Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

Toshiba er et veldig sterkt merke i Europa, men har aldri helt nådd opp på salgstallene i Norden, der koreanerne har dominert de siste årene. En av grunnene er mangel på RiksTV godkjenning. Toshiba har til gjengjeld nå virkelig tatt steget opp i designklassen med denne TV-en, og det virker som de har tatt det beste fra konkurrentene når de har plassert kontakter og tilkoblinger. Noen avansert nett-TV er den ikke, men den har raust med tilkoblinger og er 3D kompatibel.

Bildekvalitet
Toshiba byr på en knallsterk lysstyrke som gjør bildet veldig levende og skarpt, og kontrasten er meget god. Derimot har panelet store problemer med såkalt hotspotting i mørke bilder, der skjemmende lysflekker forringer kvaliteten og opplevelsen. Med vanlig, lyst TV-innhold og sportssendinger er det ingen problem. Men en optimal filmskjerm for filmer av mørkt karakter er den ikke. Dette forsterkes ytterligere ved at det speilblanke frontglasset skaper mye reflekser, som gjør skjermen mindre egnet for TV-titting med mye lyskilder i rommet som lamper, lampetter og så videre. Bevegelseskompenseringen fungerer for det meste bra, men vi kan fortsatt spore litt hakking i de mest krevende scenene. Men det ivaretar faktisk noe av filmfølelsen med 24P materiale, og det skal kanskje være slik? Skarpheten er likevel veldig bra med sport fra HD kanaler, selv med raske bevegelser. Bildemessig var det ingen store ankepunker foruten hotspottingen, og man lykkes ganske raskt med å få et godt bilde med bildemodusene i menyen. Litt finjustering på fargemetningen og kontrastnivået i forhold til lys i rommet og innholdstype og vi var i mål. Men fabrikkinnstillingene er slettes ikke verst for de som ikke har kunnskaper eller interesse for å endre bildeinnstillingene.

Konklusjon
Lydkvaliteten er faktisk veldig bra med god klarhet og fyldig bass. TV-en har enkle og oversiktlige menyer, og bildet er helt greit med fabrikkens innstillinger. Akkurat den TV-en vi hadde på testbenken hadde noe hotspotting i mørke bilder, men dette varierer nok fra TV til TV, og trenger ikke være likedan på en annen. Alt tatt i betraktning er dette en knall-TV til prisen, med god design og bra med tilkoblingsmuligheter. At den er 3-D klar i tillegg til den prisen må betegnes som et kupp. Akkurat hvor bra den er på 3D kan du lese i en 3D duell i neste utgave av Lyd & Bilde.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.