TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tivoli Audio Music System Three +

Kompakt og komplett anlegg

Et av de beste små og bærbare trådløse anleggene vi har testet.

forfatter
Publisert 05.12.14 - 06:00
L&B menerskew
pluss Kjempehendig format og god batteritid, kombinert med klar og fyldig klang, gjør dette DAB-anlegget med Bluetooth til et fristende valg.
minus Det er begrenset hvor høyt du kan spille.
Veil. pris 2999 Produktside
Spesifikasjoner
  • Tivoli Audio Music System Three +
  • FM/DAB+ stereo radio
  • Bluetooth-strømming
  • Analog linjeinngang
  • Fjernkontroll
  • 20 t batteritid
  • Pris: 2.999 kr
  • Web: tivoliaudio.no

De fleste bærbare radioer gir deg ren monolyd. God monolyd i noen tilfeller, men det er ikke det samme som skikkelig stereo kan gi deg, med en høyttaler for hver kanal. Dessverre er de fleste stereoradioer – med to høyttalere – stasjonære. Da er det vanskelig å ta dem med på hytta, ut i båten eller på terrassen.

Løsningen for mange av oss blir enten en Pinell GO, eller en Tivoli Audio PAL. Som begge har DAB-radio og enkelt kan tas med ut.

Derfor er det gledelig endelig å kunne fortelle om en bærbar, batteridrevet stereoradio. med DAB, men også med Bluetooth for strømming av musikk fra mobilen.

Godt utstyrt
Tivoli Audio Music System Three + (puh!), er enkelt sagt et kompakt trådløst anlegg med FM/DAB-radio, som spiller i drøye 20 timer på en batterilading – og som er lite og lett nok til at det ikke er et ork å ta med.

Anlegget, som det på sett og vis kan kalles, er godt utstyrt med nevnte FM- og DAB+ radiomottak, Bluetooth-strømming, utbyttbart ladbart batteri, klokke med alarm og fjernkontroll. Det kan også styres med en app, og da får man tilgang til tonekontroller, equalizer, og programmering og valg av radiostasjoner.

Med en bredde på 29 cm og en vekt på 1,8 kilo, er Music System Three definitivt kompakt for et stereoanlegg. På baksiden er det en stor spalte med plass til en hånd – og fjernkontrollen, som gjør det hendig å flytte på. Kabinettet i solid plast finnes i sort eller hvitt, og er tettet med forseglinger over alle åpninger, slik at det ikke er noen krise om det begynner å regne.

Som det meste fra Tivoli, er betjeningen såre enkel. Hvis man ikke bruker fjernkontrollen, er det full tilgang til alle viktige funksjoner på fronten, mens strømbryteren og volum styres fra aluminiumsknappen på toppen. Appen gir deg flere muligheter, og siden Music System Three støtter toveis kommunikasjon, kan man se det samme på mobilskjermen, som anlegget viser på tegnruten. Den slukker forøvrig dersom du stiller inn en tid for alarmen.

Stereolyd
Lydkvaliteten er langt bedre enn fra en PAL-radio, og Tivoli sier også at de har justert lyden for en optimal gjengivelse fra to høyttalere. De to 7,6 cm store elementene er i grunn de samme som i en PAL, men her er de belagt med et vannavstøtende belegg.

Lek gjerne med tonekontrollene, og loudness-funksjonen, for når man pakker ut anlegget og setter det opp, er klangbalansen litt mørk og basstung. Skal anlegget stå på en hylle inntil veggen, bør loudness slås av og bassen stilles til null. Gi gjerne diskanten et par hakk opp i nivå, som jeg gjorde. Da faller lydbildet bedre på plass, men velg stereolyd, for wide-innstillingen gir slankere mellomtone og et diffust stereoperspektiv.

Men da blir det riktig bra. Mozarts Requiem fungerte forbausende bra, bare med litt nasal, men ellers klar og fyldig mellomtone. Som ga meg god og distinkt gjengitt libretto. Et konsertklaver blir fort for stort for små høyttalere, og begrensingene både i volum om dypbass blir åpenbare, men anlegget klarer seg bedre enn for eksempel Pinell GO+ og Geneva World Radio.

Det spiller høyt nok til å være et anlegg nummer to, men erstatter ikke et større musikkanlegg, som for eksempel Tivoli Music System Two+, eller et par gode høyttalere og en god stereoforsterker.

Kommende klassiker
De samlede kvalitetene til Music System Three +, for ikke å snakke om den klare og fyldige lydkvaliteten, gjør dette til et av de beste bærbare anleggene vi har testet. Med FM, DAB, og Bluetooth, har man alt på et sted, og den sjenerøse batteritiden og det hendige formatet gjør Tivoli-anlegget til et opplagt alternativ for alle som vil ha bærbar kvalitetslyd.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde