Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Test av 6 VM klare storskjermer

Hjemmetribune

Det er vinter og VM-tid, men hvorfor stå og hutre i skibakken når du kan ha den beste utsikten til vinterlekene fra tribuneplass hjemme i sofaen? Vi har testet seks VM-klare storskjermer!

Det er vinter og VM-tid, men hvorfor stå og hutre i skibakken når du kan ha den beste utsikten til vinterlekene fra tribuneplass hjemme i sofaen? Vi har testet seks VM-klare storskjermer!

De som ikke har oppgradert flatskjermen har god grunn til å gjøre det nå i februar. Da går startskuddet for Ski-VM i Oslo, og vi kan se Northug og Bjørgen gli over mållinja i ”high definition” – forhåpentligvis før svenskene.

Ski-VM i Oslo blir en langrennsthriller uten like, men vil du ha full glede av sportsendingene gjelder det selvfølgelig å ha utstyret i orden. NRK sender hele arrangementet i HD, og enten du har RiksTV, Canal Digital, Viasat, Get eller Lyse har du muligheten til å se direktesendt langrennsaction i HD. De fleste av oss har nå utstyrt heimen med en HD-klar flatskjerm, men spørsmålet er om den er stor nok til å gi full glede av begivenhetene?

Prisras på store skjermer
Med hele 6 ganger så mye informasjon som en vanlig TV-sending, sier det seg selv at HD-sendingene gjør seg best når de blåses opp på en stor skjerm. Ikke bare blir nærbildene mye skarpere, men også oversiktsbildene kan fange langt flere detaljer. Om du ikke er blant dem som fikk en stor og flat eske under juletreet i år, kan vi trøste deg med at det ikke finnes noe bedre tid å handle flatskjerm på enn nå. Priskrigen på flatskjermer pågår fortsatt, den siste tiden er det 50-tommere og oppover som har hatt de største priskuttene.

Inntoget av de virkelig store flatskjermene (over 60 tommer) har presset prisen på de billigste 50-tommerne under det magiske 10.000 kroners merket.  Tidligere måtte du betale svært mye per tomme når størrelsen krøp over 50 tommer, men nå reklameres det med 50-tommere helt ned i 5-6.000 kroner! Men dersom du er kvalitetsbevisst lønner det seg å gå et hakk eller to opp i pris.

Annonse

Testen
Kvalitetsbevisste som vi er, har vi likevel valgt å se bort fra de aller billigste skjermene også denne gangen, og heller konsentrert oss om det vi regner som kvalitetsskjermer fra 15.000 (veiledende) og oppover. Her finner du 50, 52 og attpåtil 55-tommer store skjermer som for et år siden ville ha kostet opp mot det doble.
Testen omfatter seks flatskjermer fra 50 til 55 tommer som koster fra 15.000 til 25.000 kroner veiledende. Generelt har de dyrere TV-ene mer utstyr, men forskjellen i bildekvalitet er ikke nødvendigvis så stor. Om du ikke har bruk for funksjoner som 3D eller internett, og bare skal ha en TV for å se TV, kan det være mange penger å spare ved å gå for en enklere modell med stort og bra bilde!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Panasonic TX-P50V20

Suveren sportsskjerm

Panasonics nest beste TV er et godt kjøp for den som kan klare seg uten 3D.

Naturlig og fargesprakende bilde, jevne bevegelser
Lysstyrken kunne vært bedre

Sony KDL55EX500AEP

Knallgod allrounder

Det er veldig fokus på LED baserte LCD-TV-er om dagen, men EX-modellen fra Sony står ikke noe tilbake bildekvalitetsmessig, selv om den bruker tradisjonell baklys.

Knallbra bilde opp av esken Jevn lysfordeling Bra svartnivå og kontrast
Slank lyd

LG 50PX950

Velutstyrt plasma

LGs nye plasmaskjerm er en toppmodell i ordets rette forstand. 50PX950N byr på rikelig med tilkoblingsmuligheter, og sist men ikke minst støtter den også 3D.

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Philips 52PFL5605H

Glatte bevegelser

Philips lange erfaring med bevegelseskompensering gjør denne TV-en til et godt valg for raske sportssendinger.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem

Samsung UE55C6705

Lekker og gjennomtenkt

Samsungs populære 6-serie gjør seg godt i stort format. UE55C6705 har et innbydende design og en brukervennlighet som gjør den lett å like.

God brukervennlighet Bra filmmodus
Standardmodus overdrevet Mørke scener gror igjen

Toshiba 55WL768

3D-kuppet!

Det har vært stille fra Toshiba en stund, men nå gjør de comeback med designlekre skjermer tegnet av danske Jacob Jensen. Med en 55 tommers Full-HD 3D toppmodell til 20 lapper er dette spennende saker.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Tungvint menysystem
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.