette og Ulven (Johnny Depp), Rapunsel (med Meryl Streep i glansrollen som moren/heksen), Jack og bønnestengelen og Askepott (Anna Kendrick). Det hele sentrert rundt det barnløse baker-paret (Emily Blunt og James Corden). Etter at Heksen kastet en forbannelse over bakerens far, er familien til evig tid gjort infertil, med mindre de skaffer Heksen en rød kapp, en gylden sko, en melkehvit ku og gyldent hår. Dermed bærer det ut i den imponerende skogen for å redde dagen, og barnet – og i denne skogen skjer det virkelig mye, og det hele tiden. Underveis lærer de noe om seg selv, og utvikler (forbedrer?) seg som mennesker.

Filmen er et overflødighetshorn av eventyrlige påfunn og smittsom entusiasme, det hele nydelig koreografert og med topp skuespill/sang – og, ikke minst, befriende humor med brodd. Til tross for mye humor er filmen så absolutt ikke for de minste i familien, til det er den for dyster og skummel, der vi får mange av de bisarre trekkene fra Grimm-brødrenes ofte «voksne» eventyr. Noe som bidrar til at filmen faller litt mellom to stoler ved at den ikke passer for små barn, og muligens oppleves for «barnslig» av voksne.

Into the Woods_12

Samtlige skuespillere synger imponerende bra, med Meryl Streep (som gjør sin andre musikal) i en klasse for seg. Karakterene er interessante og ofte outrerte, spekket med menneskelige feil, som den særdeles ubesluttsomme og usikre Askepott, prinsen som bedrar sin nygifte brud, Rødhette som stjeler og fråtser og baker-paret som nærmest er villig til å gå over lik for å skaffe seg sitt etterlengtede barn. Alle får etter hvert en liten åpenbaring.

Annonse

INTO THE WOODS

Høyt tempo og elegant musikk gjennomsyrer Into the Woods, men etter at prinsen får sin Askepott faller tempoet og interessen for den videre historien. Den siste halvtimen blir en unødvendig lang og umusikalsk avslutning på et ellers flott og svingende eventyr. Fire sterke stjerner.

INTO THE WOODS Into the Woods_11 INTO THE WOODS INTO THE WOODS Into the Woods_8 INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS
<
>

Lydsporet (dts-MA 7.1) er i særklasse, med usedvanlig krystallklart vokalspor og en superb surroundmiks. Billedkvaliteten er i samme liga, men spreke farger og nydelige detaljer, selv i de mørkeste scenene. Det omfattende bonusmaterialet gir oss en halvtimes bakomfilm (Deeper Into the Woods), et interessant kommentarspor, trailer og masse mer om musikken, samt en musikknummer med Streep som ble klippet bort.

button-PK[1]

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 17. august 2015
  • Regi: Rob Marshall
  • Med: Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, Chris Pine, James Corden, Johnny Depp
  • Genre: Eventyr
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:05 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
To mennesker gjør en hel natt det ytterste for å såre, og fornedre, sin partner. Slikt blir det filmkunst av.
Sterke kvinner, med sine høyst personlige problemer, er den drivende kraften i dette sterke Netflix-dramaet.
En sann historie om en utrolig arkeologisk utgraving har blitt en liten (britisk) perle av en film.
Årets korteste måned byr på lysere dager, og en enorm mengde av nye strømmetitler.
Omar Sy er fransk gentlemanstyv med finesse og kløkt, i en serie som oser av sjarm og lekenhet.
Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.
Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?
Nok en gang leverer Pixar en teknisk innertier, akkompagnert av en høyst emosjonell historie.