TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Anmeldelse Fasandreperne

Blu-ray anmeldelse

Skandinavisk krim har vakt oppsikt langt utover Skandinavias grenser, og danske Jussi Adler-Olsen selger godt med sin serie om avdeling Q. Dessverre blir Fasandreperne intet annet en skuffende stereotyp samlebåndskrim.

forfatter
Publisert 18.03.15 - 00:01
Karakter
Thriller
Fasandreperne

I den vitale Kvinnen i buret (2013) ble vi kjent med den slitne politietterforskeren Carl (Nikolaj L. Kaas) og hans ferske partner Assad (Faares Fares), som plasserer i kjellere på hovedpolitistasjonen i København for å oppklare gamle, uløselige saker. Primært for å få en brysom Carl ut av veien, men selvsagt lykkes det umake paret. I Fasadreperne har de i tillegg fått med seg sekretæren Rose, uten at hun setter noen spor i handlingen.

 

youtu.be/nuE1Qedo7_M

 

I Fasandreperne trekker dessverre Adler-Olsen veksler på «alle» klisjeene innenfor krimgenren. Her er det forsofne politifolk, konspirasjonsteorier på høyt nivå, vulgære rike som leker med andres liv (samt skyter utrydningstruede dyr) og alt med opprinnelse i en av Danmarks mest fornemme kostskoler. Em kostskole der nærmest hele maktapparatet har gått, der «Brødrene» går til det ytterste for å forsvare hverandre. Greit nok, vi ser tross alt på en krim, dog er hovedproblemet til filmen at den fullstendig mangler nerve, dramaturgisk utvikling og spenning. Og slutten blir et solid uforløst antiklimaks.

Videre gir vi stryk i karakterboken til make up-avdelingen! Sjelden har vi sett mer overdrevet sminkede narkomane, skulle tro de var klare for teaterscenen. I tillegg er filmen gjennomgående grå og trist filmet, nok en klisjé, men det kler på en måte den tragiske historien.

Til tross for godt skuespill fra Kaas, Fares og Curcic blir det hele kun en tannløs forestilling uten hverken høydepunkter eller spenningskurve, og det hele alt for forutsigbart. En helt ok samlebånds-thriller til å slå i hjel to timer en onsdag kveld, men du verden så fort glemt. Tre stjerner.

 

Fasandreperne_9 Fasandreperne_8 Fasandreperne_7 Fasandreperne_6 Fasandreperne_5 Fasandreperne_4 Fasandreperne_3 Fasandreperne_2
<
>

 

Bra billedkvalitet, dog noen litt for duse scener. Lydsporet (dts-MA 5.1) har for uklart dialogspor som av og til «drukner» i krevende scener. Intet bonusmateriell.

 

Fasandreperne_10

 

platekomp

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Release: 9. mars 2015
 • Regi: Mikkel Nørgaard
 • Originaltittel: Fasandræberne
 • Med: Nikolaj L. Kaas, Fares Fares, Danica Curcic, Pilou Asbæk, David Dencik, Sarah-Sofie Boussnia
 • Genre: Thriller
 • Land: Danmark
 • År: 2014
 • Tid: 1:59 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Følg Lyd & Bilde