: LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Designmessig er 50PX950N overraskende tynn til plasma å være, selv om den ikke er like syltynn som konkurrenten Samsungs 7-serie plasma. I tillegg vender flesteparten av kontaktene bakover, noe som kan by på problemer om TV-en skal veggmonteres. Da er det kjekt at noen av kontaktene er plassert på siden for enklere tilgang. 50PX950N kommer utstyrt med nettportalen NetCast. Tjenester som Facebook og Google Maps er nå tilgjengelig, det samme er videoleie gjennom Viasat On Demand og SF Anytime.

Brukervennlighet
Til tross for de mange funksjonene er LG-skjermen en enkel TV å bruke. Fjernkontrollen er komfortabel og menysystemet er arrangert på en lett forståelig måte, med tydelige, store ikoner. En hurtigmeny gir rask tilgang til de mest brukte funksjonene, slik at du slipper å dykke dypt ned i menyene hver gang. Noe blant annet Philips kunne tatt lærdom av.

Bildekvalitet
Det er nok å ta en kikk på bildemenyen for å skjønne at dette er en avansert TV med mange muligheter. LG byr på et vell av bildeinnstillinger, og det er lett å rote seg litt bort hvis man ikke vet hva man driver med. Men LG-skjermen har heldigvis mange forhåndsprogrammerte bildemodus som fungerer bra, og aller best likte vi innstillingen THX Bright Room. Denne innstillingen gir et naturlig og kontrastrikt bilde som passer bra til alt fra film til sport på dagtid. Fargebalansen er generelt bra, men vi kan spore tendenser til grønnstikk (overvekt av grønne fargetoner).

Bildet byr på alle de tradisjonelle plasmakvalitetene. Som plasmaer flest har LG-skjermen en bra fargebalanse, og et behagelig bilde uten det litt ”harde” preget man kan oppleve med en del LCD-skjermer. Kontrasten mellom hvit snø og mørke trær er veldig nyansert og gjengir detaljene langt bedre enn Samsung og Philips.

Lysstyrken er meget bra, og det er kun ved direkte sollys eller svært kraftig rombelysning at bildet kan oppleves litt tamt sammenlignet med LED skjermene. Alt ligger an til en god sports-TV, men LG-skjermen skuffer dessverre når det gjelder bevegelser. Bildet henger ikke helt med under kjappe kamerapanoreringer og har en tendens til å bryte opp litt. Sportmoduset virker ikke helt etter hensikten, med ganske hakkende bevegelser. Vi testet med flere bildeinnstillinger og var ikke i stand til å få de samme glatte bildebevegelsene som Panasonic behersker så bra. LG-skjermen er også mer utsatt for midlertidig innbrenning enn plasmakonkurrenten.

Annonse

Lydkvalitet
Lyden fra LG-skjermen er åpen og klar, med god taleforståelse. Det er ikke mye bass å snakke om, men lyden er fyldig nok til å gi bra utbytte på vanlig TV-innhold.

Konklusjon
Toppmodellen fra LG har finesser og funksjoner på løpende bånd, men fremstår ikke som den beste sport eller allround-skjermen i denne forsamlingen. Derimot virker den lovende som mer dedikert filmskjerm. 3D-funksjonaliteten lover vi å komme tilbake til i en senere test.

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.