annonse
annonse

Test av: Audio-Technica AT-LP60BT

Billig i alle ledd

Sjelden har vi sett så tydelig hvordan prisen speiler hva man får for pengene.

Lyd & Bilde mener

Helautomatisk spiller med enkel betjening, til en ok pris.
Fargeløs lyd, billig konstruksjon og følsom for vibrasjoner.
annonse

Japanske Audio-Technica er et stort navn innen platespillere. De leverer pickuper til mange andre platespillere enn sine egne, som de også produserer mange av. Analog lyd er noe de kan bedre enn de fleste, og Audio-Tecnica-logoen finnes også på flere av de beste hodetelefonene vi har testet. De lager også mange platespillere.

De lager blant annet denne. En liten, lett og enkel helautomatisk platespiller som selv et barn kan bruke. Spilleren finnes i to utgaver. Den ene med USB-utgang for de som vil bruke laptopen til å ta opp fra vinyl. Digitalisere platesamlingen altså.

Så er det denne. Med Bluetooth, slik at man kan strømme musikken trådløst fra mobilen via spilleren. Det beste av begge verdener der altså.

Dette er den aller enkleste platespilleren du kan tenke deg. Alt er ferdigmontert, du trenger bare å sette på tallerkenen og plugge inn kabelen. Ingen antiskating eller vekttrykk å passe på.

Den er også helautomatisk og startes og stoppes med en bryter på forsiden. Den stopper også automatisk når den er ferdig, og har en bryter for 12- og 7-tommere (singler), slik at nålen finner startsporet.

Pickupen er en enkel modell fra Audio-Technica, men med utskiftbar stift, og spilleren har innebygget platespillerforsterker. Dermed trenger man ikke en separat, spilleren kan bare plugges inn i en ledig inngang på forsterkeren.

En liten knapp på toppen av spilleren starter Bluetooth og gjør spilleren søkbar for mobilen.

Spillerens lave pris gjenspeiles i konstruksjonen. Kvaliteten er ikke akkurat tillitvekkende, men det er ikke bare der den lave prisen merkes.

Lyden er tam og dynamikken flat. Den lyder dessuten litt forvrengt på kompleks musikk. Innspillingene fra 2Ls album Quiet Winter Night har riktignok både bass og tilstrekkelig varme i klangen, men klangen er fargeløs.

Det lette chassiset er heller ikke veldig motstandsdyktig mot vibrasjoner, og rotasjonshastigheten er den minst stabile i testen. Man hører klavertonene synge unødig med varierende tonehøyde. Det er ikke like kritisk på rask pop og rock, men denne spilleren er først og fremst et billig alternativ til de som bare har en håndfull plater som spilles en sjelden gang.

Audio-Technicas LP60 med Bluetooth, er et langt stykke unna kvaliteten vi opplevde i LP120 og LP5. To av spillerne fra den kanten som er mye bedre kjøp, og verdt pengene, tross at de er dyrere enn denne. Hvis man likevel er mer opptatt av pris enn lydkvalitet, er kanskje LP60 USB uten Bluetooth et bedre kjøp. Den er i hvert fall billigere.

Fakta & Rating:
 • Type: Remdrevet helautomatisk platespiller

  Tonearm: Lettmetall

  Pickup: Audio-Technica Dual Moving Magnet

  Tallerken: Aluminium

  Utganger: Analog 3,5mm minijack

  RIAA/USB: Ja/Nei

  Annet: Bluetooth, støvlokk

  Farge: Sort, sølv eller hvit

  Mål/vekt: 36 x 9,8 x 35,6 cm/3 kg

  Web: bergsala.no

  Pris: 1.990,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Også i denne gruppetesten:

  Pro-Ject Debut III Recordmaster

  Gjør stas på platesamlingen med en platespiller som også er et pent møbel.

  Rega Planar 1

  Rega viser hvorfor de regnes som nummer 1 i markedet på lyd for pengene.

  Teac TN-350

  Spilleren fra Teac lyder omtrent som den ser ut, og er et godt valg både estetisk og lydmessig.

  NAD C558

  NAD viser konkurrentene ryggen med en spiller som har det lille ekstra.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.