annonse
annonse

Test av: Pro-Ject Debut III Recordmaster

Recordmaster

Gjør stas på platesamlingen med en platespiller som også er et pent møbel.

Lyd & Bilde mener

Velbygget og velspillende spiller som ikke krever mye av brukeren.
Makter ikke å engasjere oss helt, litt tam dynamikk trekker ned.
annonse

Man kan nesten ikke bomme om man velger en platespiller fra Pro-Ject. I likhet med Rega lager de noen av de beste platespillerne i rimelige prisklasser, men også noen rå high-end spillere for feinschmeckere.

De har sågar en spiller med innebygget forsterker, som bare trenger et par høyttalere for å spille musikk – og en stående spiller (!) med vertikal avspilling.

Allsidigheten stopper ikke der. Man kan velge blant spillere med og uten RIAA (platespillerforsterker) innebygget, og mange av dem leveres med USB-utgang for digital lydtilkobling. Denne spilleren har begge deler.

Debut III Recordmaster kalles spilleren, som finnes i friske farger, eller som her i matt valnøtt. Noe som kler spilleren godt.

Den har elektronisk hastighetsskifter hvor lyset stopper å blinke på valgt hastighet, når korrekt hastighet er oppnådd. Spilleren leveres med skikkelig kabel med jordingsledning, og en ferdigmontert Ortofon OM10 pickup, som er flere hakk opp i kvalitet. sammenlignet med de aller billigste spillerne.

Recordmaster kan også leveres med en ferdig montert Ortofon 2M Red – vår favoritt i budsjettklassen – mot et pristillegg.

Man må selv justere vekt og antiskating når spilleren settes opp. Akkurat antiskatingen er et kapittel for seg. Antiskating, eller antigravitering er det som skjer når man roterer rundt en akse. Farten presser deg utover, og på en platespiller kompenserer man med antiskating.

Her gjøres det med et lodd som henger i en tråd. Det er en litt plundrete måte å løse problemet på, og ikke så praktisk å bruke som en justerbar fjær eller magnet.

Men når alt er på plass, er det lite å utsette på Pro-Ject-spilleren. Den har meget godt fokus i lydbildet, som oppleves som fyldig og behagelig – med utmerket bassgjengivelse. Det er godt fokus på detaljer i lydbildet og god dynamisk kontrast, men det hele lyder litt avslappet og dempet. Det er hyggelig, men tar ikke helt av.

På Quiet Winter Night, samlealbumet fra 2L, har bassen fin vekt og spilleren holder en stødig rytme gjennom låtene, med nydelig klangrik mellomtone, komplettert av en åpen og godt fokusert diskantgjengivelse. Vokaler og akustiske instrumenter lyder praktfullt, men det mangler litt av den dynamikken som vekker engasjementet til liv.

Pro-Ject-spilleren er et godt valg for de som liker behagelig lyd og et design som passer inn i et pent møblert hjem. Den lyder bedre enn de aller fleste billige spillerne vi har testet, og er verdt de ekstra hundrelappene sammenlignet med for eksempel Teac TN-350, men den er ikke best.

Fakta & Rating:
 • Type: Remdrevet manuell platespiller

  Tonearm: Aluminium

  Pickup: Ortofon OM10 MM-pickup

  Tallerken: 1,3 kg ståltallerken

  Utganger: Analog RCA

  RIAA/USB: Ja/Ja

  Annet: Elektronisk hastighetskontroll, støvlokk

  Farge: Sort, hvit eller rød pianolakk, valnøttfiner

  Mål/vekt: 41,5 x 11,8 x 32 cm/5 kg

  Web: neby.no

  Pris: 4.990,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Også i denne gruppetesten:

  Audio-Technica AT-LP60BT

  Sjelden har vi sett så tydelig hvordan prisen speiler hva man får for pengene.

  Rega Planar 1

  Rega viser hvorfor de regnes som nummer 1 i markedet på lyd for pengene.

  Teac TN-350

  Spilleren fra Teac lyder omtrent som den ser ut, og er et godt valg både estetisk og lydmessig.

  NAD C558

  NAD viser konkurrentene ryggen med en spiller som har det lille ekstra.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.