: Tivoli Audio Music System Three +

Kompakt og komplett anlegg

Et av de beste små og bærbare trådløse anleggene vi har testet.
Lyd & Bilde mener
Kjempehendig format og god batteritid, kombinert med klar og fyldig klang, gjør dette DAB-anlegget med Bluetooth til et fristende valg.
Det er begrenset hvor høyt du kan spille.
Spesifikasjoner
  • Tivoli Audio Music System Three +
  • FM/DAB+ stereo radio
  • Bluetooth-strømming
  • Analog linjeinngang
  • Fjernkontroll
  • 20 t batteritid
  • Pris: 2.999 kr
  • Web: tivoliaudio.no
Annonse
Annonse
forfatter

De fleste bærbare radioer gir deg ren monolyd. God monolyd i noen tilfeller, men det er ikke det samme som skikkelig stereo kan gi deg, med en høyttaler for hver kanal. Dessverre er de fleste stereoradioer – med to høyttalere – stasjonære. Da er det vanskelig å ta dem med på hytta, ut i båten eller på terrassen.

Løsningen for mange av oss blir enten en Pinell GO, eller en Tivoli Audio PAL. Som begge har DAB-radio og enkelt kan tas med ut.

Derfor er det gledelig endelig å kunne fortelle om en bærbar, batteridrevet stereoradio. med DAB, men også med Bluetooth for strømming av musikk fra mobilen.

Godt utstyrt
Tivoli Audio Music System Three + (puh!), er enkelt sagt et kompakt trådløst anlegg med FM/DAB-radio, som spiller i drøye 20 timer på en batterilading – og som er lite og lett nok til at det ikke er et ork å ta med.

Anlegget, som det på sett og vis kan kalles, er godt utstyrt med nevnte FM- og DAB+ radiomottak, Bluetooth-strømming, utbyttbart ladbart batteri, klokke med alarm og fjernkontroll. Det kan også styres med en app, og da får man tilgang til tonekontroller, equalizer, og programmering og valg av radiostasjoner.

Annonse

Med en bredde på 29 cm og en vekt på 1,8 kilo, er Music System Three definitivt kompakt for et stereoanlegg. På baksiden er det en stor spalte med plass til en hånd – og fjernkontrollen, som gjør det hendig å flytte på. Kabinettet i solid plast finnes i sort eller hvitt, og er tettet med forseglinger over alle åpninger, slik at det ikke er noen krise om det begynner å regne.

Som det meste fra Tivoli, er betjeningen såre enkel. Hvis man ikke bruker fjernkontrollen, er det full tilgang til alle viktige funksjoner på fronten, mens strømbryteren og volum styres fra aluminiumsknappen på toppen. Appen gir deg flere muligheter, og siden Music System Three støtter toveis kommunikasjon, kan man se det samme på mobilskjermen, som anlegget viser på tegnruten. Den slukker forøvrig dersom du stiller inn en tid for alarmen.

Stereolyd
Lydkvaliteten er langt bedre enn fra en PAL-radio, og Tivoli sier også at de har justert lyden for en optimal gjengivelse fra to høyttalere. De to 7,6 cm store elementene er i grunn de samme som i en PAL, men her er de belagt med et vannavstøtende belegg.

Lek gjerne med tonekontrollene, og loudness-funksjonen, for når man pakker ut anlegget og setter det opp, er klangbalansen litt mørk og basstung. Skal anlegget stå på en hylle inntil veggen, bør loudness slås av og bassen stilles til null. Gi gjerne diskanten et par hakk opp i nivå, som jeg gjorde. Da faller lydbildet bedre på plass, men velg stereolyd, for wide-innstillingen gir slankere mellomtone og et diffust stereoperspektiv.

Men da blir det riktig bra. Mozarts Requiem fungerte forbausende bra, bare med litt nasal, men ellers klar og fyldig mellomtone. Som ga meg god og distinkt gjengitt libretto. Et konsertklaver blir fort for stort for små høyttalere, og begrensingene både i volum om dypbass blir åpenbare, men anlegget klarer seg bedre enn for eksempel Pinell GO+ og Geneva World Radio.

Annonse

Det spiller høyt nok til å være et anlegg nummer to, men erstatter ikke et større musikkanlegg, som for eksempel Tivoli Music System Two+, eller et par gode høyttalere og en god stereoforsterker.

Kommende klassiker
De samlede kvalitetene til Music System Three +, for ikke å snakke om den klare og fyldige lydkvaliteten, gjør dette til et av de beste bærbare anleggene vi har testet. Med FM, DAB, og Bluetooth, har man alt på et sted, og den sjenerøse batteritiden og det hendige formatet gjør Tivoli-anlegget til et opplagt alternativ for alle som vil ha bærbar kvalitetslyd.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.