: Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • DVB-T/C/H
  • 4 HDMI, 3 USB inn
  • Optisk lydutgang
  • Bluetooth fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter
Vi liker
Sony 55W805 har et diskré utseende og bildet har ikke nødvendigvis like stor ”wow” faktor som et par av konkurrentene. De som foretrekker naturlige farger vil nok derimot sette pris på Sony-skjermens velbalanserte bildebehandling, som er noe av de fineste vi har sett i prisklassen, og kan sammenlignes med langt dyrere TV-er.Vi liker ikke
Lyden er tynn, og utseendet kanskje ikke det mest spennende.L&Bs oppsummering
Sony W805 er et bra valg for den prisbevisste entusiasten som vil ha best mulig bilde for pengene.

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

W805-serien er den ”nest beste” TV-serien i Sony-sortimentet, og låner flere tekniske og designmessige detaljer fra toppmodellen W905. Utseendemessig dreier det seg om en ganske diskré svart TV, men med smaragdgrønne striper i kantene, og en rund forkrommet fot. Et designuttrykk som ble lansert i år og som også innbefatter Blu-ray spillerne og hjemmekinosystemene fra Sony.

Brukervennlighet og finesser
Det har etter hvert blitt vanlig å legge to fjernkontroller ved TV-en. W805 har en stor fjernkontroll med mange knapper, ledsaget av en nett liten Bluetooth-fjernkontroll. Bluetooth gjør at man trenger ikke peke rett på tven, noe som er behagelig for armen når man navigerer rundt i menyene eller zapper kanaler. Du kan også bruke mobilen som fjernkontroll: Det er mulig gjennom appen TV Sideview som finnes til både Android og iOS operativsystemene.

Sony-skjermen har fått et nyoppusset menysystem, som nå blitt blant de raskeste og mest oversiktlige, vesentlig bedre enn Philips 55PFL8008. Programlisten kan vises ved hjelp av hurtigvalg, slik at du kan finne rett kanal i stedet for å hoppe en for en. Smartfunksjoner er samlet under porteføljen Sony Entertainment Network. Utvalget av apper er ikke enormt, men også Sony inkluderer Netflix med Super HD.

Bildekvalitet
55W805 serverer et veldig behagelig og blankpolert bilde. Er du blant dem som foretrekker nøytrale farger skal du velge Cinema bildemodusen. Da får du meget balanserte og nyanserte farger som ligger tett på det ideelle. Alternativt kan du velge innstillingen ”Auto” som justerer bildet automatisk avhengig av programinnholdet.

Annonse

W805 har ikke like rå kontrast og svartnivå som Philips 55PFL8008, men kommer likevel tett på, med flott, naturlig skarphet og detaljenivå . Når vi sammenligner TV-ene side om side virker W805 marginalt gråere i svartnivå, men får til gjengjeld frem flere nyanser i grått enn Philips, som gror mer igjen i de mørke scenene. Sony har også litt jevnere lysfordeling uten clouding. Begge TV-ene er meget nøytrale så lenge man velger Cinema/ISF modusen, og det blir litt smak og behag hvilken man foretrekker.

Lydkvalitet
Lydmessig er det derimot ingen tvil om at Sony 55W805 har ganske slank klang sammenlignet med Philips. Stemmegjengivelsen blir tynnere, og lydeffektene smeller ikke like overbevisende. Her er det helt klart behov for et separat lydanlegg.

Også i denne testen:

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.