Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den etterlengtede 9000-serien fra Philips byr på ekstremt skarpe bildeopplevelser. Stort råere enn dette blir det ikke!
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
  • 65” 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • DVB-T/C/S MPEG4TV-mottaker
  • 4 HDMI, 2 USB
  • Ultra Pixel HD oppskalering
  • Philips Smart TV
Vi liker
Philips 65PFL9708 byr på et stort og sylskarpt bilde som ingen vanlig Full HD TV helt kan konkurrere med. Lyden og brukervennligheten er også god. Dette er utvilsomt en kostbar TV,  men i forhold til andre 4K TVer er den relativt gunstig priset.Vi liker ikke
Selv om oppløsningen er helt rå er dette fortsatt en konvensjonell kant-LED LCD, og de aller mest kresne bildeentusiastene vil nok savne svartnivået fra de beste bak-LED og plasmaskjermene.

Oppsummering
En knallbra TV med bildekvalitet vi for kort tid siden bare kunne drømme om. Philips 65PFL9708 byr på referanse bildekvalitet i de aller fleste situasjoner, med unntak av bekmørke kinorom. Og der skal du vel ha en 4K projektor?

Hva synes du om denne boksen som en standard mal for våre tester? Kommentér i bunnen av artikkelen

TV-er med 4K eller Ultra HD oppløsning som det også kalles, er siste skrik på TV-fronten og med 4 ganger så høy oppløsning  som vanlige Full HD skjermer. Den nye 9000-serien byr også på Ambilight omgivelseslys kombinert med Philips sin egen bildebehandling Ultra Pixel HD. Det kommer godt med når bildet skal blåses opp til 65 tommer.

Brukervennlighet og finesser
Philips har jobbet mye med å pusse opp smartdelen sin på årets modeller, og har nå fått på plass den populære Netflix-appen. Egen Spotify-app skal også være på vei i løpet av året i følge Philips. Brukermessig er TV-em enkel og grei, men pekefjernkontrollen fungerer ikke alltid like glatt som vi skulle ønske. Pluss for enkel og fin oppsettmeny hvor du velger lyd og bilde basert på dine egne preferanser.

Bildekvalitet
Med 65PFL9708 er alt lagt til rette for at selv vanlig Full HD materiale skal fremstå med glitrende 4K-skarphet. Bildebehandlingen analyserer bildet og legger til de ekstra pikslene, samtidig som den optimaliserer fargene og konturskarpheten. I tillegg legges det til ekstra bilderammer (såkalt interpolering) for å jevne ut bevegelsene. Bildet ser da også svært imponerende ut i standard bildemodus, og selv om enkelte av puristene vil rynke litt på nesen av overdreven skarphet og fargemetning, gir det definitivt stor wow-effekt. Det kjennes omtrent som man kan strekke ut hånden og ta på skuespillerne, og da snakker vi fortsatt om vanlig 2D! Philips har også filmmodus, samt kalibrerte ISF modus for natt og dag. Med disse blir bildet langt mer naturlig å se på, samtidig som det gir en bedre dybdefølelse.

Annonse

Takket være 4K-oppløsningen er Philips-TVen også i stand til å vise 3D-bilder med Full HD oppløsning, med flimmerfrie polariserende brilleglass. Vi sjekket ut 3D-utgaven av Star Trek: Into Darkness, og det så til tider nifst bra ut.

Bildepanelet på Philips-TVen har vanlig kant-LED, som i praksis gjør at svartnivået på levende bilder begrenses litt. Philips bruker imidlertid sin Micro Dimming Pro teknikk til å justere kantlyset aktivt i forhold til lysnivået i rommet, og gir derfor likevel god kontrast, lysstyrke og svartnivå etter forholdene. Sammenlignet med 4K-konkurrenten fra Sony er det likevel tydelig at Philips har valgt et noe blankere frontglass med større speileffekt i mørke rom.

Annonse

Lydkvalitet
Philips virker å ha gjort seg ekstra flid med lyden i denne TV-en. Det er rikelig med bass her, og både dialoger, musikk og lydeffekter kommer godt ut. Størrelsen på lydbildet kommer ikke helt opp mot Sonys knallsterke lydsystem, men er klart bedre enn de rimeligere TV-ene i testen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Samsung UE55F8505

Linjelekker smart-TV

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærene. I år har de attpåtil lansert en designvariant av designmodellen sin!

Sharp LC-80LE857E

Når 65" blir for lite

Den nyeste TVen fra Sharp henvender seg til deg som aldri kan få det stort nok! Her snakker vi om en 80-tommers tv som kan erstatte projektor til hjemmekino, sport og spill.

Sony KD-65X9005 4KTV

Sylskarp drømme-TV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasma byr på noe av beste av to verdener: Ekstrem bildekvalitet kombinert med gode smartopplevelser. Dette er en TV vi kan anbefale.

Panasonic TX-P65VT60

Atter en konge?

Panasonics plasmaskjermer har lenge vært kongen på haugen når det gjelder bildekvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Sony KDL-55W805/807

Flink til det meste

Sony har lagt mye ressurser i sine 4K TV-er, men det har ikke hindret dem i å introdusere Full HD-modeller. Og KDL-55W805 er definitivt en spennende TV i sin prisklasse!

Philips 55PFL8008S/12

Silkesvarten

Philips stiller til start med en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være.

LG 47LA667V

Hvit utfordrer

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

Samsung UE46F6515

Mye for pengene

Du trenger ikke Samsungs dyreste TV for å få tilgang til smarte finesser. Flere av godbitene er tilgjengelig i den adskillig billigere, og nesten like stilige 6-serien.

Samsung TV-en kommer med flust av finesser og smarte apps, deriblant både Netflix og HBO som gjør den til en attraktiv TV for de film og TV-seriefrelste. Bildekvaliteten er god med flott kontrast, skarphet og bugnende fargegjengivelse.
UE46F6515 har ikke spesielt imponerende svartnivå og bildet får et litt ”utvasket” preg sett fra skrå vinkel.
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

14 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.