TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

forfatter
Publisert 04.02.11 - 09:00

Blant alle skjermene i testen er det nok Samsungs lekkerbisken som egner seg best for veggmontering. Alle kontaktene på baksiden vender nedover og til siden, og bruker du Samsungs eget vaierfeste kan TV-en henges helt tett inntil veggen. Samsung har også god kontroll på brukervennligheten. Mens det med flere av skjermene i testen kan bli irriterende mye klikking med fjernkontrollen for å oppnå det du ønsker, har Samsung jobbet mye med å gjøre skjermene sine enkle å bruke. Resultatet er en svært god fjernkontroll og et menysystem som er lett å forstå. Alle funksjonene er logisk anrettet, og det kreves kun et fåtall med klikk for å utføre den operasjonen du ønsker.

Bildekvalitet
Samsung smører ganske kraftig på med fabrikkinnstillingene sine på denne skjermen. Standard bildemodus har en høy fargetemperatur som gir bildet et blålig skjær, og kontrasten er veldig overdrevet. Resultatet er et litt hardt og utvasket bilde, hvor de små detaljene må vike for de store forskjellene mellom lyst og mørkt. På skiopptakene våre fra OL ser vi at bildet blir nokså gjengrodd og mørkt der det er skog og kratt, mens snøen blir kritthvit uten nyanser. Skarpheten er også for høy, noe som medfører et ganske grovkornet og overprosessert bilde. Ikke det beste utgangspunktet for å se ski og sport med, altså. På den positive siden er det ikke noe hokuspokus å få bildet på stell. Inn i menyen og slå av de dynamiske innstillingene, velg en varm fargetone, så ser bildet straks mer naturlig ut. Vi fant det også nødvendig å redusere kontrasten betraktelig. Alternativt kan du velge bildeinnstillingen og heller heve lysstyrken litt når du ser sport på dagtid.

Lydkvalitet
Samsung-skjermen må be­tale litt for det pene utseendet sitt, og det hører man på lydgjengivelsen. Uten plass til skikkelige høyttalere blir lyden veldig tynn og spinkel. Kommentatorstemmene er veldig slanke, og heia-ropene fra publikum i løypa hører man knapt i lydgjengivelsen.

Konklusjon
Samsung scorer bra på design og brukervennlighet, men vi savner en bedre standard bildeinnstilling uten overdreven kontrast og andre imponatorfaktorer. Lydkvaliteten er også i slankeste laget for den som vil se sportsbegivenhetene uten separat lydanlegg.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde