: Into the Woods

Blu-ray anmeldelse

Disney har med Into the Woods produsert er film der vi får deler, fint vevet sammen, av «alle» de klassiske Disney-filmene.

Karakter
Eventyr
Into the Woods

Basert på musikalen til Lapine og Sondheim synger vi oss igjennom et herlig sammensurium av brødrene Grimm-eventyrene Rødhette og Ulven (Johnny Depp), Rapunsel (med Meryl Streep i glansrollen som moren/heksen), Jack og bønnestengelen og Askepott (Anna Kendrick). Det hele sentrert rundt det barnløse baker-paret (Emily Blunt og James Corden). Etter at Heksen kastet en forbannelse over bakerens far, er familien til evig tid gjort infertil, med mindre de skaffer Heksen en rød kapp, en gylden sko, en melkehvit ku og gyldent hår. Dermed bærer det ut i den imponerende skogen for å redde dagen, og barnet – og i denne skogen skjer det virkelig mye, og det hele tiden. Underveis lærer de noe om seg selv, og utvikler (forbedrer?) seg som mennesker.

Filmen er et overflødighetshorn av eventyrlige påfunn og smittsom entusiasme, det hele nydelig koreografert og med topp skuespill/sang – og, ikke minst, befriende humor med brodd. Til tross for mye humor er filmen så absolutt ikke for de minste i familien, til det er den for dyster og skummel, der vi får mange av de bisarre trekkene fra Grimm-brødrenes ofte «voksne» eventyr. Noe som bidrar til at filmen faller litt mellom to stoler ved at den ikke passer for små barn, og muligens oppleves for «barnslig» av voksne.

Into the Woods_12

Samtlige skuespillere synger imponerende bra, med Meryl Streep (som gjør sin andre musikal) i en klasse for seg. Karakterene er interessante og ofte outrerte, spekket med menneskelige feil, som den særdeles ubesluttsomme og usikre Askepott, prinsen som bedrar sin nygifte brud, Rødhette som stjeler og fråtser og baker-paret som nærmest er villig til å gå over lik for å skaffe seg sitt etterlengtede barn. Alle får etter hvert en liten åpenbaring.

INTO THE WOODS

Høyt tempo og elegant musikk gjennomsyrer Into the Woods, men etter at prinsen får sin Askepott faller tempoet og interessen for den videre historien. Den siste halvtimen blir en unødvendig lang og umusikalsk avslutning på et ellers flott og svingende eventyr. Fire sterke stjerner.

INTO THE WOODS Into the Woods_11 INTO THE WOODS INTO THE WOODS Into the Woods_8 INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS INTO THE WOODS
<
>

Lydsporet (dts-MA 7.1) er i særklasse, med usedvanlig krystallklart vokalspor og en superb surroundmiks. Billedkvaliteten er i samme liga, men spreke farger og nydelige detaljer, selv i de mørkeste scenene. Det omfattende bonusmaterialet gir oss en halvtimes bakomfilm (Deeper Into the Woods), et interessant kommentarspor, trailer og masse mer om musikken, samt en musikknummer med Streep som ble klippet bort.

button-PK[1]

Fakta

  • Release: 17. august 2015
  • Regi: Rob Marshall
  • Med: Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, Chris Pine, James Corden, Johnny Depp
  • Genre: Eventyr
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:05 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».