data-srcset
Tivoli Audio Music System Three +

Kompakt og komplett anlegg

Et av de beste små og bærbare trådløse anleggene vi har testet.

Kjempehendig format og god batteritid, kombinert med klar og fyldig klang, gjør dette DAB-anlegget med Bluetooth til et fristende valg.
Det er begrenset hvor høyt du kan spille.

De fleste bærbare radioer gir deg ren monolyd. God monolyd i noen tilfeller, men det er ikke det samme som skikkelig stereo kan gi deg, med en høyttaler for hver kanal. Dessverre er de fleste stereoradioer – med to høyttalere – stasjonære. Da er det vanskelig å ta dem med på hytta, ut i båten eller på terrassen.

Løsningen for mange av oss blir enten en Pinell GO, eller en Tivoli Audio PAL. Som begge har DAB-radio og enkelt kan tas med ut.

Derfor er det gledelig endelig å kunne fortelle om en bærbar, batteridrevet stereoradio. med DAB, men også med Bluetooth for strømming av musikk fra mobilen.

Godt utstyrt
Tivoli Audio Music System Three + (puh!), er enkelt sagt et kompakt trådløst anlegg med FM/DAB-radio, som spiller i drøye 20 timer på en batterilading – og som er lite og lett nok til at det ikke er et ork å ta med.

Anlegget, som det på sett og vis kan kalles, er godt utstyrt med nevnte FM- og DAB+ radiomottak, Bluetooth-strømming, utbyttbart ladbart batteri, klokke med alarm og fjernkontroll. Det kan også styres med en app, og da får man tilgang til tonekontroller, equalizer, og programmering og valg av radiostasjoner.

Med en bredde på 29 cm og en vekt på 1,8 kilo, er Music System Three definitivt kompakt for et stereoanlegg. På baksiden er det en stor spalte med plass til en hånd – og fjernkontrollen, som gjør det hendig å flytte på. Kabinettet i solid plast finnes i sort eller hvitt, og er tettet med forseglinger over alle åpninger, slik at det ikke er noen krise om det begynner å regne.

Som det meste fra Tivoli, er betjeningen såre enkel. Hvis man ikke bruker fjernkontrollen, er det full tilgang til alle viktige funksjoner på fronten, mens strømbryteren og volum styres fra aluminiumsknappen på toppen. Appen gir deg flere muligheter, og siden Music System Three støtter toveis kommunikasjon, kan man se det samme på mobilskjermen, som anlegget viser på tegnruten. Den slukker forøvrig dersom du stiller inn en tid for alarmen.

annonse

Stereolyd
Lydkvaliteten er langt bedre enn fra en PAL-radio, og Tivoli sier også at de har justert lyden for en optimal gjengivelse fra to høyttalere. De to 7,6 cm store elementene er i grunn de samme som i en PAL, men her er de belagt med et vannavstøtende belegg.

annonse

Lek gjerne med tonekontrollene, og loudness-funksjonen, for når man pakker ut anlegget og setter det opp, er klangbalansen litt mørk og basstung. Skal anlegget stå på en hylle inntil veggen, bør loudness slås av og bassen stilles til null. Gi gjerne diskanten et par hakk opp i nivå, som jeg gjorde. Da faller lydbildet bedre på plass, men velg stereolyd, for wide-innstillingen gir slankere mellomtone og et diffust stereoperspektiv.

Men da blir det riktig bra. Mozarts Requiem fungerte forbausende bra, bare med litt nasal, men ellers klar og fyldig mellomtone. Som ga meg god og distinkt gjengitt libretto. Et konsertklaver blir fort for stort for små høyttalere, og begrensingene både i volum om dypbass blir åpenbare, men anlegget klarer seg bedre enn for eksempel Pinell GO+ og Geneva World Radio.

Det spiller høyt nok til å være et anlegg nummer to, men erstatter ikke et større musikkanlegg, som for eksempel Tivoli Music System Two+, eller et par gode høyttalere og en god stereoforsterker.

Kommende klassiker
De samlede kvalitetene til Music System Three +, for ikke å snakke om den klare og fyldige lydkvaliteten, gjør dette til et av de beste bærbare anleggene vi har testet. Med FM, DAB, og Bluetooth, har man alt på et sted, og den sjenerøse batteritiden og det hendige formatet gjør Tivoli-anlegget til et opplagt alternativ for alle som vil ha bærbar kvalitetslyd.

annonse

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler

Fakta

 • Tivoli Audio Music System Three +
 • FM/DAB+ stereo radio
 • Bluetooth-strømming
 • Analog linjeinngang
 • Fjernkontroll
 • 20 t batteritid
 • Pris: 2.999 kr
 • Web: tivoliaudio.no

Pris

2999 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
eldste
nyeste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Tivoli Audio Music System Three +

   data-srcset

  Himmelsk lyd i stjerneklassen

  For de mange som samler på CD-er, og liker å strømme musikk, finnes det ikke noe bedre enn Naim Uniti Star.

   data-srcset

  Det beste kjøpet

  Reiseradioen til Tivoli er nylig forbedret, er det nok til å holde konkurrentene unna?

   data-srcset

  Den beste lyden

  Bedre lyd får du ikke i denne klassen, men batteriet er latterlig dyrt.

   data-srcset

  Prisgunstig reiseradio

  Pure-radioen er et godt valg for de som trenger et håndtak, men husk å kjøpe batterier.

   data-srcset

  Det Genevas kompakte radio mangler av funksjoner, tar den igjen på lyden.

  (Foto: Produsenten)

  Pinell Supersound lever opp til navnet med bedre lyd enn konkurrentene.

  (Foto: Produsenten)

  Det kompakte anlegget fra Pinell er best i sin klasse.

  (Foto: Produsenten)

  Sonoro-anlegget er et godt valg for alle som vil ha alt på ett sted, så lenge man er klar over begrensningene.

  (Foto: Produsenten)

  Tivoli-anlegget har alt de fleste ønsker seg, men også noen mangler.

  (Foto: Produsenten)

  Radio kan man høre på hvor enn man er, og det beste er at det er gratis å lytte på radio.

   data-srcset

  Rotel T-14 er mye mer enn en radio, den er også en avansert nettverkspiller.