: LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Designmessig er 50PX950N overraskende tynn til plasma å være, selv om den ikke er like syltynn som konkurrenten Samsungs 7-serie plasma. I tillegg vender flesteparten av kontaktene bakover, noe som kan by på problemer om TV-en skal veggmonteres. Da er det kjekt at noen av kontaktene er plassert på siden for enklere tilgang. 50PX950N kommer utstyrt med nettportalen NetCast. Tjenester som Facebook og Google Maps er nå tilgjengelig, det samme er videoleie gjennom Viasat On Demand og SF Anytime.

Brukervennlighet
Til tross for de mange funksjonene er LG-skjermen en enkel TV å bruke. Fjernkontrollen er komfortabel og menysystemet er arrangert på en lett forståelig måte, med tydelige, store ikoner. En hurtigmeny gir rask tilgang til de mest brukte funksjonene, slik at du slipper å dykke dypt ned i menyene hver gang. Noe blant annet Philips kunne tatt lærdom av.

Bildekvalitet
Det er nok å ta en kikk på bildemenyen for å skjønne at dette er en avansert TV med mange muligheter. LG byr på et vell av bildeinnstillinger, og det er lett å rote seg litt bort hvis man ikke vet hva man driver med. Men LG-skjermen har heldigvis mange forhåndsprogrammerte bildemodus som fungerer bra, og aller best likte vi innstillingen THX Bright Room. Denne innstillingen gir et naturlig og kontrastrikt bilde som passer bra til alt fra film til sport på dagtid. Fargebalansen er generelt bra, men vi kan spore tendenser til grønnstikk (overvekt av grønne fargetoner).

Bildet byr på alle de tradisjonelle plasmakvalitetene. Som plasmaer flest har LG-skjermen en bra fargebalanse, og et behagelig bilde uten det litt ”harde” preget man kan oppleve med en del LCD-skjermer. Kontrasten mellom hvit snø og mørke trær er veldig nyansert og gjengir detaljene langt bedre enn Samsung og Philips.

Lysstyrken er meget bra, og det er kun ved direkte sollys eller svært kraftig rombelysning at bildet kan oppleves litt tamt sammenlignet med LED skjermene. Alt ligger an til en god sports-TV, men LG-skjermen skuffer dessverre når det gjelder bevegelser. Bildet henger ikke helt med under kjappe kamerapanoreringer og har en tendens til å bryte opp litt. Sportmoduset virker ikke helt etter hensikten, med ganske hakkende bevegelser. Vi testet med flere bildeinnstillinger og var ikke i stand til å få de samme glatte bildebevegelsene som Panasonic behersker så bra. LG-skjermen er også mer utsatt for midlertidig innbrenning enn plasmakonkurrenten.

Lydkvalitet
Lyden fra LG-skjermen er åpen og klar, med god taleforståelse. Det er ikke mye bass å snakke om, men lyden er fyldig nok til å gi bra utbytte på vanlig TV-innhold.

Konklusjon
Toppmodellen fra LG har finesser og funksjoner på løpende bånd, men fremstår ikke som den beste sport eller allround-skjermen i denne forsamlingen. Derimot virker den lovende som mer dedikert filmskjerm. 3D-funksjonaliteten lover vi å komme tilbake til i en senere test.

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.