Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Anmeldelse Fasandreperne

Blu-ray anmeldelse

Skandinavisk krim har vakt oppsikt langt utover Skandinavias grenser, og danske Jussi Adler-Olsen selger godt med sin serie om avdeling Q. Dessverre blir Fasandreperne intet annet en skuffende stereotyp samlebåndskrim.
Karakter
Thriller
Fasandreperne

I den vitale Kvinnen i buret (2013) ble vi kjent med den slitne politietterforskeren Carl (Nikolaj L. Kaas) og hans ferske partner Assad (Faares Fares), som plasserer i kjellere på hovedpolitistasjonen i København for å oppklare gamle, uløselige saker. Primært for å få en brysom Carl ut av veien, men selvsagt lykkes det umake paret. I Fasadreperne har de i tillegg fått med seg sekretæren Rose, uten at hun setter noen spor i handlingen.

 

 

I Fasandreperne trekker dessverre Adler-Olsen veksler på «alle» klisjeene innenfor krimgenren. Her er det forsofne politifolk, konspirasjonsteorier på høyt nivå, vulgære rike som leker med andres liv (samt skyter utrydningstruede dyr) og alt med opprinnelse i en av Danmarks mest fornemme kostskoler. Em kostskole der nærmest hele maktapparatet har gått, der «Brødrene» går til det ytterste for å forsvare hverandre. Greit nok, vi ser tross alt på en krim, dog er hovedproblemet til filmen at den fullstendig mangler nerve, dramaturgisk utvikling og spenning. Og slutten blir et solid uforløst antiklimaks.

Videre gir vi stryk i karakterboken til make up-avdelingen! Sjelden har vi sett mer overdrevet sminkede narkomane, skulle tro de var klare for teaterscenen. I tillegg er filmen gjennomgående grå og trist filmet, nok en klisjé, men det kler på en måte den tragiske historien.

Annonse

Til tross for godt skuespill fra Kaas, Fares og Curcic blir det hele kun en tannløs forestilling uten hverken høydepunkter eller spenningskurve, og det hele alt for forutsigbart. En helt ok samlebånds-thriller til å slå i hjel to timer en onsdag kveld, men du verden så fort glemt. Tre stjerner.

 

Annonse
Fasandreperne_9 Fasandreperne_8 Fasandreperne_7 Fasandreperne_6 Fasandreperne_5 Fasandreperne_4 Fasandreperne_3 Fasandreperne_2
<
>

 

Bra billedkvalitet, dog noen litt for duse scener. Lydsporet (dts-MA 5.1) har for uklart dialogspor som av og til «drukner» i krevende scener. Intet bonusmateriell.

 

Fasandreperne_10

 

platekomp

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Release: 9. mars 2015
  • Regi: Mikkel Nørgaard
  • Originaltittel: Fasandræberne
  • Med: Nikolaj L. Kaas, Fares Fares, Danica Curcic, Pilou Asbæk, David Dencik, Sarah-Sofie Boussnia
  • Genre: Thriller
  • Land: Danmark
  • År: 2014
  • Tid: 1:59 t.
IMDB Rating
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.