Anmeldelse: Fasandreperne

Blu-ray anmeldelse

Skandinavisk krim har vakt oppsikt langt utover Skandinavias grenser, og danske Jussi Adler-Olsen selger godt med sin serie om avdeling Q. Dessverre blir Fasandreperne intet annet en skuffende stereotyp samlebåndskrim.
Karakter
Thriller
Fasandreperne
Annonse
Annonse
forfatter

I den vitale Kvinnen i buret (2013) ble vi kjent med den slitne politietterforskeren Carl (Nikolaj L. Kaas) og hans ferske partner Assad (Faares Fares), som plasserer i kjellere på hovedpolitistasjonen i København for å oppklare gamle, uløselige saker. Primært for å få en brysom Carl ut av veien, men selvsagt lykkes det umake paret. I Fasadreperne har de i tillegg fått med seg sekretæren Rose, uten at hun setter noen spor i handlingen.

 

 

I Fasandreperne trekker dessverre Adler-Olsen veksler på «alle» klisjeene innenfor krimgenren. Her er det forsofne politifolk, konspirasjonsteorier på høyt nivå, vulgære rike som leker med andres liv (samt skyter utrydningstruede dyr) og alt med opprinnelse i en av Danmarks mest fornemme kostskoler. Em kostskole der nærmest hele maktapparatet har gått, der «Brødrene» går til det ytterste for å forsvare hverandre. Greit nok, vi ser tross alt på en krim, dog er hovedproblemet til filmen at den fullstendig mangler nerve, dramaturgisk utvikling og spenning. Og slutten blir et solid uforløst antiklimaks.

Videre gir vi stryk i karakterboken til make up-avdelingen! Sjelden har vi sett mer overdrevet sminkede narkomane, skulle tro de var klare for teaterscenen. I tillegg er filmen gjennomgående grå og trist filmet, nok en klisjé, men det kler på en måte den tragiske historien.

Til tross for godt skuespill fra Kaas, Fares og Curcic blir det hele kun en tannløs forestilling uten hverken høydepunkter eller spenningskurve, og det hele alt for forutsigbart. En helt ok samlebånds-thriller til å slå i hjel to timer en onsdag kveld, men du verden så fort glemt. Tre stjerner.

 

Fasandreperne_9 Fasandreperne_8 Fasandreperne_7 Fasandreperne_6 Fasandreperne_5 Fasandreperne_4 Fasandreperne_3 Fasandreperne_2
<
>

 

Bra billedkvalitet, dog noen litt for duse scener. Lydsporet (dts-MA 5.1) har for uklart dialogspor som av og til «drukner» i krevende scener. Intet bonusmateriell.

 

Fasandreperne_10

 

platekomp

Fakta
  • Release: 9. mars 2015
  • Regi: Mikkel Nørgaard
  • Originaltittel: Fasandræberne
  • Med: Nikolaj L. Kaas, Fares Fares, Danica Curcic, Pilou Asbæk, David Dencik, Sarah-Sofie Boussnia
  • Genre: Thriller
  • Land: Danmark
  • År: 2014
  • Tid: 1:59 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.
Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?
Nok en gang leverer Pixar en teknisk innertier, akkompagnert av en høyst emosjonell historie.
Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.
En av bluesens absolutte førstedamer, akkompagnert av «Black Panther», gir oss heftige toner i et intenst kammerdrama.
Disney forsøker, skamløst, å utnytte folk flest sin higen etter lettbent juleunderholdning.
Alle fordommer du måtte ha mot homofile, musikalelskere og intolerante kristenkonservative i småby-Amerika får du bekreftet i The Prom.
Desember byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Mulan er i toppen av Disneys livegjenskapninger av tegnefilmklassikere.
Den superbe Trump-imitatoren krasjlander med sin nye Netflix-spesial.
Disney gjenskaper det amerikanske romeventyrets barnestadium.
Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».