TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

forfatter
Publisert 04.02.11 - 09:00

Toshiba er et veldig sterkt merke i Europa, men har aldri helt nådd opp på salgstallene i Norden, der koreanerne har dominert de siste årene. En av grunnene er mangel på RiksTV godkjenning. Toshiba har til gjengjeld nå virkelig tatt steget opp i designklassen med denne TV-en, og det virker som de har tatt det beste fra konkurrentene når de har plassert kontakter og tilkoblinger. Noen avansert nett-TV er den ikke, men den har raust med tilkoblinger og er 3D kompatibel.

Bildekvalitet
Toshiba byr på en knallsterk lysstyrke som gjør bildet veldig levende og skarpt, og kontrasten er meget god. Derimot har panelet store problemer med såkalt hotspotting i mørke bilder, der skjemmende lysflekker forringer kvaliteten og opplevelsen. Med vanlig, lyst TV-innhold og sportssendinger er det ingen problem. Men en optimal filmskjerm for filmer av mørkt karakter er den ikke. Dette forsterkes ytterligere ved at det speilblanke frontglasset skaper mye reflekser, som gjør skjermen mindre egnet for TV-titting med mye lyskilder i rommet som lamper, lampetter og så videre. Bevegelseskompenseringen fungerer for det meste bra, men vi kan fortsatt spore litt hakking i de mest krevende scenene. Men det ivaretar faktisk noe av filmfølelsen med 24P materiale, og det skal kanskje være slik? Skarpheten er likevel veldig bra med sport fra HD kanaler, selv med raske bevegelser. Bildemessig var det ingen store ankepunker foruten hotspottingen, og man lykkes ganske raskt med å få et godt bilde med bildemodusene i menyen. Litt finjustering på fargemetningen og kontrastnivået i forhold til lys i rommet og innholdstype og vi var i mål. Men fabrikkinnstillingene er slettes ikke verst for de som ikke har kunnskaper eller interesse for å endre bildeinnstillingene.

Konklusjon
Lydkvaliteten er faktisk veldig bra med god klarhet og fyldig bass. TV-en har enkle og oversiktlige menyer, og bildet er helt greit med fabrikkens innstillinger. Akkurat den TV-en vi hadde på testbenken hadde noe hotspotting i mørke bilder, men dette varierer nok fra TV til TV, og trenger ikke være likedan på en annen. Alt tatt i betraktning er dette en knall-TV til prisen, med god design og bra med tilkoblingsmuligheter. At den er 3-D klar i tillegg til den prisen må betegnes som et kupp. Akkurat hvor bra den er på 3D kan du lese i en 3D duell i neste utgave av Lyd & Bilde.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde