: Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

Philips var kanskje de som oppfant begrepet bevegelseskompensering, og har levert glatte og jevne bilder helt tilbake til tjukk-TV-ens glansdager. I disse HD-tider er det kanskje enda viktigere siden detaljer vises med en utrolig skarphet og dybde.

Philips fortsetter sin avrundede designtema også på denne modellen, som virker nesten ufarliggjørende med sine myke linjer. Den leveres med en lekker svingbar glassokkel som standardutstyr. TV-en har ikke all verdens tilkoblinger og finesser, men fungerer godt for de som skal ha en god flerbruks TV.

Brukervennlighet
Innstillingsassistent i starten gjør det lett å stille inn bildet etter egne preferanser og koble til eksterne enheter. Menysystemet er langt fra brukervennlig, og generelt er menyer kranglete og uoversiktlige med mye unødvendig trykking for å komme dit man vil. ”Såpestykke” fjernkontrollen er også veldig designpreget, der brukervennligheten og direktefunksjonalitet er ofret for utseende.

Bildekvalitet
Som vanlig forsøker Philips å overbevise oss i installasjonsmenyen om at mer er bedre, der vi blir bedt om å velge mellom to bildehalvdeler. Men vi vet at de mest moderate innstillingene faktisk gir et bedre utgangspunkt. Med TV-en i standard modus går vi umiddelbart inn og slår av eller reduserer de aller fleste funksjoner i bildemenyen. Vi liker å begynne forfra, og prøve funksjoner en og en.

Denne gedigne 52 tommeren er nådeløs, og viser alt fullstendig utilslørt selv med moderate innstillinger. Litt svulmende kontrast og overmettet fargegjengivelse rettes raskt i menyen, og vi forsetter deretter med å utforske de mer avanserte finessene. Dette blir en smakssak, der personlige preferanser avgjør endelige resultater, men man oppnår svært gode bilder med lite støy i bildet med bildefunksjonene på minimum.

Skjermegenskapene er bra, og panelet har en jevn og fin lysdistribusjon over hele flaten. Betraktningsvinkelen er også veldig bra på dette panelet, noe som gjør den familievennlig.  LED baklyset gir også et bra kontrastomfang, og TV-en har faktisk et imponerende svartnivå. Det gjør skjermen også godt egnet til filmbruk.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen fra Philipsen er ikke noe å rope hurra over – bassen er slank og det er ikke særlig futt i overtonene heller. Lyden blir litt ”lukket” og lite engasjerende. Når det er sagt er ikke Philips dårligere enn gjennomsnittet på lyd.

Konklusjon
Philips trenger å forenkle seg i forhold til dagens avanserte og uoversiktlige menysystem. Denne relativ enkle TV-en mangler mye av funksjonene til de dyrere nett-TV-ene, men står ikke noe tilbake når det gjelder bildekvalitet. Et godt panel, sammen med avansert bildebehandling gjør denne TV-en til en god allrounder!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!