Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

Philips var kanskje de som oppfant begrepet bevegelseskompensering, og har levert glatte og jevne bilder helt tilbake til tjukk-TV-ens glansdager. I disse HD-tider er det kanskje enda viktigere siden detaljer vises med en utrolig skarphet og dybde.

Philips fortsetter sin avrundede designtema også på denne modellen, som virker nesten ufarliggjørende med sine myke linjer. Den leveres med en lekker svingbar glassokkel som standardutstyr. TV-en har ikke all verdens tilkoblinger og finesser, men fungerer godt for de som skal ha en god flerbruks TV.

Brukervennlighet
Innstillingsassistent i starten gjør det lett å stille inn bildet etter egne preferanser og koble til eksterne enheter. Menysystemet er langt fra brukervennlig, og generelt er menyer kranglete og uoversiktlige med mye unødvendig trykking for å komme dit man vil. ”Såpestykke” fjernkontrollen er også veldig designpreget, der brukervennligheten og direktefunksjonalitet er ofret for utseende.

Bildekvalitet
Som vanlig forsøker Philips å overbevise oss i installasjonsmenyen om at mer er bedre, der vi blir bedt om å velge mellom to bildehalvdeler. Men vi vet at de mest moderate innstillingene faktisk gir et bedre utgangspunkt. Med TV-en i standard modus går vi umiddelbart inn og slår av eller reduserer de aller fleste funksjoner i bildemenyen. Vi liker å begynne forfra, og prøve funksjoner en og en.

Denne gedigne 52 tommeren er nådeløs, og viser alt fullstendig utilslørt selv med moderate innstillinger. Litt svulmende kontrast og overmettet fargegjengivelse rettes raskt i menyen, og vi forsetter deretter med å utforske de mer avanserte finessene. Dette blir en smakssak, der personlige preferanser avgjør endelige resultater, men man oppnår svært gode bilder med lite støy i bildet med bildefunksjonene på minimum.

Annonse

Skjermegenskapene er bra, og panelet har en jevn og fin lysdistribusjon over hele flaten. Betraktningsvinkelen er også veldig bra på dette panelet, noe som gjør den familievennlig.  LED baklyset gir også et bra kontrastomfang, og TV-en har faktisk et imponerende svartnivå. Det gjør skjermen også godt egnet til filmbruk.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen fra Philipsen er ikke noe å rope hurra over – bassen er slank og det er ikke særlig futt i overtonene heller. Lyden blir litt ”lukket” og lite engasjerende. Når det er sagt er ikke Philips dårligere enn gjennomsnittet på lyd.

Annonse

Konklusjon
Philips trenger å forenkle seg i forhold til dagens avanserte og uoversiktlige menysystem. Denne relativ enkle TV-en mangler mye av funksjonene til de dyrere nett-TV-ene, men står ikke noe tilbake når det gjelder bildekvalitet. Et godt panel, sammen med avansert bildebehandling gjør denne TV-en til en god allrounder!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.