Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Fubar, sesong 1

Platt, plump og pinlig

Netflix forsøker å gjenopplive karrieren til Schwarzenegger – men feiler.

Skrevet av / 25.05.23 - 09:01
Fubar, sesong 1
Tor Aavatsmark

Det er kun noe uker siden vi skrøt hemningsløst av en ny Netflix-serie. Riktignok påpekte vi at det ikke er gull alt som glimrer hos strømmegiganten, men The Diplomat var en smart, underholdende, spennende og velspilt dramathriller. Ikke minst satt manuset som et skudd!

Nå har Ted Sarandos & Co kastet en mengde dollars etter den forhenværende actionstjernen Arnold Schwarzenegger, i håp om å surfe på hans fordums glans. Du verden hvor serien krasjlander!

Les også Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.

I fjor høst kom SkyShowtime med actionkomedien Tulsa King, der den aldrende actionhelten Sylvester Stallone spiller mafiabossen som gjør comeback i manesjen på ukjent grunn. Så absolutt ingen klassiker, men Taylor Sheridan skrev et smått morsomt manus som ironiserte lett over tidens tann og samtidig tok karakteren på alvor. Fubar gjør ingen av delene.

https://youtu.be/f6A56zcGeWE

 

I Fubar møter vi den geriatriske CIA-agenten Luke Brunner (Schwarzenegger), som nærmer seg pensjonsalder. Arnold skal være 65 år i serien, men «The Governator» pusher i virkeligheten 76 – noe han da også ser ut som.

Brunner er blant byråets mest aktive feltagenter og har i mange år jobbet undercover mot narko- og våpenkarteller. Selvsagt vet ikke hans nærmeste familie noe om hans egentlige jobb; han skalkeskjul er salg av treningsapparater. Å, for en ironi!

Hans egenrådige datter, Emma (Monica Barbaro), er den brennende idealisten som jobber for å redde verden, og reiser kloden rundt for ideelle prosjekter med vanningssystemer og landbruk – tror alle…

Den «elegante» tvisten i Fubar er at både far og datter jobber undercover for CIA, men ikke vet om hverandres jobb. I jakten på narko-/våpenbaronen Boro (Gabriel Luna) møtes de tilfeldigvis på jobb. La forviklingane begynne!

Fubar, sesong 1 (Foto: Netflix)

Serien markedsføres som action, men selve essensen er slapstick humor fra ende til annen.

Manuset flommer over av lavpannet og infantil sex-«humor»; som dessverre er langt mer pinlig enn morsom. Eksemplifisert av Schwarzeneggers gjentatte forsøk på å påpeke at ekskonens nye mann gjør ham til en «cuckold»; hvorpå hans CIA-partner, Barry (Milan Carter), gang på gang får påpeke hvor feil han bruker ordet, og ber ham google det.

Hans (tilsynelatende) prektige datter viser seg å være en macho, bannende og vulgær badass, som slåss som en mann og slenger ut replikker som: «How does that ass smell like?». Komikken sentrerer rundt hvor pinlig det er for en far å måtte se sin datter i undertøy og ha sex med CIA-mistenkte.

Fubar, sesong 1 (Foto: Netflix)

Selvsagt oppstår det umiddelbart friksjon i det CIA tvinger far og datter til et siste oppdrag sammen – åpenbart er Brunners de eneste som kan fakke Boro. Ingen av dem stoler på den andre, som det nå viser seg at har løyet til motparten hele livet.

Inn på banen kommer en CIA-psykiater som skal utrede og forbedre far-datter-forholdet. Den påklistrede og påtatte komikken blir ikke bedre ved at psykiateren skal bedrive «par-terapi».

Fubar, sesong 1 (Foto: Netflix)

Komikken «toppes» av CIA-sidekickene Aldon (Travis Van Winkle) og Roo (Fortune Feimster). Begge latterlig stereotype; han som glatt og overfladisk playboy, hun som tjukk, vulgær lesbisk. Replikkene (skrevet av Nick Santora) kan kun få en femåring til å lee på smilebåndet.

Bedre blir det ikke ved at Schwarzenegger skal spille på det emosjonelle følelsesregisteret. I møte med sin eks og svigerdatter faller actionheltens begrensede skuespillerferdigheter fullstendig igjennom. Han blir stiv, stakkato og påtatt kunstig.

Fubar, sesong 1_1 (13) Fubar, sesong 1_1 (10) Fubar, sesong 1_1 (3) Fubar, sesong 1_1 (11) Fubar, sesong 1_1 (2) Fubar, sesong 1_1 (7) Fubar, sesong 1_1 (8) Fubar, sesong 1_1 (4) Fubar, sesong 1_1 (16)
<
>
Fubar, sesong 1 (Foto: Netflix)

Nei, Fubar skal du holde deg langt (!) unna. Humoren er for så vidt på Dum & Dummere-nivå, men uten finesse og subtilitet. Bare platt, vulgær og pinlig dårlig.

Karakterene er endimensjonale og spenningsnivået fullstendig fraværende. Man tar seg faktisk i å lure på om serien er ment alvorlig, eller om den er en (mislykket) metaparodi av genren.

Fubar, sesong 1 (Foto: Netflix)

Schwarzenegger her de senere år holdt liv i karrieren ved hjelp av tanketomme actionfilmer som The Expendables– og Terminator-franchisen. Ta ett velment råd fra oss Arnie, hold deg til actionfilmer – og styr for all del langt unna komediegenren.

Fubar premieres med 1 (vel fortjent) stjerne. Serien har global Netflix-premiere den 25. mai.

Fubar, sesong 1 (Foto: Netflix)

Karakter
Fubar, sesong 1

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 25. mai 2023
  • Regi: Phil Abraham
  • Med: Arnold Schwarzenegger, Monica Barbaro, Gabriel Luna, Travis Van Winkle, Fortune Feimster, Milan Carter, Barbare Eve Harris, Devon Bostick, Jay Baruchel, Fabiana Udenio, Adam Pally
  • Genre: Actionkomedie
  • Land: USA
  • År: 2023
  • Tid: 7:20 t.
  • Karakter: 1
  • IMDb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Anmeldelse: Fallout, sesong 1

Mer enn bare «okidoki»

Anmeldelse: Ripley

G(alt)enialt sjarmerende

TIPS: Påskekrim 2024 – serie- og filmtips

Anbefalt påskekrim

Anmeldelse: Ronja Røverdatter, del I

Klassisk Lindgren!

Anmeldelse: Veronika, sesong 1

Generisk, tretten-på-dusinet krim

Scroll to Top