TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

forfatter
Publisert 04.02.11 - 09:00
L&B mener
Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre
Spesifikasjoner
  • 50” plasma, 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV/Canal Digital
  • 4 HDMI
  • SD-kortinngang
  • Skype videochat
Veil. pris 15000Pr. 04.02.11 Produktside

Panasonic er i siget med plasmaskjermene sine for tiden, men inntil 2011-modellene kommer i butikkene må vi klare oss med fjorårsmodellen V20. Panasonic-skjermen har innebygd TV-mottaker for de fleste plattformene (DVB-T/C/S), inkludert Canal Digital kabel og parabol, slik at programkortet kan settes rett i TV-en. Stikker du en USB-harddisk inn på siden har Panasonic en opptaksfunksjon som kan pause og ta opp livesendinger, samt ha et buffer som lar deg spole tilbake .

Brukervennlighet
50V20 har også internett-tilkobling, og mest interessant å nevne er Skype-funksjonen, som gir tilgang til videosamtaler over nettet. Dette krever at du kjøper en separat pakke med kamera og mikrofon. Menyene enkle å forstå, men de ulike funksjonene er spredt utover mange ulike menyer snarere enn å samle dem under en felles hovedmeny.

Bildekvalitet
Panasonic-plasmaen byr på svært høy bildekvalitet, med naturlige og nyanserte farger. Skjermen har meget gode fabrikkinnstillinger, og krever ingen store endringer for å få et bra bilde. THX-innstillingen for film er den beste, men også standardinnstillingen er overraskende god.

Skarpheten og kontrasten er riktignok ikke like fremhevet  og gir ikke like stor wow-effekt første gang du ser den. Men bildet har utmerket balanse, med en mengde detaljer fra mørke til lyse partier. Panasonic er også veldig nøyaktig i graderingene i gråtonene fra svart til hvitt. Disse egenskapene gjør at 50V20 passer midt i blinken til sportssendingene. Våre skiopptak blir gjengitt med skikkelig smell i fargene uten at det går utover de små detaljene. Nyansene mellom skog og skiløyper kommer bedre frem her enn på samtlige av de andre skjermene i testen. 50V20 er også svært god på bevegelser. Selv under raske panoreringer greier den å holde bildet i sjakk uten plagsom flimring eller etterheng. 50V20 preges ellers av plasmapanelets styrker og svakheter. Lysstyrken kommer fortsatt i en begrenset mengde sammenlignet med LED-skjermene, og spesielt Toshiba fremstår som klart mer lyssterk i opplyste rom. Sammenlignet med den speilblanke Toshiba-skjermen er 50V20 derimot betydelig mindre plaget av refleksjoner. Den har også bedre betraktningsvinkel.

Lydkvalitet
Heller ikke Panasonic har spesielt engasjerende lydkvalitet, Lyden har litt mer fylde og bass enn det vi hører fra Samsung og LG. 50V20 har derimot ikke like klar og fin lyd som det Toshiba byr på, men nok til at man kan greie seg uten separat lyd på nyheter og underholdning.

Konklusjon
I motsetning til toppmodellen VT20 har ikke V20 noe 3D, men bildekvaliteten er svært nær toppmodellens ytelse i vanlig 2D, til en adskillig hyggeligere pris. Designet er litt traust og kjedelig, men hvis du vil ha en knallgod allround-TV som egner seg like bra til sport som til film, er 50V20 etter vår mening testens beste. Bildekvaliteten er svært god opp av esken, og du slipper å slite med innstillingene for å få et naturlig bilde.

Oppsummering
Først i mål
Testen er full av gode flatskjermer, men når det kommer til å gjengi sportsbegivenhetene presterer enkelte skjermer sterkere enn andre.

En ting er sikkert: Du kan trygt velge en større skjerm neste gang du skal ut og handle TV. Bildekvaliteten fra samtlige testdeltakere er god nok til å gi gode opplevelser med sport, film og annet TV-innhold. Men som alltid ligger enkelte modeller en skitupp foran konkurrentene, som er nok til gå av med førsteplass i dette tøffe heatet.

Panasonic TX-P50V20 leverer svært høy bildekvalitet fra du pakker den opp. Den litt klumpete plasmaskjermen oppleves ikke som siste skrik når det gjelder design, men veier opp for det med godt utstyrsnivå, brukervennlighet og fremfor alt en bildekvalitet som er fantastisk å se på ski og annen sport med. Rett bak finner vi noe overraskende, en LCD-skjerm. Sony KDL55EX500 bryr seg ikke om at den er tykkere og mer tradisjonell enn LED-konkurrentene. Den leverer imponerende bildekvalitet, og gjør akkurat det vi forventer av en god TV til en svært hyggelig pris.

Bakover i feltet er det flere sterke prestasjoner. Skjermene fra Samsung og Philips er gode allroundere, men slank lyd (Samsung) og tungvint menysystem (Philips) trekker ned. Nykommeren fra Toshiba er svært velutstyrt, har flott design og et ekstra lyssterkt bilde som gjør seg godt i solrike omgivelser – hadde det ikke vært for det speilblanke frontglasset som gir sjenerende reflekser i noen tilfeller. Plasmaskjermen fra LG retter seg spesielt mot filmelskerne og de som vil se 3D-innhold, men er ikke den glatteste sportsutøveren i testen. Vi har ikke testet 3D-ytelsen på de to skjermene som støtter 3D (Toshiba og LG), men lover å komme tilbake til disse i neste nummers 3D-test. I mellomtiden sier vi tvi tvi for de norske langrennsløperne!

Også i denne testen:

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde